خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

40 درصد فرار بیمه‌ای در استان فارس رخ می‌دهد

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 29 آبان 1400 - 15:54
گروه استان‌ها- مدیرکل تامین اجتماعی استان فارس گفت: در استان فارس 63 هزار کارگاه فعال داریم و براساس برآوردها 40 درصد فرار بیمه‌ای در این استان رخ می‌دهد.
فارس،تامين،اجتماعي،استان،تومان،درصد،درمانگاه،شعبه،بانك،پرداخ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابراهیم کشاورز پیش از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت 29 آبان‌ماه سالروز تصویب قانون کار اظهار داشت: در استان فارس 63 هزار کارگاه فعال داریم و براساس برآوردها 40 درصد فرار بیمه‌ای در این استان رخ می‌دهد که نمایندگان مجلس برای جلوگیری از این موضوع باید فکری بکنند.
وی با بیان اینکه بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی فارس 1200 میلیارد تومان است و همین موضوع نیز به معضلی برای ارائه خدمات به بیمه‌شدگان تبدیل شده است، عنوان کرد: کارفرمایان بدحساب مطالبات سازمان تامین اجتماعی را جزء موانع تولید می‌دانند این در حالی است که براساس محاسبات حسابداری در بدترین حالت 10 درصد هزینه تولید حق کارگر است و تنها 3 درصد از هزینه‌های یک کارگاه تولید برای حق بیمه خرج می‌شود.
کشاورز عدم تناسب بین منابع و مصارف را یکی از چالش‌های تامین اجتماعی فارس عنوان و بیان کرد: هزینه‌های این سازمان ماهانه 1200 میلیارد تومان است اما وصولی ما از دریافت حق بیمه‌ها 800 میلیارد تومان است و برای جبران 400 میلیارد تومان باقی مانده از استان‌های دیگر کمک می‌گیریم.
وی با بیان اینکه 2 میلیون و 400 هزار نفر در استان فارس تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که شامل 48.4 درصد جمعیت فارس است، اظهار داشت: با وجود کرونا 5 درصد افزایش بیمه‌ای داشته‌ایم.
مدیرکل تامین اجتماعی فارس با اشاره به رشد 15 درصدی مستمری بگیران در این استان دلیل آن را مهاجرپذیری این استان عنوان و بیان کرد: به دلیل مهاجرپذیری استان فارس بسیاری از افراد بعد از بازنشستگی پرونده خود را به این استان منتقل می‌کنند و همین موضوع نیز بار تعهدات فارس را برای پرداخت مستمری بازنشستگی زیاد کرده است.
کشاورز با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی فارس ماهانه 800 میلیارد تومان مستمری، 80 میلیارد تومان بیمه بیکاری، 20 میلیارد تومان غرامت دستمزد و پاداش ازدواج و سایر هزینه‌ها و 300 میلیارد تومان هزینه درمان پرداخت می‌کند، گفت: از ابتدای کرونا تاکنون نزدیک به 30 میلیارد تومان غرامت دستمزد به بیمه‌شدگان مبتلا به کرونا پرداخت کرده‌ایم.
مدیرکل تامین اجتماعی فارس با بیان اینکه تامین اجتماعی فارس 36 شعبه رسمی، 25 شعبه اقمارثی و 15 کارگزاری فعال دارد، افزود: شعبه 6 تامین اجتماعی شیراز از هفته گذشته به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده و شعبه تامین اجتماعی صدرا نیز به زودی افتتاح می‌شود.
عدم راه‌اندازی بانک رفاه در 9 شهر استان فارس
دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه 97 درصد بانک رفاه کارگران متعلق به کارگران و 3 درصد سهم دولت است اما دولت مدیریت کامل این بانک را برعهده گرفته است، اظهار داشت: 9 شهر فارس از جمله سروستان، قادرآباد، خرامه، زرین‌دشت، خنح، قیر، فراشبند و غیره بانک رفاه کارگران ندارد و بانک هم می‌گوید برای ما صرفه اقتصادی ندارد که در این شهرها شعبه راه‌‌اندازی کنیم و برای این موضوع باید چاره‌ای اندیشیده شود.
علی راستگو با اشاره به پیشرفت فیزیکی 45 درصدی درمانگاه تامین اجتماعی زرقان، گفت: هزینه‌ای که خیران برای ساخت این درمانگاه پرداخت کرده بودند تمام شده و لازم است که دولت برای تکمیل این درمانگاه کمک کند.
وی با اشاره به نبود درمانگاه در شهر صدرا گفت: بیماران برای دریافت خدمات درمانی باید فاصله 15 کیلومتری را تا شیراز طی کنند و پس ساخت درمانگاه در این شهر نیز از خواسته‌‌های بحق جامعه کارگری ساکن در این شهر است.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی فارس با اشاره به بدهی 450 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی و لزوم پرداخت آن عنوان کرد: یکی از خواسته‌های به‌حق جامعه کارگری و بازنشستگی رایگان‌شدن درمان است.
آمارهایی که از ایجاد اشتغال در فارس ارائه می‌شود با میزان بیکاری همخوانی ندارد
رئیس هیئت‌مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس نیز در این مراسم اظهار داشت: وجود کارگزاری‌های تامین اجتماعی هیچ نفعی برای جامعه تحت پوشش تامین اجتماعی نداشته است و ما از سازمان تامین اجتماعی درخواست داریم کارگزاری‌ها را حذف کند.
مهرزاد مویدی با تاکید بر اینکه آمار غیرواقعی آفت مدیریت در کشور است، عنوان کرد: آمارهایی که از ایجاد اشتغال در فارس ارائه می‌شود با میزان بیکاری همخوانی ندارد و در حال حاضر بسیاری از کارگاه‌‌ها در منطقه ویژه اقتصادی و شهرک‌ صنعتی غیرفعال هستند.
وی بیان کرد: وجود شرکت‌های پیمانکاری در شرکت‌ها که در واقع نقش یک واسطه و دلال را بین مدیریت آن شرکت و کارگران آن ایفا می‌کنند اصلا درست نیست و آنها یا دارند درصد خود را از کارفرما دریافت می‌کنند یا بخشی از حقوق کارگر را برمی‌دارند که در هر دو صورت ظلم به جامعه کارگری است.
انتهای پیام/422/ ز