خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت نمک در ایلام مستند شد

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 04 آذر 1400 - 07:54
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام از تولید مستند برداشت نمک در استان خبر داد.
نمك،برداشت،ايلام،مراسم،استان،ثبتي

ایسنا/ایلام مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام از تولید مستند برداشت نمک در استان خبر داد.
" عبدالمالک شنبه‌زاده" در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برداشت نمک و باورهای مربوط به آن (خوالین) یکی از مراسم‌های پرزحمت و پرمشقت و در عین حال زیبا و پر مفهومی است که در سال ۱۳۹۸ به شماره ۱۹۸۴ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام افزود: اهمیت این پرونده ثبتی به حدی جذاب بود که از طرف وزارتخانه تصویب شد که مستند این مراسم به وسیله کارگردان خوب و توانمندی به‌نام آقای سروش اوکار کارگردانی شود.
شنبه‌زاده تصریح کرد: مقدمات کار و پژوهش‌های میدانی و ثبتی که از سوی کارشناسان معاونت میراث فرهنگی در اختیار این کارگردان قرار گرفت و مستندسازی مراسم برداشت نمک در استان انجام شد.
وی با بیان اینکه مراسم "خوالین" یا "نمک لان" نام معادنی از نمک در کوهستان‌های استان ایلام است، تصریح کرد: برداشت نمک از این معادن به‌دلیل سختی‌های فراوان همواره به شکل گروهی انجام می‌شود به همین دلیل در هر سفر، جمعیتی از عشایر و دامداران برای برداشت نمک همدیگر را همراهی می‌کنند.
انتهای پیام