خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 10 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سقوط دوباره ارزش لیر ترکیه- اخبار اقتصاد جهان - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | چهارشنبه، 10 آذر 1400 - 09:29
تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای تکمیل زودتر از حد انتظار طرح کاهش خرید سرمایه، ارزش لیر ترکیه را ۴.۷ درصد پایین آورد.
تركيه،لير،ارزش،درصد،اردوغان،مركزي

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، تصمیم‌گیری‌های جدید فدرال‌رزرو آمریکا ارزش لیر ترکیه را دوباره به پایین‌ترین رقم رساند.
پس‌از این‌که جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو آمریکا اعلام کرد طرح کاهش خرید سرمایه توسط بانک مرکزی این کشور را چند ماه زودتر از انتظار تکمیل می‌کند، ارزش لیر ترکیه 4.7 درصد کاهش یافت و به 13.4541 در برابر دلار آمریکا رسید.
به‌این‌ترتیب، نگرانی در مورد برنامه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه برای پایین آوردن هزینه‌های وام‌گیری افزایش‌یافته است.
این اقدام اردوغان ارز ترکیه را تضعیف کرده و تورم را بالا برده‌است.
درحالی‌که اکثر بانک‌های مرکزی در مورد سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری صحبت می‌کنند ترکیه در از ماه سپتامبر نرخ بهره را 4 درصد پایین آورده‌است.
این اقدام اردوغان در کاهش نرخ بهره باعث بیشترین سقوط ارزش لیر طی 20 سال گذشته شده‌است.
از زمان آغاز این سیاست بانک مرکزی در ترکیه، ارزش لیر 27 درصد کاهش‌یافته و بدترین عملکرد را در میان بازارهای نوظهور داشته‌است.
قیمت مصرف‌کننده در ترکیه در ماه اکتبر 19.9 درصد افزایش سالانه داشت که 4 برابر هدف‌گذاری دولت ترکیه بود.
انتهای پیام/87