خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاه کلان کشور انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 13 آبان 1400 - 18:36
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمان‌بندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، گفت: باتوجه به خشکسالی‌های پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود.
كشاورزي،آب،كميسيون،بختياري،منابع،مجلس،شوراي،كشور،چهارمحال،نگ ...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمان‌بندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، گفت: باتوجه به خشکسالی‌های پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود.
محمدجواد عسگری ۱۳ آبان‌ماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری در خصوص نتایج حاصل از بازدیدهای میدانی از حوضه‌های آبی استان، اظهار کرد: یکی از ماموریت‌های کمیسیون کشاورزی، نظارت بر حوضه‌های آب، منابع طبیعی و محیط زیست است، چهارمحال‌ و بختیاری یکی از استان‌های مستعد در حوزه کشاورزی و زراعت و دامپروری بوده، اما کشور به‌دلیل قرارگیری در منطقه خشک و نیمه‌خشک وضعیت شکننده‌ای دارد.
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حوضه‌های آبریز کارون و سد دز به‌دلیل کاهش نزولات آسمانی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و طی گفت‌وگو با کشاورزان شاهد گلایه‌مندی آنان مبنی بر نبود آب بودیم، کمیسیون کشاورزی بر اساس رسالت خود این مشکلات را احصا می‌کند و از دستگاه‌های متولی برای حل معضلات پیگیری به‌عمل می‌آورد.
وی با اشاره به اینکه نگاه کلان کشور در وهله اول و در قالب برنامه زمان‌بندی شده انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است، افزود: باتوجه به خشکسالی‌های پی در پی باید بخشی از نیاز آبی کشور از این طریق تامین شود که این کار هماهنگ و همراه با دولت در حال انجام است تا مشکلات برطرف شود.
عسگری مدیریت مصرف آب را یکی از ضروریات خواند و توضیح داد: در سال‌های گذشته مدیریت مصرف آب با رویکردی بلندمدت مغفول مانده است و در نحوه مصرف آب در بخش کشاورزی اشکالات اساسی وجود دارد، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری و نحوه بهره‌برداری صحیح از آب در کمیسیون کشاورزی دنبال می‌شود.
رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکسالی شدید در سال گذشته، گفت: امید است که امسال شاهد بارندگی‌های خوبی باشیم، نشست‌هایی با وزارت نیرو برای توزیع عادلانه آب و بر اساس نیاز مصرف‌کنندگان برگزار شده است و نظارت‌ها نیز باید عادلانه باشند، همچنین تغییر الگوی کشت در مناطق مختلف دارای اهمیت است، گلایه روستائیان و تولیدکنندگان در خصوص نحوه توزیع آب نیز وارد بوده و در کمیسیون پیگیری و چاره‌اندیشی خواهد شد.
وی تأکید کرد: نگاه کمیسیون کشاورزی در مدیریت آب، نگاهی کارشناسانه است و اگر این نگاه کارشناسانه در قالب برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت و نگاه به آینده وجود نداشته باشد، همگان آسیب خواهند، بنابراین با توجه به مسائل موجود در کشور در حوزه آب شرب و کشاورزی باید با برنامه پیش برویم.
معضل آب بزرگ‌ترین مشکل چهارمحال و بختیاری است
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین امیرقلی جعفری- نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی در خصوص مهم‌ترین برنامه‌ها برای صیانت از منابع آبی، اراضی کشاورزی و محیط زیست طبیعی و اقلیمی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: حفظ سرزمین، اقلیم، منابع طبیعی، محیط زیست و منابع آبی باید در اولویت قرار گیرد و این کمیسیون در راستای رسالت خود به چندین استان برای نظارت میدانی سفر کرده است.
وی با اشاره به سفر کمیسیون کشاورزی به چهارمحال و بختیاری، افزود: اعضای کمیسیون به پنج گروه تقسیم شدند و به‌همراه مدیران بخش‌های مختلف چندین وزارتخانه بازدیدهایی را در سراسر استان دستور کار قرار دادند، این سفرها و بازدیدها یک نگاه درست و واقع‌بینانه از شرایط استان به ما می‌دهد تا بر اساس واقعیت‌ها تصمیمات صحیحی را هم در حوزه قانون‌گذاری و هم در حوزه نظارت اتخاذ کنیم.
جعفری با اشاره به جلسه شورای اداری چهارمحال و بختیاری با حضور کمیسیون کشاورزی، گفت: این جلسه فردا در مرکز استان برگزار می‌شود تا جمع‌بندی برنامه‌ها صورت گیرد و طی دو هفته آینده در مجلس شورای اسلامی با حضور وزیران مربوطه و رئیس سازمان محیط زیست کشور مصوباتی تعیین و ابلاغ خواهد شد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: معضل آب بزرگ‌ترین مشکل چهارمحال و بختیاری است، قطعا کشاورزی بدون آب معنا ندارد، چالش تغییر اقلیم در استان بیش از سایر مناطق ظهور و بروز داشته، زیرا حیات استان‌های متعددی وابسته به آب‌های این منطقه است.
در ادامه عطاءالله ابراهیمی- رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال‌ و بختیاری در خصوص مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان برای ارائه به کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار کرد: طرح‌هایی در خصوص آب و خاک، گلخانه‌ها و شهرک‌های کشاورزی، تامین منابع مالی برای طرح‌های سیستم‌های نوین آبیاری و نیز مسائل و مشکلات مرتبط با دستگاه‌های اجرایی دیگر که نیازمند اصلاح قوانین هستند، تهیه شده است.
وی بیان کرد: این موضوعات در قالب ۱۵ طرح کلی ارائه شده است که با مجموع مشکلات مربوط به ادارات اعم از تسهیلات، ضمانت‌نامه‌های بانکی، قانون توزیع عادلانه و ..
به ۲۵ مورد می‌رسد تا بتوان مواردی که از سوی مجلس قابلیت پیگیری دارند، مورد بررسی و پیگیری کمیسیون کشاورزی قرار گیرند.
انتهای پیام