حمایت اجتماعی از معتادان بهبود یافته باید جدی گرفته شود
قزوین-سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین گفت: مغفول ماندن حمایت اجتماعی از معتادان بهبود یافته موجب موفق نبودن همه جانبه برنامههای مبارزه با پدیده اعتیاد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین علی فولیان در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که در استانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: در عرصه مبارزه با مواد مخدر نباید جزیرهای عمل کنیم زیرا در این مسیر پیچیده به برنامه ریزی علمی مدون نیاز داریم تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در زمینه اعتیاد باشیم و اگر تلاش سازمان یافته در مبارزه با اعتیاد نباشد نتیجهای جز هدر رفت منابع مادی نداریم.
فولیان تصریح کرد: نبود حمایت اجتماعی از معتادان یک چالش بزرگ برای رسیدن به موفقیت در این عرصه است و اگر در درمان اعتیاد به نوعی شکست خوردهایم و علیرغم اینکه هزینه زیادی در ایجاد مراکز ترک اعتیاد و درمان افراد کردهایم و هنوز بهبود یافتگان کمی داریم ناشی از این است که اول و آخر کار را رها کردهایم
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین یادآور شد: درمان اعتیاد دارای سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی است به نظر میرسد چون به همه ابعاد توجه متوازن نداشتهایم، در حمایت اجتماعی کم کاری را شاهد هستیم، لذا میزان بازگشت به جامعه محدود بوده و معتاد بهبود یافته هم انگیزه کار ندارد.
وی اضافه کرد: بهتر است یک کمیته تخصصی راجع به حرفه آموزی، توانمند سازی و اشتغال معتادان راه اندازی کنیم و به جای حرف زدن و شعار دادن دنبال کار عملی باشیم.
فولیان اظهار کرد: شیوع اعتیاد در دانش آموزان نگران کننده است و هر چند پیشگیری از جرم در سند تحول اشاره شده باید آن را جدی بگیریم و به گونهای برنامه ریزی کنیم تا آموزش و پرورش به یک مدرسه بزرگ پیشگیری از جرم تبدیل شود.
وی گفت: اگر قوانین را به گروههای مختلف آموزش دهیم و فرهنگ سازی کنیم حتماً آسیبها در جامعه کاهش مییابد.
فولیان اضافه کرد: طرح مشترک نماد با همکاری آموزش و پرورش قرار است از آسیبها جلوگیری کند تا دانش آموزان دچار خطر نشوند لذا بایستی درد دانش آموزان را بشناسیم و پیگیری کنیم تا درمان شود.
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین خاطرنشان کرد: لازم است شهرداریها در تکمیل و بهره برداری از مراکز ترک اعتیاد همکاری کنند و بودجه اختصاص دهند و مراقبت شود تا هزینهها در جای خود صورت گیرد.