خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و چین درباره مذاکرات آتی وین

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 15 آبان 1400 - 21:29
وزرای خارجه ایران و چین روز شنبه در تماس تلفنی در خصوص روند مناسبات دوجانبه، مذاکرات آتی وین و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند.
چين،خارجه،امور،وزير،ابراز،ايران،اميدواري،مذاكرات،افغانستان،ه ...

به گزارش مشرق، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین روز شنبه در تماس تلفنی در خصوص روند مناسبات دوجانبه، مذاکرات آتی وین و تحولات منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه چین در این‌ گفتگوی تلفنی برای امیرعبداللهیان آرزوی بهبودی کامل کرد.
امیرعبداللهیان ضمن تشکر و قدردانی از همکاری دولت چین برای ارسال ۱۲۰ میلیون دوز واکسن به ایران، از روابط رو به گسترش دو کشور ابراز خرسندی کرد و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ابتکار جهانی پکن در زمینه توسعه پایدار و همکاری نزدیک با چین در این خصوص تاکید نمود.
وزیر امور خارجه در خصوص مذاکرات آتی وین اظهار امیدواری کرد که آمریکا و طرف های اروپایی به صورت واقع بینانه وارد مذاکره شوند تا توافق به سرعت حاصل شود.
وی تاکید کرد آمریکا نمی تواند سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی را ادامه داده و همزمان مدعی مذاکره و توافق باشد.
وی در زمینه انجام وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران، ابراز اطمینان نمود این همکاری ها در چارچوب توافقات و مقررات بخوبی ادامه خواهد یافت.
امیرعبداللهیان در خصوص اوضاع افغانستان با تاکید بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر، ابراز امیدواری کرد نشست همسایگان افغانستان در پکن در ادامه نشست سازنده تهران با موفقیت برگزار گردد.
وانگ‌ یی وزیر امور خارجه چین نیز ضمن استقبال و اعلام حمایت از تداوم مذاکرات هسته ای، آمریکا را عامل اصلی مشکلات به وجود آمده در راه اجرای برجام دانست و ابراز امیدواری کرد که آنها این اشتباه خود را با رفع همه جانبه تحریم‌ها جبران کنند تا در پرتو رویکرد مثبت ایران، مذاکرات پیش رو به نتایج خوبی منجر شود.
وزیر امور خارجه چین ضمن دعوت از همتای ایرانی برای سفر به پکن، ابراز امیدواری نمود اجلاس سوم همسایگان افغانستان در چین بتواند با مشارکت فعال همسایگان از جمله جمهوری اسلامی ایران، موجب تشکیل دولت فراگیر با ثبات در افغانستان گردد.