سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تصویب نهایی عضویت ناظر ترکمنستان در شورای ترک‌زبان‌ها

فارس | بین‌الملل | شنبه، 22 آبان 1400 - 13:30
در پایان هشتمین اجلاس سران شورای همکاری کشورهای ترک زبان الحاق ترکمنستان به این شورا به عنوان کشور ناظر تصویب شد.
تركمنستان،ترك،كشورهاي،زبان،اجلاس،تاكيد،همكاري،عنوان،هشتمين،ن ...

در پایان هشتمین اجلاس سران شورای همکاری کشورهای ترک زبان الحاق ترکمنستان به این شورا به عنوان کشور ناظر تصویب شد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان به منظور شرکت در هشتمین اجلاس سران شورای همکاری کشورهای ترک زبان به شهر «استانبول» پایتخت ترکیه سفر کرد.
بردی محمداف گفت: همانطور که می‌دانید ترکمنستان به طور منظم در دیالوگ‌های این قالب به عنوان مهمان افتخاری شرکت می‌کرد.
امروز در اجلاس کنونی تصمیمی در مورد ورود ترکمنستان به اتحادیه کشورهای ترک زبان به عنوان ناظر اتخاذ می‌شود.
وی تاکید کرد: بدون اغراق این مهم ترین رویداد تاریخی است که آغاز مرحله جدیدی از همکاری‌های «عشق آباد» و کشورهای جهان ترک است.
در این راستا ترکمنستان بر اساس اصول بی طرفی، یکی از مهمترین اولویت‌های همکاری خود را تقویت مستمر و هدفمند همکاری اقتصادی و تجاری قرار داده است.
رئیس جمهور ترکمنستان در سخنرانی خود به پتانسیل کشورها برای همکاری‌های استراتژیک در حوزه اکولوژی، انرژی و حمل و نقل و اهمیت توسعه استراتژیک واحد برای کشورهای ترک زبان اشاره و بر اقدام مشترک با ساختارهای تخصصی بین المللی به ویژه با کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای اروپا و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوس آرام تاکید کرد.
وی با تاکید بر بر تجربه چند صد ساله مشترک، رابطه خونی، استحکام ناگسستنی ارزش‌ها و مبانی معنوی و اخلاقی میان کشورهای ترک زبان گفت: تاکید بر صلح، ثبات و درک متقابل می‌تواند صفحه جدیدی در روابط ترکمنستان با کشورهای برادر باز کند.
در پایان نشست، مفهوم صلح ترکیه تا سال 2040، تصمیم در مورد الحاق ترکمنستان به شورای ترک زبان به عنوان کشور ناظر به تصویب شد.
در جریان این اجلاس، شرکت کنندگان همچنین سند نهایی هشتمین اجلاس سران را در قالب بیانیه استانبول تصویب کردند و همچنین تعدادی از اسناد مهم را با هدف توسعه و تقویت گفت و گوی چند وجهی در چارچوب اتحاد کشورهای ترک زبان مورد بررسی قرار دادند.
انتهای پیام/ح