خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجوزی برای مالچ پاشی نداده‌ایم

ایسنا | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | یکشنبه، 23 آبان 1400 - 12:53
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور گفت: طی امسال؛ مجوزی برای مالچ پاشی به سازمان جنگل‌ها داده نشده است.
سازمان،مجوزي،مالچ،پاشي،زيست،محيط،قرار،زيستي،ايران،گردوغبار

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور گفت: طی امسال؛ مجوزی برای مالچ پاشی به سازمان جنگل‌ها داده نشده است.
حسن اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ اعتباری برای مالچ پاشی در اختیار سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری قرار گرفت و قرار شد از سازمان محیط‌زیست نیز مجوز گرفته شود، اما مالچ پاشی انجام نشد.
وی افزود: در نتیجه این اعتبار باقی ماند و هزینه نشد و در نهایت ستاد ملی مقابله با گردوغبار در سازمان حفاظت محیط‌زیست توافق کرد در سطح بسیار محدود بین یزد و طبس که امکان کار بیولوژیک وجود ندارد و حرکت ماسه‌های روان زیاد است انجام شود.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور افزود: بعد از آن هیچ مجوزی امسال به سازمان جنگل‌ها داده نشده و فعلاً هم برنامه‌ای برای این کار نداریم، تصمیم‌گیری نهایی که اتفاق خواهد افتاد در ستاد مقابله با گردوغبار خواهد بود؛ تاکنون سازمان محیط‌زیست مجوزی نداده و فکر نمی‌کنم برای مالچ‌های نفتی هم مجوزی بدهد.
اکبری با بیان اینکه امسال مجوزی برای مالچ پاشی به سازمان جنگل‌ها داده نشده است، تصریح کرد: به‌دلیل توسعه سدسازی و طرح‌های اشتباه انتقال آب بین حوضه‌ای و استقرار مدیریت‌نشده صنایع؛ روند بیابانی ‌شدن ایران را سرعت بخشیده‌ایم و از سوی دیگر انتظار درآمد بالای اقتصادی از منابع آب و خاک کشوری داریم که در کمربند خشک جهان قرار گرفته است.این در حالیست که ایران در منطقه خاورمیانه به عنوان پیشگام عرصه جنگلکاری مصنوعی جهت تثبیت شن‌های روان محسوب شده و بسیاری از جنگل‌های دست کاشت «گز و تاق» در نواحی مرکزی ایران در راستای جلوگیری از فرسایش خاک بوده است.
وی یادآور شد: روش‌های جدیدی وجود دارد که به بهبود شرایط زیستی و استقرار پوشش گیاهی در مناطق بیابانی منجر می‌شود که باید با مطالعات و پژوهش‌های جدید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام