انتقاد سفیر ایران در بروکسل از سیاست یک بام و دو هوای کشورهای غربی در قبال مهاجران افغانستانی
سفیر ایران در بروکسل بـا انتقـاد از سیـاست یک و بام و دو هوای برخـی کشورهای غربی در قبال افغانستان گفت: کشورهایی کـه در را بـه روی مهاجران بستهاند، نمیتوانند از کشورهای همسایه توقع داشته باشند کـه همواره دروازههای خـود را بـه روی مهاجران باز نگهدارند.

سفیر ایران در بروکسل بـا انتقـاد از سیـاست یک و بام و دو هوای برخـی کشورهای غربی در قبال افغانستان گفت: کشورهایی کـه در را بـه روی مهاجران بستهاند، نمیتوانند از کشورهای همسایه توقع داشته باشند کـه همواره دروازههای خـود را بـه روی مهاجران باز نگهدارند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «غلامحسین دهقـانـی» سفیـر جمهـوری اسـلامی ایـران در بلژیـک، در وبیناری بـا موضـوع «تبعات وضعیت افغانستان بـرای منطقـه جاده ابریشم و چشمانداز پیش رو» شرکت و سخنرانی کـرد.
برگزار کننده ایـن وبینار مرکز بینالمللی توسعه سیـاستهای مهـاجرتـی (ICMPD) بـود.
ایـن مرکز در زمینه تدوین سیـاستها و گـزارشدهی در حوزه مهاجران و پناهنـدگان فعالیت دارد و اجرای بخشی از پـروژههای مشترک ایـران و اتحـادیه اروپـا در حوزه مهاجـرت و پناهنـدگـی را بـر عهده دارد.
نماینـدگان نهـادها و مراکز مختلف اروپـایـی نظیـر شورا، پلیس مرزی، کمیسیون، سرویس اقـدام خـارجـی، کمیساریـای عالی سازمان ملل متحـد در امور پناهنـدگان و بیش از ۱۶۰ مشارکتکننده دیگر از وزارت امور خارجه و نهادهای مختلف کشورهای بلژیـک، اتـریش، لتونی، آلمـان، گرجستـان، پرتغـال، سوئـد، فنـلاند، هلنـد، اسلوواکـی، استـونـی و سوئیس در این وبینـار حضور داشتند.
دهقـانـی حول چهـار محـور اصلی علل و ریشههای بحـران افغانستان؛ مسئولیت بینالمللی؛ چالش عظیـم ناشی از بحـران افغانستان و نیـازهای ایـران سخنـان خـود را ارائـه و بـر ضرورت مسئولیتپذیری کشورهای غربی در بحـران افغانستان، کـه خـود بـا دخالتهای غیرقانونی نظامـی در پدید آوردن آن سهم و نقش اساسی را ایفا کردهاند، تأکیـد کـرد.
* انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای غرب
سفیـر جمهوری اسلامی ایـران در بلژیـک بـا انتقـاد از سیـاست یک و بام و دو هوای برخـی کشورهای غربی گفت: کشورهایی کـه در را بـه روی مهاجران و آوارگان فراری از جنگ بستهاند، نمیتوانند از کشورهای همسایه توقع داشته باشند کـه دروازههای خـود را بـه روی امواج مهاجران همواره باز نگهدارند.
وی بـا تأکیـد بـر سیـاست جمهـوری اسـلامی ایـران که مبتنی بـر اصول و ارزشهای دینی و اخلاقـی بوده و همواره برخوردی برادرانه بـا پنـاهجویـان افغان داشته است، متذکـر شد: غرب نباید میزبانی مستمر ایـران از بیش از چهار میلیـون پناهجوی افغانستانی را عادی و مفروض همسایگی در نظـر بگیرد.
* ضرورت کمکهای بینالمللی بـه کشورهای منطقـه بـرای مدیریت بحـران آتـی مهاجـرت و همچنیـن میزبانی از آوارگان
سفیـر جمهوری اسلامی ایران در بلژیـک همچنیـن بـر ضرورت کمکهای بینالمللی بـه کشورهای منطقـه بـرای مدیریت بحـران آتـی مهاجـرت و همچنیـن میزبانی از آوارگان تأکیـد کـرد و بـا اشاره بـه وضعیت وخیم اقتصادی ناشی از انسـداد سرمایههای افغانستان در خارج از ایـن کشـور بیان کرد: در صورتی کـه جامعه جهـانی بـه انفعال در ایـن زمینه ادامه دهـد، فروپاشی اقتصـاد و جامعه در افغانستان قطعی بوده و نتیجه مستقیم ایـن امر نیز بروز سیل سهمگین پناهجویانی خواهـد بـود کـه مقصد نهـایـی آنها اروپـا است.
دهقـانـی همچنیـن بـا اشاره به اهمیت تشکیل دولت فراگیر بـا مشارکت همه اقوام و اقلیتها در افغانستان، ایـن مهم را مهمترین تضمین صلـح و ثبات در افغانستان و موثرترین عامل در ترغیب افغانستانیها بـه ماندن در موطن خـود توصیف کـرد.
سفیر ایران همچنین در پاسخ بـه این پرسش که چطور میتوان کنترل مرزی را تقویت کـرد و آیـا ایـران تهمیدات مشترکی بـرای کنترل مرزها بـا همسایگان خـود دارد و آیـا ایـران اردوگاههایی بـرای استقرار اضطراری پنـاهجویـان در مناطق مرزی در نظـر گرفتـه است؟، بـا اشاره بـه مرزهای بسیـار طولانی ایـران بـا افغاستان کـه نزدیک بـه هزار کیلومتر است گفت: کنترل مرزی نیـاز بـه تجهیزات دارد، زیرا اگر مهاجران غیرقانونی را از یک نقطه مرز هم برگردانیم، از بخشی دیگـر وارد خواهند شد.
زیرا فقدان تکنـولوژیهای بـه روز کنترل مرزی بـه علت موانع ناشی از تحـریمهای غیرقانونی آمریکا امکان نظارت موثر را از ایـران گرفتـه است.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به این سؤال که بـه منظور اسکان اضطراری مهاجران چه اقداماتی میتوان در مرزها انجام داد و ایـران و پاکستان چطور میتوانند از ایـن مهاجران حمایت کنند؟
اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایـران تاکنون همه اقداماتی را کـه در توان داشته انجـام داده است و همه کسانی کـه وارد قلمرو ایـران شدهانـد از خدمات اولیـه برخوردار بودهاند.
وی ادامه داد: اقدامی کـه در ایـن مرحله میتوان در دستـورکار قرار داد تقویت بیمارستان مرزی است، زیرا بیمارستانها و مراکز درمانی مناطق مرزی ایـران در ایـن مقطع بـا کمبودهای جدی روبـرو شدهانـد.
همچنیـن بـا توجه بـه انبوه جمعیت و ضعف تجهیزات و افت سطح بهداشت، احتمال شیـوع بیماریهای واگیردار در مناطق مرزی و در بین ساکنان ایـن مناطق را نیز بایستی جدی گـرفت.
در عین بـایـد توجه داشت کـه از جمعیت چهار میلیـون افغانستانیهایی کـه در ایـران حضـور دارند، تنها ۳۵ هزار نفـر در اردوگاهها اسکان داده شده و بقیه در مناطق شهری و در کنار دیگـر مردم ایـران زنـدگی میکنند.
به گفته دهقانی میتوان تجهیزات بیشتری در مرز مستقر کـرد، اما میزان حمایتهای بینالمللی در ایـن زمینه بـه هیچ وجه پاسخگوی چالش موجـود نیست.
انتهای پیام/