کتابفروشیهای چهارمحال و بختیاری حمایت نمیشوند
گروه استانها - رشد فرهنگ مردم در یک جامعه ارتباط مستقیمی با سرانه مطالعه آن جامعه دارد، سرانه مطالعهای که در کشور ایران پایین است و نیاز است فکری جدی برای آن شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کتاب، غذای روح و روح از کتاب زنده است.
کتاب، یار مهربانی است که در همه احوال، دستگیر و همدم دلتنگیها است؛ یاری که اگر تو بخواهی، هیچگاه رهایت نمیکند.
در سال 1372 خورشیدی 24 آبانماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی و روز آغازین هفته کتاب تعیین شد.
مهمترین دلیل کتاب نخواندن، سیستم آموزشی است که در آن باسواد شدهایم، چون کتاب خواندن را یادنگرفته و همیشه کتاب خواندهایم تا از آن امتحان بدهیم برای همین شاید هیچوقت از خواندن یک کتاب بصورت آزادانه و بر اساس نیازهایمان لذت نبرده باشیم.
کتاب نخواندن در جامعههای مختلف به مثابه بیماری، درصد زیادی را گرفتار کرده است در حالی که با توسعه و پیشرفت تکنولوژی، انواع و اقسام کتابهای صوتی، الکترونیکی و انواع برنامههای کتابخوان برای مطالعه تولید شده است.
علاقهمندی افراد به کتاب از کودکی شکل میگیرد
اگر کودکان و نوجوانان را از کودکی با کتاب و کتاب خواندن آشنا کنیم، برای آنها از کودکی کتاب داستان بخوانیم و برای آنها هدیه کتاب بخریم، اساسا علاقه آن به کتاب خواندن زیادتر خواهد شد.
افزایش سرانه مطالعه، از آن دسته کارهایی است که تا خود مردم نسبت به کتابخوانی رغبت پیدا نکنند، کاری از دست مسئولان برنمیآید، ما خود باید مروّج، بانی و حامی کتابخوانی باشیم تا فرهنگ کتابخوانی را رواج داده و سرانه مطالعه در کشور بالا رود.
به سراغ یکی از کتابفروشیهای استان رفتیم که در حوزه فروش کتاب و محصولات فرهنگی فعالیت میکند، اگرچه مدت زیادی از این فعالیت او نمیگذرد اما در همین مدت کم هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
مشغلههای فراوان مردم مراجعه آنان را به کتابفروشیها کم کرده است
سید مهدی میراحمدی، فعال حوزه کتاب، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با بیان اینکه استقبال مردم از کتابفروشیها متوسط است و بیشتر مراجعات برای کتب درسی است، اظهار داشت: مردم به خاطر مشغله فراوانی که دارند و درگیر زندگی هستند کمتر برای مطالعه وقت میگذارند.
وی ادامه داد: جمعیت قلیلی که اهل مطالعه و کتاب هستند، به دنبال یک کتاب فروشی مرجع و به دنبال مدل جدیدی از فروشگاه کتاب هستند، درکتابفروشی خود این اتفاق خوب را رقم زده و مدل فروشگاه زنجیرهای کتاب و محصولات مرتبط با کتاب را در شهرکرد راهاندازی کردم.
میراحمدی با اشاره به 18 میزکتاب در ماههای محرم و صفر در استان، خاطرنشان کرد: 18 مجموعه در شهرستانهای استان ازجمله، بن، بروجن، فارسان، شهرکرد، سامان، فرخشهر دارای میز کتاب بودند که از آنها حمایت میشد.
مدیر کتابفروشی کتابشهر شهرکرد با اشاره به راهاندازی پویش سفیر حسین(ع)، گفت: در این پویش کتابها به صورت امانت به علاقهمندان حوزه کتاب داده میشد که مردم استقبال خوبی از این پویش کردند.
وی با بیان اینکه کتابفروشیهای سطح استان با هدف ترویج کتابخوانی و راهاندازی جریان کتاب میتوانند با اساتید متخصص علوم انسانی سلسله جلسات تخصصی برگزار کنند، ادامه داد: با انجام راهکارهای داده شده در جلسات میتوانند فروش جزیرهای در سطح استان راهاندازی کرد.
میراحمدی با اشاره به اینکه بیشترین قشر مراجعهکننده به کتابفروشی نوجوانان و جوانان هستند، بیان کرد: در در حال حاضر میزکتابها در سطح استان به 25 عدد رسیده است که در همین راستا از ظرفیت نوجوانان برای میزکتاب استفاده و آنان حمایت میشوند.
این کار با تفکر اقتصاد بنیان و با نام سفیرکتابشهری است که در حالحاضر در نمازجمعه، دبیرستان معارف و شهرستانها میزکتاب فعال است.
حمایت از کتابفروشیها در حد صفر است!
میراحمدی با بیان اینکه کتابفروشیها مراکزفرهنگی هر شهر هستند، افزود: هیچ نظارتی بر روی کتابفروشیها انجام نمیشود که باید در این حوزه نیز فکری شود چرا که اگر رستوران غذای جسم هر فرد را تامین میکند، کتاب هم غذای روح هر فرد را تامین میکند، برای همین اهمیت نظارت بر کتابفروشیها دوچندان است.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای فرهنگی مرتبطی نسبت به کتابفروشیها وجود دارد ولی حمایت چندانی از آنان نمیشود، گفت: انتظار این است که کتابفروشیها حمایت شوند و تسهیلاتی برای آنها فراهم کنند تا ما بتوانیم با ارائه بن کتاب و یا راهکارهای دیگر، قدرت خرید مردم را افزایش دهیم.
فعال حوزه کتاب، با بیان اینکه استان ما جزو سه استان پرخرج کشور، دومین استان در بالا بودن آمار بیکاری و جزو ردیف آخر در حوزه مطالعات و کتاب است، تاکید کرد: این آمار نقش مهمی در فرهنگ جامعه و توسعه اجتماعی دارد که نیاز است مسئولان همت بیشتری برای رفع معضلات استان کنند.
میراحمدی در پایان با اشاره به بالا رفتن قیمت کتاب و کاغذ و مشکل در قیمتگذاری آن، خاطرنشان کرد: بالا رفتن قیمت کاغذ یکی از دلایل بالا رفتن قیمت کتاب است که دلیل آن اصلا مشخص نیست و کتاب را به یک کالای لوکس تبدیل کرده است.
انتهای پیام/7540/ ت