تحمیل سه هزار میلیارد تومان بر نظام سلامت بر اثر پوکی استخوان
استوار گفت: در دنیا ۲۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند و از هر دو خانم بالای ۵۰ سال و چهار مرد بالای ۵۰ سال این بیماری را تجربه میکنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر خبر داد؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، افشین استوار رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان (استئوپروز) با اشاره به پاندمی بیماریهای غیر واگیر در کشور اظهار کرد: پوکی استخوان یکی از مهم ترین بیماریهای دوران سالمندی است و تراکم معدنی استخوان کاهش پیدا میکند و این عضو ترد و شکننده شده و با یک ضربه عضو مربوطه میشوند.
در دنیا ۲۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند و از هر دو خانم بالای ۵۰ سال و چهار مرد بالای ۵۰ سال این بیماری را تجربه میکنند.
او ادامه داد: در ۸۰ درصد از مواقع شکستگی فرد به حالت قبل نمیرسد و در پنجاه درصد فرد به عصا نیاز پیدا میکند و در شکستگی لگن در ۲۰ تا ۵۹ درصد از مواقع بعد از شکستگی لگن فرد فوت میکند.
۴ هزار و ۲۰۰ مرگ ناشی از شکستگی ناشی از پوکی استخوان در کشور رخ میدهد و هزینه این بیماری نزدیک به سه هزار میلیارد تومان در سال است.
این بیماری قابل درمان است و داروهای موثری در کشور وجود دارد، ولی نسبت قابل توجهی از بیماران از بیماری خود مطلع نیستند.
استوار بیان کرد: زمینه بروز پوکی استخوان در سنین پایین ایجاد میشود تا قبل از ۲۵ سالگی استخوان افراد شکل میگیرد و مصرف کم کلسیم و لبنیات، میوه و سبزی زمینه ساز بروز پوکی استخوان در افراد میشود؛ همچنین مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر، مصرف برخی از داروها افراد را مستعد پوکی استخوان میکند و اگر افراد سابقه شکستگی ناشی از پوکی استخوان دارد باید مراقب باشند.
او افزود: با توجه به روند پیرشدن و افزایش سالمند در کشور، وزارت بهداشت اقدامات و برنامههای خوبی را در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان در دست اقدام دارد که افزایش آگاهی خانوادهها یکی از برنامههای وزارت بهداشت است.
امروزه تشخیص و درمان به موقع در نظام مراقبتهای بهداشتی در حال ادغام است و امیدوارم مردم به اینگونه خدمات دسترسی بهتری پیدا کنند.
وقوع یک شکستگی احتمال بروز شکستگی ثانویه را در افراد ایجاد میکند.
او افزود: داروهای بیماری پوکی استخوان تحت پوشش بیمه قرار دارند.
امروزه دستگاههای سنجش تراکم سنجش استخوان در تهران و مراکز استانها قرار دارند و توزیع عادلانه این دستگاهها در مناطق کمتر برخوردار در دستور کار وزارت بهداشت است.
در حال تکمیل...