خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افشای ابعاد گسترده غرض‌ورزی رسانه‌های انگلیسی علیه مسلمانان

ایسنا | بین‌الملل | سه شنبه، 09 آذر 1400 - 14:53
بررسی انجام شده به دست یک مرکز وابسته به شورای مسلمانان بریتانیا، ابعاد شوکه‌کننده‌ای از انتشار اطلاعات دروغ، کلیشه‌سازی و اسلام‌هراسی را در رسانه‌های این کشور فاش کرده است.
مسلمانان،گزارش،خبري،اسلام،تحليل،درصد،غلط،مركز،روزنامه،ساندي، ...

بررسی انجام شده به دست یک مرکز وابسته به شورای مسلمانان بریتانیا، ابعاد شوکه‌کننده‌ای از انتشار اطلاعات دروغ، کلیشه‌سازی و اسلام‌هراسی را در رسانه‌های این کشور فاش کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست آی، در تجزیه و تحلیل مرکز رصد رسانه‌ای وابسته به شورای مسلمانان بریتانیا که در آن بالغ بر ۴۸۰۰۰ مقاله اینترنتی و ۵۵۰۰ ویدیوکلیپ خبری مربوط به بازه اکتبر ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار گرفت، مشخص شد که تقریبا ۶۰ درصد مقالات و ۴۷ درصد کلیپ‌های خبری تلویزیونی اسلام یا مسلمانان را با جوانب رفتاری منفی مرتبط ساخته است.
این گزارش تحت عنوان "پوشش رسانه‌های بریتانیایی از مسلمانان و اسلام" (۲۰۱۸-۲۰۲۰) همچنین ۱۰ پرونده مطالعاتی را که در آن رسانه‌های مهم در قبال مسلمانان دست به افترازنی، تهمت و توصیف غلط زده‌اند، ارائه کرده و در ۹ پرونده از میان آنها غرامت پرداخت شده و در کنار آن عذرخواهی‌های علنی نیز صورت گرفته‌اند.
از بین نشریه‌های بررسی شده در این مطالعه، مشخص شد که چند نشریه شامل اسپکتیتور، دیلی میل استرالیا، میل آن ساندی، کریسشن تودی و جوویش کرونیکل پوشش خبری مشخصا خصمانه‌ای از مسلمانان و/یا اسلام به عمل آورده‌اند.
همچنین مشخص شد که نشریات راستگرا و مذهبی "درصد بالاتری از مقالات را با محتوای دارای غرض‌ورزی، تعمیم‌دهی یا توصیف غلط در قبال اعتقاد یا باور مسلمانان" داشته‌اند.
روزنامه تایمز سابقه انتشار خبر دروغ تحت عنوان «کودک مسیحی به زور به پرورشگاه مسلمانان سپرده شد» را دارد و با وجود اینکه سازمان استانداردهای مطبوعاتی بریتانیا شکایتی علیه این گزارش را مورد تایید قرار داد، هنوز این گزارش در وب‌سایت روزنامه موجود است.
مطالعه این گزارش مشخص کرد که مکرراً مسلمانان و مؤسسات اسلامی را هدف بدگویی قرار داده است.
در بازه زمانی که این تحلیل پوشش داد، روزنامه‌های جوویش کرونیکل، تلگراف و میل آن ساندی، همگی به مسلمانان و مؤسسات اسلامی از بابت افترا غرامت پرداخت کرده‌اند.
از سوی دیگر تجزیه و تحلیل مرکز مذکور از کلیپ‌های خبری تلویزیونی نشان داد که شبکه‌های خبری ملی با احتمال بیشتری در مقایسه با شبکه‌های منطقه‌ای نسبت به مسلمانان مغرضانه رفتار کرده‌اند.
این مطالعه همچنین دریافت که کارشناسان جناح راست در موقعیت‌های زیادی "به هنگام تعمیم‌سازی علیه مسلمانان، از جمله با ترویج دروغ، با هیچ برخوردی مواجه نمی‌شدند."
رضوانه حمید، مدیر مرکز رصد رسانه‌ای شورای مسلمانان انگلیس گفت: این گزارش اخیر به دنبال مقصر اعلام کردن هیچ روزنامه یا شبکه خبری و یا اتهام وارد کردن به هیچ خبرنگار یا روزنامه‌نگاری نیست.
با این حال، زمان آن فرا رسیده است این صنعت این موضوع را بپذیرد که اغلب به هنگام صحبت از مسلمانان و اسلام، مسائل اشتباهی را مطرح می‌کند.
فیصل حنیف، نویسنده این گزارش، گفت: «در حالی که نه مسلمانان و نه اسلام نباید از انتقاد یا تحقیق در زمان ضرورت مصون باشند، اما ما انتظار داریم که این کار به طور منصفانه و با دقت لازم و بدون توسل به مضمون‌ها و تعمیم‌های فرسوده انجام شود.»
سردبیر دو روزنامه انگلیسی شامل اما تاکر از ساندی تایمز و آلیسون فیلیپس از میرر، از این گزارش استقبال کردند.
تاکر گفت که این استقبال "با علم کامل به این که حاوی انتقاداتی از مطبوعات، از جمله نشریه خود من است" صورت گرفت.
فیلیپس گفت این گزارش "نشان می‌دهد که ما به عنوان روزنامه‌نگار تا چه میزان باید خودمان و آثاری با محتوای گزارش درباره مسلمانان و اسلام تولید می‌کنیم زیر سوال ببریم."
از سوی دیگر این تحلیل دریافت که تقریبا یکی از هر ۱۰ مقاله خبری اینترنتی توصیفی غلط درباره مسلمانان و/یا اسلام ارائه کرده و اکثریت این توصیف‌های غلط معادل ۸۲ درصد مربوط به گزارش‌های خبری بوده است.
در این گزارش همچنین مشخص شد، در ۶۰ درصد مقاله‌های تحلیل شده، مسلمانان با رفتار و فعالیت منفی ربط داده شده‌اند و خبرگزاری‌های رویترز، آسوشیتدپرس و فرانسه در صدر اهانت‌کنندگان بوده‌اند.
انتهای پیام