کنترل بیماری آنفلوانزا از تلف شدن ۴۵ میلیون قطعه طیور جلوگیری کرد
قزوین- رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با پیش بینی بموقع و برنامه ریزی مناسب در سال گذشته با کنترل و مهار بیماری آنفولانزا از تلف شدن بیش از ۴۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار در کشور جلوگیری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی دامپزشکی با محور جایگاه و ارزش واکسیناسیون ظهر شنبه با حضور علیرضا رفیعی پور رئیس دامپزشکی کشور.
زاهدی استاندار، داوود محمدی و سیده حمیده زرآبادی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی.
حمید زینالی مدیر کل دامپزشکی استان و جمعی از کارشناسان و تشکلهای فعال در عرصه دامپزشکی در محل سالن اجتماعات جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد
علیرضا رفیعی پور در این مراسم گفت: کار بسیار بزرگی در سال گذشته رقم خورد و توانستیم با یک برنامه ریزی مدون و تدبیر به موقع از یک بحران بزرگ جلوگیری کنیم.
وی افزود: سال گذشته سال آرامش در تولید و صنعت دام و طیور بود و تولید کنندگان و تشکلها در شرایط سخت تحریم به ما کمک کردند تا از بحران عبور کنیم.
رفیعی پور تصریح کرد: دو سال ۹۵ و ۹۶ بخوبی سپری کردیم و نگذاشتیم تلفات طیور بیش از حد باشد و این صنعت را دچار چالش جدی کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآورشد: در حوزه صنعت طیور در یک شرایط خوبی هستیم و با داشتن تکنولوژی روز و «های تک» و یک اتوماسیون مطلوب که میتوان مرغداری را از دور کنترل کرد قادریم از آسیبهای این بخش کم کنیم.
وی اظهارداشت: اما باید به این سوال پاسخ دهیم چرا در شرایطی که صنعت طیور بیش از ۶۰ سال سابقه ارزشمند علمی و عملی دارد و با این شرایط مدرن همچنان با بیماری آنفلوانزا مواجهیم.
رفیعی پور یادآورشد: وقتی تکنولوژی برتر داریم چرا تهدید امنیت زیستی باقی است در حالی که بیشترین خدمت را روستاییان انجام میدهند و بسیاری از مرغداریها در مناطق روستایی قرار دارند و باید بهره بیشتری ببرند همچنان در حاشیه هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: باید خدمات بهداشتی به روستاییان بیشتر شود و بتوانیم با همراهی روستاییان به نتایج بهتری برسیم.
وی اضافه کرد: چون وضعیت زیرساختها و اعتبارات مشخص است ولی تا زمانی که در این حوزه کمبود داریم چون با دشمنان درگیر هستیم و تحریمها فشار میآورد باید برنامه داشته باشیم تا موفق شویم.
رفیعی پور گفت: آنفولانزی یک بیماری خطرناک با سرعت بالا و مرگ و میر فراوان است که این موضوع در اولویت قرار گرفته و با تجربه خوبی که در سالهای گذشته داریم میتوانیم در آینده نیز با این تهدید مقابله کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآورشد: علت موفقیت در کنترل بیماری فوق حاد پرندگان همکاری همه جانبه و همدلی همه دستگاهها و نهادها و مردم بود که توانستیم غول بیماری را به زانو درآوریم و شرایط آینده نیز بدتر از این نخواهد بود.
وی اضافه کرد: استانداران، تشکلها، تولیدکنندگان و دستگاه قضائی همه پای کار بودند و امروز هم با همدلی میتوان کمبودها را پشت سر گذاشت.
توجه به واکسیناسیون جدی گرفته میشود
رفیعی پور بیان کرد: در حوزه شعار امسال باید واکسیناسیون در حوزه دام و طیور بتواند جایگاه اصلی خود را پیدا کند و مورد توجه اساسی قرار گیرد تا بتوان به بهداشت و سلامت انسان و دام و طیور کمک کرد.
وی بیان کرد: اگر واکسیناسیون نبود امروز صنعت تولید مرغ را در کشور نداشتیم و در حوزه ارزش واکسیناسیون و مدیریت آن در بهداشت موجب شد تولید آبزیان و محصول سالم داشته باشیم و سلامت انسانها نیز تضمین شود.
رفیعی پور گفت: انجام واکسیناسیون ضمن تضمین امنیت غذایی و صیانت از حیوانات و تحقق انسان سالم موجب کاهش هزینه تولید میشود و باید همچنان در اولویت برنامههای دامپزشکی قرار گیرد.
سال ۹۷ در کنترل بیماری طیور موفق ربودیم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: سال ۹۷ در کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان سال موفقی داشتیم و اگر به موقع نمیتوانستیم بیماری را کنترل کنیم بیش از ۴۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار تلف میشدند.
وی اضافه کرد: اگر بیماری کنترل نمیشد ۱۰۰ درصد واحدهای تولید مرغ تخم گذار کشور نابود میشدند و با مشکلاتی که در واردات این محصول به واسطه تحریمها داشتیم با یک بحران جدی روبرو میشدیم.
رفیعی پور بیان کرد: اگر بیماری با کمک مدیران دامپزشکی استانها بویژه در قزوین و چند منطقه بحرانی کنترل نمیشد هر مقدار بودجه داشتیم قادر نبودیم ۸۰۰ هزار تن تخم مرغ وارد کشور کنیم و با بحران سیاسی و اقتصادی مواجه میشدیم.
در ادامه از فعالان عرصه صنعت دام و طیور و مدیران فعال دامپزشکی در مهار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان تجلیل شد.