نگاه کلان کشور انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمانبندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، گفت: باتوجه به خشکسالیهای پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمانبندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، گفت: باتوجه به خشکسالیهای پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود.
محمدجواد عسگری ۱۳ آبانماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری در خصوص نتایج حاصل از بازدیدهای میدانی از حوضههای آبی استان، اظهار کرد: یکی از ماموریتهای کمیسیون کشاورزی، نظارت بر حوضههای آب، منابع طبیعی و محیط زیست است، چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای مستعد در حوزه کشاورزی و زراعت و دامپروری بوده، اما کشور بهدلیل قرارگیری در منطقه خشک و نیمهخشک وضعیت شکنندهای دارد.
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حوضههای آبریز کارون و سد دز بهدلیل کاهش نزولات آسمانی با مشکلات عدیدهای مواجه شده و طی گفتوگو با کشاورزان شاهد گلایهمندی آنان مبنی بر نبود آب بودیم، کمیسیون کشاورزی بر اساس رسالت خود این مشکلات را احصا میکند و از دستگاههای متولی برای حل معضلات پیگیری بهعمل میآورد.
وی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمانبندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، افزود: باتوجه به خشکسالیهای پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود که این کار هماهنگ و همراه با دولت در حال انجام است تا مشکلات برطرف شود.
عسگری مدیریت مصرف آب را یکی از ضروریات خواند و توضیح داد: در سالهای گذشته مدیریت مصرف آب با رویکردی بلندمدت مغفول مانده است و در نحوه مصرف آب در بخش کشاورزی اشکالات اساسی وجود دارد، اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و نحوه بهرهبرداری صحیح از آب در کمیسیون کشاورزی دنبال میشود.
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکسالی شدید در سال گذشته، گفت: امید است که امسال شاهد بارندگیهای خوبی باشیم، نشستهایی با وزارت نیرو برای توزیع عادلانه آب و بر اساس نیاز مصرفکنندگان برگزار شده است و نظارتها نیز باید عادلانه باشند، همچنین تغییر الگوی کشت در مناطق مختلف دارای اهمیت است، گلایه روستائیان و تولیدکنندگان در خصوص نحوه توزیع آب نیز وارد بوده و در کمیسیون پیگیری و چارهاندیشی خواهد شد.
وی تأکید کرد: نگاه کمیسیون کشاورزی در مدیریت آب، نگاهی کارشناسانه است و اگر این نگاه کارشناسانه در قالب برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و نگاه به آینده وجود نداشته باشد، همگان آسیب خواهند، بنابراین با توجه به مسائل موجود در کشور در حوزه آب شرب و کشاورزی باید با برنامه پیش برویم.
معضل آب بزرگترین مشکل چهارمحال و بختیاری است
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین امیرقلی جعفری- نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی در خصوص مهمترین برنامهها برای صیانت از منابع آبی، اراضی کشاورزی و محیط زیست طبیعی و اقلیمی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: حفظ سرزمین، اقلیم، منابع طبیعی، محیط زیست و منابع آبی باید در اولویت قرار گیرد و این کمیسیون در راستای رسالت خود به چندین استان برای نظارت میدانی سفر کرده است.
وی با اشاره به سفر کمیسیون کشاورزی به چهارمحال و بختیاری، افزود: اعضای کمیسیون به پنج گروه تقسیم شدند و بههمراه مدیران بخشهای مختلف چندین وزارتخانه بازدیدهایی را در سراسر استان دستور کار قرار دادند، این سفرها و بازدیدها یک نگاه درست و واقعبینانه از شرایط استان به ما میدهد تا بر اساس واقعیتها تصمیمات صحیحی را هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه نظارت اتخاذ کنیم.
جعفری با اشاره به جلسه شورای اداری چهارمحال و بختیاری با حضور کمیسیون کشاورزی، گفت: این جلسه فردا در مرکز استان برگزار میشود تا جمعبندی برنامهها صورت گیرد و طی دو هفته آینده در مجلس شورای اسلامی با حضور وزیران مربوطه و رئیس سازمان محیط زیست کشور مصوباتی تعیین و ابلاغ خواهد شد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: معضل آب بزرگترین مشکل چهارمحال و بختیاری است، قطعا کشاورزی بدون آب معنا ندارد، چالش تغییر اقلیم در استان بیش از سایر مناطق ظهور و بروز داشته، زیرا حیات استانهای متعددی وابسته به آبهای این منطقه است.
در ادامه عطاءالله ابراهیمی- رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص مهمترین برنامههای این سازمان برای ارائه به کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار کرد: طرحهایی در خصوص آب و خاک، گلخانهها و شهرکهای کشاورزی، تامین منابع مالی برای طرحهای سیستمهای نوین آبیاری و نیز مسائل و مشکلات مرتبط با دستگاههای اجرایی دیگر که نیازمند اصلاح قوانین هستند، تهیه شده است.
وی بیان کرد: این موضوعات در قالب ۱۵ طرح کلی ارائه شده است که با مجموع مشکلات مربوط به ادارات اعم از تسهیلات، ضمانتنامههای بانکی، قانون توزیع عادلانه و ..
به ۲۵ مورد میرسد تا بتوان مواردی که از سوی مجلس قابلیت پیگیری دارند، مورد بررسی و پیگیری کمیسیون کشاورزی قرار گیرند.
انتهای پیام