خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«تفاضل اجتماعی» منتشر شد

ایسنا | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 11 آبان 1400 - 15:13
کتاب «تفاضل اجتماعی در قرآن و سیره نبوی(ص)» نوشته فرزانه جعفریان منتشر شد.
اجتماعي،طبقات،تفاضل،قرآن،آيات،فصل،كتاب،عنوان،قرار،سيره

کتاب «تفاضل اجتماعی در قرآن و سیره نبوی(ص)» نوشته فرزانه جعفریان منتشر شد.
به گزارش ایسنا، این کتاب در ۱۵۲ صفحه و با قیمت ۶۵ هزار تومان از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: عدالت اجتماعی، تکریم طبقات مختلف اجتماعی است.
قرآن با طبقه طبقه کردن مردم بر اساس ملاک‌های مادی و نه معنوی به دلایل مختلف از جمله زیر سوال رفتن اصل عدالت مخالف است.
این رویکرد در بسیاری از برهه‌های حیات پیامبر(ص) قابل مشاهده است.
نگاهی به دعوت انبیای الهی گواه این مطلب است که ایشان در کنار اصل دعوت همگانی در ابتدای رسالت خود، به شرایط اجتماعی مردم زمان خود و تفاوت‌های متاثر از این شرایط توجه داشتند و بر اساس این موارد در گفت‌وگوهای خود با قومشان نسبت به این تفاضل‌ها موضع می‌گرفتند.
در فصل نخست این کتاب بعد از تعاریف اصطلاحات مرتبط با طبقات اجتماعی، سیر پیدایش این طبقات بررسی می‌شود.
در این فصل سه محور منشأ شکل‌گیری نظام طبقاتی و طبقات اجتماعی، موضع قرآن در به رسمیت شناختن طبقات اجتماعی و گونه‌شناسی طبقات اجتماعی در قرآن مورد پردازش قرار می‌گیرند.
در فصل دوم با عنوان «رویکرد قرآن نسبت به تفاضل اجتماعی»، در بخش اول ابتدا انواع طبقات اجتماعی نام برده‌شده در قرآن مورد اشاره قرار می‌گیرند و در بخش دوم با عنوان «مواجهه پیامبران با طبقات اجتماعی»، به رفتارشناسی پیامبران الهی‌ مطابق با آیات قرآن اهتمام می‌شود.
در بخش سوم همین فصل با عنوان «مقایسه آیات سوره‌های مکی و مدنی درباره تفاضل اجتماعی»، آیات ناظر به تفاضل اعتقادی- عبادی و آیات ناظر به تفاضل اجتماعی به تفکیک سوره‌های مکی و آیات سوره‌های مدنی مورد توجه قرار می‌گیرند.
در فصل سوم این اثر با عنوان «تفاضل اجتماعی در سیره پیامبر اکرم(ص)» ابتدا در بخش اول، گونه‌شناسی طبقات اجتماعی در مواجهه با پیامبر(ص) در دستور کار قرار گرفته و در بخش دوم به بیان اصول و مبانی سیره نبوی(ص) نسبت به مساله تفاضل اجتماعی در قالب محورهای پنج‌گانه اصلاح مدل نظام قشربندی، مخالفت در برابر تبعیض طبقاتی، برقراری عدالت میان همه طبقات، شایسته‌سالاری و اجرای قانون بدون ملاحظه جایگاه اجتماعی پرداخته می‌شود.
انتهای پیام