خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 25 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگرانی از شیوع همزمان آنفولانزای حاد پرندگان و کرونا در استان خراسان شمالی

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 03 آبان 1400 - 14:36
گروه استان‌ها- مدیرکل پدافند غیر عامل خراسان شمالی از سخت‌گیری و کنترل جدی برای عدم شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد.
پرندگان،حاد،بيماري،آنفولانزاي،مهاجر،پيشگيري،استان،تسنيم،رستم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد ٬ طاهر رستمی امروز در جلسه استانی پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار داشت: ورود همه جانبه برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان بسیار جدی است.
وی افزود: برای جلوگیری از شیوع این بیماری و انجام اقدامات پیشگیرانه لازم، تمامی بخش های دولتی و خصوصی باید پای کار باشند.
رستمی با ابراز نگرانی از تقارن بیماری فوق حاد پرندگان و موج ششم بیماری کرونا در استان، افزود: باید با ارائه هشدارهای لازم، پیش بینی برنامه مقابله با بیماری فوق حاد پرندگان در بدترین حالت ممکن و نظارت مسمتر بر مرغداری‌ها، پرنده فروشی‌ها و کشتارگاه‌های طیور از بروز این بحران جلوگیری کنیم.
خراسان شمالی از استان‌هایی است که با توجه به مهاجرت پرندگان به دریاچه سدها و رودخانه های استان٬ همواره مورد تهدید آنفولانزای فوق حاد پرندگان بوده است.
پایش آنفولانزای فوق حاد پرندگان در زیستگاه‌های پرندگان مهاجر در حاشیه روستاها در اولویت قرار دارد و پایش‌ها در اطراف واحدهای صنعتی پرورش طیور بیشتر مورد توجه خواهد بود.
هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالاب ها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد می شوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز می‌گردند.
بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد می شوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانه های اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری می کنند.
به گزارش تسنیم در زمستان سال گذشته این بیماری در استان مشاهده نشده اما به هر حال این بیماری خطرناک است و باید مراقبت های لازم انجام شود.
برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سالن‌های مرغداری، تذکر و توصیه لازم برای مراقبت‌ها وانجام واکسیناسیون داده شده است و در این مزارع باید اصول ایمنی زیستی رعایت شود.
انتهای پیام/311/ ع