بندهای خاکی از وقوع سیل ممانعت میکند
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به افتتاح بند خاکی روستای کرسف، گفت: ایجاد سیلبندها در مسیر آبراهها میتواند ۳۰ تا ۵۰ درصد از خسارتهای ویرانگر سیل جلوگیری کند و در کنترل و مهار سیلاب بسیار موثر است.

ایسنا/زنجان مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به افتتاح بند خاکی روستای کرسف، گفت: ایجاد سیلبندها در مسیر آبراهها میتواند ۳۰ تا ۵۰ درصد از خسارتهای ویرانگر سیل جلوگیری کند و در کنترل و مهار سیلاب بسیار موثر است.
خلیل آقاجانلو در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: عملیات اجرایی بند خاکی کرسف از سال ۹۷ با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان آغاز و در سفر اخیر رئیسجمهور به استان افتتاح شد.
این بند باعث ذخیرهسازی ۱۴۰ هزار مترمکعب روانآب شده و جلوی سیل در منطقه را میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت آبخیزداری و آبخوانداری در کنترل سیلاب، افزود: جمع شدن آب پشت سیلبندها مانع از فرسایش خاک و افزایش پوشش گیاهی در منطقه میشود، این در حالی است که نبود آب در بسیاری از مناطق موجب فرسایش خاک می شود که اگر بتوانیم آب را جمعآوری کنیم، میتوانیم هم از فرسایش خاک جلوگیری کنیم و هم موجب افزایش پوشش گیاهی شویم.
آقاجانلو در ادامه با بیان اینکه بحث آب یکی از بحثهای اساسی است که در همه مسائل توسعهای در هر شهرستان باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: زیرا هر کاری که در بحث توسعه قرار است انجام گیرد، بدون توجه به وابستگی به آب ممکن نیست.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی و تغییر رژیم بارش از برف به بارندگی در استان زنجان، تصریح کرد: با توجه به این مقولهها ایجاد سازههای آبخیزداری و انجام پروژههای پخش سیلاب آبخوانداری یکی از بهترین روشها و به صرفهترین پروژهها برای کنترل سیلابهای فصلی است.
انتهای پیام