سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واحد‌های مسکونی تخریب شده درسیل، پروانه ساختمانی داشتند/ ضرورت بازنگری در ضوابط و مقررات مهندسی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | سه شنبه، 03 اردیبهشت 1398 - 21:25
مالواجرد گفت: واحد‌های مسکونی تخریب شده در سیل اخیر دارای پروانه ساختمانی و امضای مهندسی بودند که سوال برانگیز است.
معماري،ساخت،شهرسازي،هنر،زماني،وشهرسازي،سيل،تخريب،اصفهان،دورا ...

معاون وزیر راه و شهرسازی:
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرزانه مالواجرد معاون معماری وشهرسازی وزیر راه و شهرسازی در همایش روز معمار با بیان اینکه روز معمار مقارن شده با زاد روز شیخ بهایی گفت: شیخ بهایی چهره‌ای است که علاوه بر دانش نجوم در حوزه علم وهندسه در حوزه معماری و هنر هم بسیار شاخص بوده است.
وی ادامه داد: بنا‌های ماندگاری مانند منارجنبان در اصفهان و بنا‌های اعجاز انگیر در نجف آباد اصفهان و طراحی زاینده رود در تقسیم بندی آب به روستا‌های اصفهان نشان دهنده معماری شاخص و خاص دوران گذشته بوده است.
مالواجرد اظهار کرد: معماری و هنر زمانی که با جغرافیا و اقتصاد عجین شود می‌تواند زمینه ساز توسعه و گسترش این بخش شود و زمانی که با دین عجین شود شاهد ایجاد مساجد و آتشکده‌های بسیار بزرگ و شاهکار خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تعداد آثار معماری دوران معاصر در کل شهر‌های کشور در مقایسه با معماری دوران سنتی و گذشته قابل دفاع نیست افزود: بخشی از دلیل این اتفاق آن است که کمیت بر کفیت برتری یافته و زمانی که ساخت وساز افزایش یافته و بی توجهی به کیفیت بنا‌ها دلیل افت این هنر شده است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه در ۴ و۵ سال گذشته سعی شده در شورای عالی شهرسازی و معماری به کیفیت در طراحی شهر‌ها توجه بیشتری شود افزود: در این شورا کمیته تخصصی با حضور بزرگان و متخصصان این حرفه تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: در سیل اخیر مشاهده شد که بنا‌ها و آثار باستانی در شهر‌های مانند گلستان، خوزستان و لرستان وشیراز تخریب نشده و این نشان دهنده آن است که در این بنا‌ها و در زمان ساخت آن‌ها به سیل‌های ۱۰۰ ساله توجه شده است.
بیشتر بخوانید: فراموشی ابزار‌های اندیشه ایران طی عصر حاضر/ معماری به معنای واقعی کلمه باید در تمامی بخش‌ها تجلی پیدا کند
مالواجرد تصریح کرد: هنر و معماری در این بنا‌ها مشهود بوده است و ما باید در ساخت بنا‌های خود دوره بازگشت ۲۵ ساله سیل را در نظر بگیریم زیراکه معماری با جغرافیا و محیط زیست همساز است.
وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز واحد‌هایی که در سیل اخیر تخریب شده اند دارای پروانه ساختمانی بوده اند افزود: زمانی که واحدی پروانه ساختمانی داشته باشد باید به طور قطع مهندسی آن را امضا کرده باشد و در این زمان تخریب این واحد‌ها سوال برانگیز است.
وی بیان کرد: وزارت راه وشهرسازی باید در تدوین ضوابط و مقررات بازنگری کند و مهندسان باید در نوع ساخت وساز‌های خود و پروانه‌ای که صادر می‌کنند توجه بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/