خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خیرین در تجهیز و نوسازی مدارس قدیمی مشارکت کنند

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 05 اردیبهشت 1398 - 17:43
قزوین- مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین گفت: از خیرین انتظار داریم در کنار احداث مدارس جدید در تجهیز هنرستانها و نوسازی مدارس قدیمی هم مشارکت کنند.
مدارس،استان،مدرسه،قزوين،استحكام،كلاس،نيازمند،تومان،درصد،جوان ...

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و یکمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان قزوین با رویکرد افزایش ایمنی مدارس با مشارکت خیرین مدرسه ساز ظهر پنجشنبه با حضور خدیجه نیزاری رئیس شورای بانوان مدرسه ساز کشور، عبدالمحمد زاهدی استاندار، داوود محمدی، بهمن طاهرخانی، سیده حمیده زرآبادی و روح الله بابایی صالح نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، جمع زیادی از خیرین در محل سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.
عسگر علی جوانبخت در این مراسم اظهار داشت: در سال قبل ۳۵ درصد مدارس استان تخریبی بود و امسال ۹۴۸۲ کلاس درس داریم که ۶۶۳۷ کلاس دارای استحکام است و ۱۶۱۲ کلاس نیازمند مقاوم سازی و ۱۲۳۳ کلاس نیازمند تخریب و بازسازی است.
۷۰ درصد مدارس استان استحکام دارند
وی اظهار داشت: ۷۰ درصد مدارس استحکام دارند و در این میان ۱۷ درصد نیازمند مقاوم سازی و ۱۳ درصد نیازمند تخریب و بازسازی است که تخریب و بازسازی این مدارس به ۶۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین تصریح کرد: سرانه فضای آموزشی و کلاس در کشور ۱.۳۴ متر مربع است که این میزان در قزوین ۲.۱۰ متر به ازای هر دانش آموز است.
وی اظهار داشت: متوسط سرانه زیربنای آموزشی و پرورشی در سطح جهانی ۸.۳۹ مترمربع و در کشور ۵.۱۸ متر و در استان ۵.۴۹ متر و بالاتر از میانگین کشوری است.
جوانبخت بیان کرد: در استان ۲۲۰۹ واحد آموزشی و ۱۷۰۴ ساختمان آموزشی داریم که ۴۰ درصد مدارس ما دو شیفت هستند که در مجموع ۱۱۹۲ ساختمان آموزشی استحکام دارد و ۲۹۰ ساختمان نیازمند مقاوم سازی و ۲۲۲ ساختمان نیازمند بازسازی و تخریب است.
۱۲.۵ میلیارد تومان برای استاندارد سازی کلاس‌ها نیاز است
جوانبخت اظهار داشت: برای استاندارد سازی ۱۶۴۱ کلاس درس به ۱۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که از منابع ملی تأمین خواهد شد.
وی از اجرای طرح بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: طرح بازآفرینی شهری در کشور و استان قزوین در محلات قدیمی در حال اجراست تا امید زندگی تقویت شود لذا در مناطقی که قدیمی مدارسی را ایجاد خواهیم کرد که زیبا و مستحکم باشد و دانش آموزان با نشاط وارد آن شوند و تحصیل کنند.
جوانبخت اضافه کرد: در راستای این طرح ۱۰ مدرسه در منطقه راه آهن با ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، در میرعماد یک مدرسه ۱۲ کلاسه خضرا و شش کلاسه بلاغی در دستور کار است که در یک سال انجام می‌شود و در مجموع ۱۰ میلیارد تومان در طرح بازآفرینی هزینه خواهد شد.
نوسازی مدارس غیردولتی غیر مستحکم
مدیرکل نوسازی استان قزوین در ادامه در خصوص استانداردسازی مدارس غیر دولتی هم اظهار داشت: بیشتر مدارس غیر دولتی در ساختمان‌های مسکونی است و استاندارد لازم را ندارد لذا تلاش می‌شود این فضا استاندارد شود چون استحکام نسبی ندارند.
وی گفت: هر دانش آموز ۴ میلیون تومان برای دولت هزینه دارد و در حال حاضر بیش از ۲۱ هزار دانش آموز در ۲۳۵ مدرسه غیردولتی تحصیل می‌کنند که فقط ۲۵ مدرسه محکم است و ۱۹۹ واحد استحکام لازم را ندارد که فقط ۱۰ هزار نفر در مدارس مستحکم غیر دولتی تحصیل می‌کنند.
جوانبخت اضافه کرد: از مسئولان استان درخواست داریم با واگذاری زمین به مؤسسان مدارس غیر دولتی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت زمینه مقاوم سازی این مدارس فراهم شود.
وی از خیرین خواست در کنار ساخت مدارس جدید در تأمین تجهیزات مورد نیاز هنرستان‌ها و نوسازی مدارس قدیمی هم مشارکت کنند.
در ادامه از خیرین مدرسه ساز استان قزوین تقدیر شد.