تولیت آستان قدس رضوی با تعدادی از مراجع عظام تقلید دیدار کرد
تولیت آستان قدس رضوی طی دیدارهایی جداگانه با آیات عظام مکارم شیرازی و آیتالله سبحانی دیدار و گفتوگو کرد.

ایسنا/خراسان رضوی تولیت آستان قدس رضوی طی دیدارهایی جداگانه با آیات عظام مکارم شیرازی و آیتالله سبحانی دیدار و گفتوگو کرد.
آیتالله مکارم شیرازی در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی نسبت به توجه مسئولان به مشکلات مردم حاشیه شهر مشهد تأکید و اظهار کرد: مشهد شهر امام رضا(ع) است و باید نسبت به رفع مشکلات این شهر به ویژه در حاشیه شهر و فعالیتهای فرهنگی در آن مناطق توجه جدی شود.
وی با بیان اینکه در فعالیتهای ساماندهی حاشیه شهر مشهد در کنار فعالیتهای عمرانی و اقتصادی باید مباحث فرهنگی نیز مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: توجه به مباحث فرهنگی یکی از اصلیترین نیازهای مردم در حاشیه شهر مشهد محسوب میشود.
شهر امام رضا(ع) باید از حیث مباحث فرهنگی شاخص باشد.
وی در ادامه ضمن اشاره به تاریخ درخشان و جایگاه تأثیرگذار حوزه علمیه مشهد، از اقدامات علمی آستان قدس رضوی در مشهد تقدیر و عنوان کرد: مشهد از حیث علمی و تاریخی ظرفیت تبدیل شدن به مرکزی توانمند برای تربیت علما و فقههای تأثیرگذار و شاخص را دارد اما تحقق این مهم نیازمند برنامهریزی، وجود عنصر علاقه و استفاده از امکانات مناسب است.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به سابقه درخشان حوزه علمیه مشهد در دروس ادبیات عرب و تفسیر قرآن کریم، بر لزوم برنامهریزی برای احیای مجدد این جایگاه و شکوفایی استعدادها تأکید و عنوان کرد: در گذشته علمای بسیار بزرگ و مدرسین نامداری در حوزه علمیه مشهد حضور داشتهاند.
این مرجع تقلید به سابقه درخشان اساتید حوزه علمیه مشهد از حیث جهات عرفانی اشاره و بیان کرد: استعدادها و ظرفیتهای بسیار خوب علمی در مشهد وجود دارد و این شهر از طلاب و اساتید توانمندی برخوردار است که باید کمک شود تا شناسایی و زمینه شکوفایی آنها فراهم شود.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: همچنین اقدامات آستان قدس در خدمترسانی به زائران، فعالیتهای دهه آخر صفر و اقدامات فرهنگی این نهاد در حاشیه شهر مشهد و روحیه و انگیزه تولیت آستان قدس رضوی در خدمترسانی به زائران، ایجاد تحول علمی در مشهد و توجه ویژه به مشکلات حاشیه شهر مشهد قابل تقدیر است.
حجتالاسلام احمد مروی نیز در این دیدار گزارشی از اقدامات آستان قدس رضوی در حوزههای علمی، تسهیل زیارت و فعالیتهای فرهنگی دهه آخر صفر ارائه کرد و گفت: اصلیترین مأموریت و هویت آستان قدس را خدمترسانی به زائران میدانیم و تمامی فعالیتهای جانبی این آستان مقدس باید در راستای کمک به تحقق این مأموریت باشد.
تولیت آستان قدس رضوی گزارشی از اقدامات این نهاد در خصوص فعالیتهای فرهنگی در حاشیه شهر مشهد ارائه کرد.
آستان قدس رضوی در تربیت خطیب نقشی محوری دارد
آیتالله سبحانی نیز در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی به بیان جایگاه با اهمیت سخنرانی و خطابه در تبلیغ دین پرداخت و اظهار کرد: در حوزه خطابه و نطق با کمبود افراد برجسته مواجه هستیم.
در طول تاریخ، نطق و خطابه در مشهد بسیار قوی بوده و خداوند منان به اهل خراسان چنین استعدادی را داده که از حیث بیان فوقالعاده هستند.
امروز کشور از نظر بیان، خطابه و خطیب دچار کمبود است که آستان قدس رضوی میتواند نقش محوری داشته باشد.
این مرجع تقلید ارتقای خطابه، استعدادسنجی و تربیت سخنوران توانمند را ضروری دانست و ابراز کرد: امروز نیازمند افرادی هستیم که از فن خطابه برخوردار باشند و بتوانند آموختهها و اندوختههای دینی خود را به طور مؤثر و نافذ به مخاطبان منتقل و آنها را اقناع کنند.
وی با بیان اینکه نباید از کارکرد فرهنگی منبر و خطابه و قدرت ارتباطی و تأثیرگذاری آن در حرم مطهر رضوی غفلت شود، به مسائل و مشکلات مردم حاشیه شهر مشهد اشاره و ضمن تأکید بر توجه به مسائل فرهنگی در آن مناطق تصریح کرد: دستگاههای تبلیغی باید نسبت به اعزام مبلغ به مناطق محروم و کم برخوردار اهتمام لازم را داشته باشند.
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، حجتالاسلام مروی نیز در این دیدار گزارشی از اقدامات بازسازی و مرمت حرم مطهر در ایام محدودیت زیارت، استفاده از فضای مجازی و رسانهها در تبلیغ دین به ویژه در دوران شیوع کرونا و فعالیتهای علمی آستان قدس به ویژه در عرصه تربیت خطیب و سخنران ارائه کرد و گفت: مسجد گوهرشاد همواره در دورانهای مختلف تاریخی محل درس دین و مباحثه علمی بوده است و امروز به دنبال احیای این جایگاه است.
انتهای پیام