قانون هوای پاک در قشم رعایت نمیشود- اخبار جزایر خلیج فارس - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها-رعایت محیط زیست با هدف احترام به سلامت جامعه یکی از مهمترین مسائل در بخش فعالیتهای صنعتی است و قانونگذار هم به صراحت بر اهمیت رعایت آن تاکید کرده اما متاسفانه قانون هوای پاک در قشم از سوی فعالیت صنعتی رعایت نمیشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم ، وجود بیش از 200 واحد صنعتی در شهرکهای چهارگانه این جزیره از جمله شرکتهای صنایع مرتبط با آبزیان، سیمان، تولید شمش روی و شناورسازان از شرایط خاصی برخوردارند که باید نسبت به رعایت قانون هوای پاک بسیار جدی باشند و مسئولان حوزه محیط زیست قشم و سازمان منطقه آزاد هم باید نسبت به فعالیت اینگونه صنایع بیش از پیش برای حفظ سلامت جامعه سختگیر باشند.
پسماندهایی که باید به سرزمین اصلی منتقل شوند
خبرنگار تسنیم در حاشیه نشست ساماندهی پسماند شرکتهای شناورسازی این جزیره نظر معاون برنامهریزی فرماندار این شهرستان را جویا شد و فاروق رحیمی در این راستا اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی محیط زیست در قشم به اقدام شرکتهای شناورساز در زمینه سوزاندن غیر اصولی پسماندها مربوط میشود.
وی خواستار ایجاد محل مناسبی برای تجمیع پسماندهای صنعتگران لنج ساز این جزیره شد و اظهار داشت: نحوه دفع پسماندهای شناورسازی در این جزیره با دستورالعملهای بهداشتی و محیط زیستی مغایرت دارد و فعالان این صنعت موظف هستند طی یک هفته برای انباشت پسماندهای خود در یک محل مرکزی، اقدام نمایند.
وی ادامه داد: اداره محیط زیست قشم نیز با همکاری سازمان منطقه آزاد لازم است مکان مناسبی را در کوتاهترین زمان ممکن با هدف انباشت پسماند تمام شرکتهای شناورسازی فعال در قشم، جانمایی کنند.
به گفته معاون برنامهریزی فرمانداری قشم، به دلیل نبود شرایط مناسب امحا این پسماندها در قشم، تجمیع شدن آن در یک سایت ویژه و انتقال آن برای دفن در سرزمین اصلی بسیار مهم و ضروری است.
وی با اعلام اینکه 17 شرکت شناورسازی در قشم فعالیت میکند، تصریح کرد: براساس قانون تمام شرکتهای صنعتی باید از کارشناس بهداشت، ایمنی و محیط زیست در مجموعه خود استفاده کنند اما متاسفانه صنعتگران شناورساز قشم از این مزایا برخوردار نیستند.
براساس ضربالمثل "جلوی ضرر را از هر زمان که بگیری، منفعت است" از تصمیم معاون فرمانداری قشم استقبال میشود اما با توجه به خطرساز بودن این اقدامات از سوی شرکتهای شناور ساز واقعا جای تعجب است که دو اداره محیط زیست در قشم (محیط زیست شهرستان و محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم) چرا تاکنون نسبت به پیشگیری این فاجعهآمیز حوزه محیط زیستی بی تفاوت بودند.
قانون هوای پاک در قشم رعایت نمیشود
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قشم هم از رعایت نشدن قانون هوای پاک در محیط پیرامون صنایع قشم از جمله 17 شرکت لنجسازی این جزیره اظهار ناخرسندی کرد.
صادق رستمی هم با تاکید بر اینکه پسماندهای ویژه به دلیل سمی بودن، خورندگی و مسائل بهداشتی دیگر، خطرناک هستند، اظهار داشت: این پسماندها باید در شرایطی خاص امحا شوند که امکان انجام آن در جزیره قشم فراهم نیست و شرکتهای لنج سازی این جزیره هم نباید پسماندهای تولیدی را در زمینهای اطراف شرکت و یا در سد اختصاصی روستای پی پشت رها کنند.
وی ادامه داد: پسماند شرکتهای لنج سازی از پشم شیشه، رزین، چسب و فایبر گلاس تشکیل شده و فعالان این صنعت برای کاهش حجم این مواد، اقدام به آتش زدن آنها میکنند که شرایط بسیار خطرناکی در حوزه محیط زیستی قشم پدید میآید و باید اینگونه اقدامات متوقف شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست قشم گفت: شرکتهای لنجسازی قشم باید کار انتقال پسماندهای واحدهای صنعتی خود را به یک شرکت مستقل واگذار کنند تا نیروهای این شرکت اقدام به دپو کردن پسماندها در یک مکان مرکزی و در نهایت انتقال آن به سرزمین اصلی نمایند.
به هر حال جزیره قشم دارای صنایع مختلفی است که از یک زاویه با توجه به فراهم کردن شرایط مناسب اشتغال به ویژه برای بومیان جوینده کار از اهمیت ویژهای برخوردار است، اما در عین حال از زاویه دیگر به دلیل رعایت نشدن مسائل زیست محیطی که میتواند خطر بزرگی را متوجه ساکنان این جزیره کند بسیار نگران کننده است که مسئولان حوزه محیط زیست قشم باید براساس قانون مانع از اقدامات غیرمتعارف آنان شوند.
شهرستان قشم، متشکل از سه جزیره قشم، لارک و هنگام با حدود 150 هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از مهمترین شهرستانهای استان هرمزگان، در جنوب ایران واقع شده است.
انتهای پیام/7558/ ت