خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برنامه خودمراقبتی تغذیه‌ای، راهی برای مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر/ روزانه کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنید

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 05 اردیبهشت 1398 - 10:32
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: با برنامه خودمراقبتی تغذیهای، توصیه‌های غذایی به اقشار جامعه داده می‌شود.
تغذيه،مصرف،نمك،ابتلا،عبداللهي،بهداشت،كارشناسان،قلبي،سلامت

عبداللهی مطرح کرد؛
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: بعد از برنامه تحول سلامت، برای ارائه خدمات و مراقبت‌های تغذیه‌ای دستورالعمل و سیاست‌ها به نحوی تدوین و تعریف شد که همه اقشار جامعه در تمام مناطق کشور از خدمات و مراقبت‌های تغذیه‌ای به صورت رایگان بهره‌مند شوند.
عبداللهی با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: ارائه خدماتی مثل آموزش، مشاوره‌های تغذیه ای، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیت‌های این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است.
وی در ادامه مهمترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر بیان کرد و گفت: عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب، مهمترین عامل ابتلا به بیماری‌های دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبت‌های بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزش‌های مناسب تغذیه‌ای می‌توانیم از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر، چربی، نمک و فست فود، افزود: نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیه‌ای هستند.
عبداللهی افزود: در برنامه خودمراقبتی تغذیه ای، بسته‌هایی تدوین و تهیه شده و تیم‌هایی وجود دارد که با استفاده از رسانه‌های جمعی، صداوسیما، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی، توصیه‌های تغذیه‌ای به اقشار جامعه داده می‌شود.
وی بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالاست که به دنبال افزایش فشار خون، ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی و برخی سرطان‌ها مثل سرطان معده را خواهیم داشت.
انتهای پیام/