اقتصاد کشاورزی متضرر از خرد شدن اراضی
آسیب های واردشده به بخش کشاورزی ناشی از خرد شدن اراضی و راهکارهای کاهش این تبعات در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، صفدر نیازی معاون امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی و احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس امشب ۷ آذرماه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به بررسی موضوع خرد شدن اراضی؛ آفت اقتصاد کشاورزی پرداختند.
نیازی با اشاره به اراضی زراعی و باغی گفت: حدود ۶ میلیون هکتار اراضی باغی داریم و در کل سالانه حدود ۱۴ میلیون هکتار از اراضی کشت میشود.
قانون اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۰ اجرا شد و اراضی تقسیم شدند تا به امروز اراضی خرد شده و بهرهبرداران نیز متعدد شده اند.
وی با اشاره به اینکه دو میلیون از اراضی کم شده است و این مسئله به دلیل توسعه روستاها و شهرها بوده است افزود:بعد از قانون اصلاحات ارضی و بحث قانون ارث قانون جلوگیری از تقسیم شدن زمین نداریم.
معاون امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وقتی یک دستگاه اجرایی مانند شهرداری مجوز صادر میکنداگرچه خلاف باشد هنگامی که ما شکایت میکنیم رای بر علیه ما صادر میشود .۷۰ درصد آرا در قوه قضایی علیه ما صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۷ درصد شهرهای ما بر اساس آخرین سرشماری زیر ۵۰۰۰ نفر جمعیت دارند ادامه داد: به محض اینکه روستا تبدیل به شهر میشود با خروج دام مواجه میشویم و تولید به هم میخورد و وقتی تبدیل به شهر شد برای آن حریم تعریف میشود.
نیازی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۸۵ هزار هکتار سطح محدوده شهرهای کشور است گفت: حریم شهر های کشور ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۱۲۳ است.
در چهار میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از حریم شهرهای کشور تولید انجام نمیشود و لذا تولید تحتالشعاع قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ما نیاز به سرمایهگذاری داریم ادامه داد: کل دنیا مشکل خرد شدن زمین کشاورزی را دارند ولی سرمایهگذاریهای سنگینی برای این موضوع میشود .
ترکیه و چین هم اراضیشان خرد شده اما سرمایهگذاریهای زیادی میکنند و اراضی را تبدیل به مزرعه های بزرگ میکنند.
در حال تکمیل...