خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چاووش اوغلو: آمریکا با سیاست ضد ایرانی می‌خواهد با یک تیر دو نشان بزند!

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | شنبه، 07 اردیبهشت 1398 - 03:40
وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد آمریکا، از یک سو، با پشتیبانی از اسرائیل به تنش‌ها ضد ایران دامن زده است و از سوی دیگر می‌خواهد صادرات نفتی همدستان خود را افزایش بدهد.
ايران،آمريكا،تركيه،نفت،ضد،افزايش،چاووش،اوغلو،زده_است،كشوري،خ ...

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی صباح، چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد آمریکا، از یک سو، با پشتیبانی از اسرائیل به تنش‌ها ضد ایران دامن زده است و از سوی دیگر می‌خواهد صادرات نفتی همدستان خود را افزایش بدهد.
دیلی صباح نوشت به نظر می‌رسد دیپلماسی تنها راه پیش رو برای ترکیه است تا از پیامد‌های منطقه‌ای تحریم‌های آمریکا ضد ایران بکاهد و از منافع ملی خود محافظت کند.
در شرایطی که دولت آمریکا، فشار بر کشور‌هایی را افزایش داده که پیشتر از تحریم‌های واشنگتن ضد ایران مستثنی شده بودند، آنکارا همواره تاکید می‌کند که افزایش تنش ممکن است به بی ثباتی در منطقه بیانجامد.
این در حالی است که موشکافانه گزینه‌های پیش رو را بررسی می‌کند تا از پیامد‌های منفی پایان دوره زمانی استثنا‌ها بکاهد.
اتخاذ رویکرد سازش ناپذیر ضد ایران از سوی دولت ترامپ از جمله قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی و تصمیم به توقف تمدید مجوز واردات نفت از ایران به ۸ کشور، ترکیه را بر آن خواهد داشت که موضوع را از مسیر دیپلماسی فشرده پیگیری نماید.
ترکیه یکی از ۸ کشوری بود که مجوز موقت واردات نفت از ایران را داشت و خیلی زود به تصمیم آمریکا واکنش نشان داد.
چاووش اوغلو پیام‌های تندی خطاب به واشنگتن صادر کرد.
یکی از علت‌هایی که واکنش تند آنکارا را برانگیخت نام بردن از امارات و عربستان سعودی با عنوان جایگزین‌های احتمالی ایران برای خرید نفت بود.
چاووش اوغلو تاکید کرد وادار ساختن ترکیه به توسل به جایگزین (ایران برای خرید نفت)، نگرشی تجاوزکارانه و تحقیرآمیز و در عین حال از نگاه سیاسی و اخلاقی نادرست و غلط است.
وی گفت: «آمریکا دست به اقدامی یکجانبه زده است و از دیگر کشور‌ها می‌خواهد بهای چنین تصمیم (نادرستی) را بپردازند.»
دولت ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد دیگر هیچ کشوری در صورت خرید نفت از ایران از تحریم‌های آمریکا مستثنی نخواهد شد؛ افزایش فشار بر ایران در نخستین گام بر پنج کشوری اثرگذار خواهد بود که واردکننده بزرگ نفت از این کشور هستند: چین و هند، و هم پیمانان آمریکا در ناتو شامل ژاپن، کره جنوبی و ترکیه.
چاووش اوغلو تاکید کرد آمریکا با سیاستی که به تازگی در پیش گرفته می‌خواهد با یک تیر دو نشان بزند.
وی گفت: «آمریکا، از یک سو، با پشتیبانی از اسرائیل به تنش‌ها ضد ایران دامن زده است و از سوی دیگر می‌خواهد صادرات نفتی همدستان (شرکای جرم) خود را افزایش بدهد.»
این رویداد‌ها همچنین باید از زاویه بازداشت دو عامل اطلاعاتی که روز دوشنبه در استانبول بازداشت شدند نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
این دو عامل اطلاعاتی اعتراف کردند به نیابت از امارات از اتباع کشور‌های عربی جاسوسی می‌کرده اند.
یکی از آنان با قتل روزنامه نگار مخالف سعودی، جمال خاشقجی نیز در ارتباط بوده است.
انتهای پیام/