خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امارات از اتباع خود خواست لبنان را ترک کنند

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 09 آبان 1400 - 23:24
وزارت خارجه امارات در پیروی از سیاست های عربستان سعودی، از اتباع مقیم اماراتی در لبنان خواست فورا خاک این کشور را ترک کنند.
لبنان،سعوديها،يمن،امارات،نفوذ،عربستان،رساني،اطلاع،تصميم،وزير ...

به گزارش مشرق به نقل از المیادین، منابع خبری اعلام کردند که امارات به دنبال بحران ناشی از موضع گیری جورج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان درباره جنگ یمن، تصمیم به خارج کردن دیپلماتهای خود از لبنان گرفت.
این منابع افزودند که امارات تصمیم به منع سفر اتباعش به لبنان هم گرفته است.
خلیفه شاهین المرر وزیر مشاور امارات در امور خارجه گفت: تصمیم به فراخوان دیپلمات‌ها در همبستگی با عربستان در سایه رویکرد غیر قابل قبول برخی مسئولان لبنانی در قبال ریاض اتخاذ شده است.
گفتنی است که جورج قرداحی، وزیر اطلاع رسانی لبنان که مجری شناخته شده در جهان عرب است، اخیراً در برنامه‌ای تلویزیونی با «بیهوده» خواندن جنگ عربستان سعودی علیه یمن، از نیروهای جنبش انصارالله یمن حمایت کرده بود.
آنچه باعث شده که سعودیها نسبت به گفته های قرداحی حساسیت بیشتری به خرج دهند، جایگاه او به عنوان یک مسئول رسمی عرب و تصدی پست وزارت اطلاع رسانی کشور لبنان از جانب وی است.
این حساسیت از آنجا دو چندان می شود که لبنان با توجه به بافت ویژه آن همواره از اهمیت زیادی برای سعودیها برخوردار بوده است و آنها در طول سالهای گذشته به شیوه های مختلفی برای دخالت در امور داخلی این کشور و برهم زدن توازن داخلی آن با جانبداری از یک یا چند گروه سیاسی علیه دیگر گروهها تلاش کرده و همزمان نیز کوشیده اند تا با پرداخت هزینه های هنگفت مالی و تقویت نفوذ رسانه ای، وجهه خود را خوب جلوه دهند و دخالت های خود را حمایت از ملت لبنان معرفی کنند.
حال در سایه این شرایط، سیاستمداری در این سطح نظیر قرداحی با وجود فشارهای سعودیها سخن حقی را بیان داشته که به مذاق آنها خوش نیامده است و آنها را به واکنش شدید سیاسی و رسانه ای و یارگیری از سایر کشورهای عربی که به نوعی یا در اردوگاه ریاض قرار دارند و یا زیر نفوذ آن هستند، سوق داده است؛ امری که آن را به خوبی می توان در موضعگیری شورای همکاری خلیج فارس شاهد بود که اساساً زیر نفوذ عربستان است.