خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارائه خدمات مراقبت‌های تغذیه‌ای در مراکز جامع سلامت

مهر | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 05 اردیبهشت 1398 - 10:09
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در نظام مراقبت‌های بهداشتی، توجه به اصلاح سبک تغذیه و مراقبت‌های تغذیه‌ای، یکی از اجزای اصلی این مراقبت‌ها است.
مصرف،ابتلاء،نمك،تغذيه،سلامت،كارشناسان،عبداللهي،قلبي،خون

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا عبداللهی به مناسبت هفته سلامت افزود: بعد از برنامه تحول سلامت، برای ارائه خدمات و مراقبت‌های تغذیه‌ای دستورالعمل و سیاست‌ها به نحوی تدوین و تعریف شد که همه اقشار جامعه در تمام مناطق کشور از خدمات و مراقبت‌های تغذیه‌ای به صورت رایگان بهره مند شوند.
عبداللهی با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: ارائه خدماتی مثل آموزش، مشاوره‌های تغذیه‌ای، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیت‌های این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است.
وی در ادامه مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر بیان کرد و گفت: عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب، مهمترین عامل ابتلاء به بیماری‌های دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبت‌های بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزش‌های مناسب تغذیه‌ای می‌توانیم از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر، چربی، نمک و فست فود، افزود: نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیه‌ای هستند.
عبداللهی افزود: در برنامه خود مراقبتی تغذیه‌ای، بسته‌هایی تدوین و تهیه شده و تیم‌هایی وجود دارد که با استفاده از رسانه‌های جمعی، صداوسیما، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی، توصیه‌های تغذیه‌ای به اقشار جامعه داده می‌شود.
وی بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلاء به فشار خون بالا است که به دنبال افزایش فشار خون، ابتلاء به سکته‌های قلبی و مغزی و برخی سرطان‌ها مثل سرطان معده را خواهیم داشت.