رادیولوژی به تشخیص و درمان بیماری کمک می کند
۱۸ آبان، مصادف با ۸ نوامبر سالروز کشف پرتو ایکس، روز جهانی رادیولوژی نام گذاری شده است.پرتوشناسی یا رادیولوژی (radiology) و گاهی تصویربرداری تشخیصی نام یک رشته از تخصصهای پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیر طبیعی کمک می گیرد. در تمام اینها، هدف تشخیص بیماری یا حالات غیر طبیعی بدن به کمک روشهای پیشرفته تصویری است.

ایسنا/همدان ۱۸ آبان، مصادف با ۸ نوامبر سالروز کشف پرتو ایکس، روز جهانی رادیولوژی نام گذاری شده است.پرتوشناسی یا رادیولوژی (radiology) و گاهی تصویربرداری تشخیصی نام یک رشته از تخصصهای پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیر طبیعی کمک می گیرد.
در تمام اینها، هدف تشخیص بیماری یا حالات غیر طبیعی بدن به کمک روشهای پیشرفته تصویری است.
دکتر طوس کیانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اساس کار درمان و تشخیص پزشکی شامل معاینات بالینی و اقدامات پاراکلینکی است که علم رادیولوژی شاخهای از اقدام پاراکلینکی است که با تصویر برداری از اعضا و احشاء بدن به امر تشخیص و در نهایت درمان بیماری کمک می کند.
وی افزود: در گذشته علم رادیولوژی با کشف اشعه ایکس شروع شد که در ابتدا برای تشخیص شکستگیهای استخوان از آن استفاده میکردند به گونهای که اشعه ایکس بر بدن تابانده میشد و چون اشعه مورد نظر از بافت نرم عبور میکند و استخوان مانع عبور اشعه ایکس میشود تصویر استخوان ثبت میشود بنابراین در ابتدا برای تشخیص شکستگی استخوان و ناهنجاریهای اسکلت بدن از این علم استفاده میشد.
وی ادامه داد: در کنار سایر علوم علم رادیولوژی پیشرفت شگرفی داشته و به شاخههای متعدد تقسیم شده تا جایی که تصاویری نزدیک به آناتومی طبیعی بدن در اختیار قرار می دهد و در تشخیص شدت انواع تروما، تومورها، سکتههای مغزی و قلبی و سایر بیماریها استفاده میشود.
دکتر کیانی خاطرنشان کرد: علم رادیولوژی به مرور زمان پیشرفتهای زیادی داشته و تنها در خدمت علم پزشکی نیستند همچنین در سایر علوم نیز کاربرد دارند، بنابراین علم رادیولوژی تنها به تصویر برداری با اشعه ایکس محدود نبوده و از امواج مختلفی برای تصویری برداری اعضای بدن و احشاء از جمله امواج صوتی و مغناطیسی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه رادیولوژی در شاخه های مختلفی به علم پزشکی کمک میکند، تصریح کرد: علم رادیولوژی در تشخیص های پاراکلینکی به بیمار و پزشک کمک کرده ورشته رادیولوژی یک رشته تخصصی طب بوده که بعد از طی دوره عمومی پزشکی در این رشته تحصیل کرده است و با تخصص رشته رادیولوژی در درمان و تشخیص در کنار سایر رشتههای پزشکی فعالیت میکند، انواع تصویربرداری ازجمله سی تی اسکن ، ام آر آی، سونوگرافی، پت اسکن شاخههای مختلفی از رادیولوژی هستند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند و از مصادیق پیشرفت علم رادیولوژی هستند.
انتهای پیام