«آب» محور رایزنی مقامات قزاقستان و سوئیس
در محل وزارت امور خارجه قزاقستان، دیدار فرستاده ویژه این کشور با فرستاده ویژه سوئیس در مسائل آبی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «الکسی والکف» فرستاده ویژه قزاقستان و «گی بونوین» فرستاده ویژه سوئیس در امور مسائل مربوط به آب در «نورسلطان» دیدار و گفت و گو کردند.
طرفین وضعیت فعلی آب در قزاقستان، همکاری منطقهای در آسیای مرکزی در بخش آب و دستور کار بین المللی در این زمینه را بررسی کردند.
والکف با اشاره به توسعه همکاری بین کشورهای آسیای مرکزی در زمینه استفاده از آبهای فرامرزی بر موضع فعال «نورسلطان» در تقویت همکاریهای منطقهای در این بخش اشاره و بر تلاشهای ریاست قزاقستان تاکید کرد.
علاوه بر این، وی به نقش و پتانسیل «قزآید»، اپراتور ملی کمکهای رسمی برای توسعه قزاقستان در تقویت بیشتر همکاری منطقهای، از جمله در زمینه آب، اشاره کرد.
طرف سوئیسی به نوبه خود به اهمیت ایجاد کنسرسیوم بین المللی آب و انرژی در آسیای مرکزی اشاره کرد که نمونه بارزی همکاریهای منطقهای متقابل سودمند دوجانبه میتواند باشد.
طرفین همچنین از تلاشهای کشورهای آسیای مرکزی در راستای بهبود فعالیت صندوق بین المللی نجات دریای آرال، سازمانی بی نظیر با پتانسیل فراوان در حل مشکلات حوزه دریای آرال، حمایت کردند.
ابتکار « Blue Peace» از موضوعات جداگانه این ملاقات بود که طرف سوئیسی به طور خلاصه در مورد فعالیتهای آن صحبت کرد.
طرفین در چارچوب دستور کار بین المللی، تغییر اقلیم جهانی و همچنین مقدمات کنفرانس سازمان ملل در زمینه تغییر اقلیم در «گلاسکو» و همایش جهانی آب در «داکار» در سال 2022 را بررسی کردند.
در پایان این ملاقات در زمینه توسعه همکاری قزاقستان و سوئیس در قالبهای دوجانبه و چند جانبه ابراز علاقه مندی شد.
انتهای پیام/ح