خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اردوغان سد ایلیسو را نزدیک مرزهای عراق افتتاح کرد

فارس | برگزیده، بین‌الملل | شنبه، 15 آبان 1400 - 23:12
رئیس جمهور ترکیه یک سد و یک نیروگاه تولید برق را نزدیک مرزهای عراق افتتاح کرد.
سد،تركيه،دجله،اردوغان،جمهور،عراق،توليد،جهان،رئيس،خشكسالي،افتتاح

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس جمهور ترکیه روز شنبه یک سد و یک نیروگاه تولید برق در جنوب شرقی این کشور و نزدیک مرز با عراق را افتتاح کرد.
به نوشته خبرگزاری «شفق» «سد ایلیسو» یک سد سنگی با سطح بتنی بر روی رودخانه دجله نزدیک روستای ایلیسو و در امتداد مرز استان‌های «ماردین» و «شرناق» ترکیه است.
این سد یکی از ۲۲ سد پروژه جنوب شرقی آناتولی است و هدف آن تولید برق، کنترل سیل و ذخیره آب است.
ساخت این سد در سال ۲۰۰۶ آغاز شد و ابتدا انتظار می‌رفت تا سال ۲۰۱۶ تکمیل شود.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در مراسم افتتاح این سد گفت: «ما باید از تمام توان بالقوه خود برای محافظت از کشورمان برابر بحران غذایی ناشی از خشکسالی و به طور مشابه برابر بحران انرژی که به طور فزاینده قابل مشاهده است، استفاده کنیم.»
وی ادامه داد: «ما نمی توانیم حتی یک قطره از منابع آبی کشورمان را هدر دهیم.
همچنین باید تولید انرژی های تجدیدپذیر را بر اساس منابع خودمان به حداکثر برسانیم.»
رئیس جمهور ترکیه این پروژه بررودخانه دجله را نمادی از صلح، برادری، آرامش، رفاه و قدرت خواند.
اردوغان در این مراسم بر اهمیت این تاسیسات تاکید کرد زیرا جهان و ترکیه با خطر خشکسالی روبرو هستند.
اردوغان در خاتمه گفت: «تصویر تاریکی که توسط سناریوهای مربوط به آینده جهان ترسیم شده است، ایجاب می کند که ما برای همه احتمالات آماده باشیم.»
دجله، رودی است که از دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه توروس در شرق ترکیه سرچشمه می‌گیرد پس از ورود به عراق از میان شهرهای بزرگی چون بغداد و موصل عبور کرده به فرات و سرانجام هر دو به کارون می‌پیوندد که اروندرود را تشکیل می‌دهند و در پایان به خلیج فارس سرازیر می‌شوند.
این رود با ۱۸۵۰ کیلومتر طول، شست و هشتمین رود جهان از این حیث است.
آب گیری سد ایلیسو نگرانی‌های زیادی را برای عراق و سوریه به همراه داشته است.
حجم مخزن این سد حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب است.
انتهای پیام/.