هزینههای غربالگری مادران باردار پرخطر تحت پوشش بیمه قرار دارند
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هزینههای غربالگری مادران باردار پرخطر تحت پوشش بیمه قرار دارند.

ایسنا/لرستان رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هزینههای غربالگری مادران باردار پرخطر تحت پوشش بیمه قرار دارند.
مینا رحیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آزمایشات غربالگری مادران باردار لرستان طی دو مرحله انجام میشود که این موضوع از قبل بوده و در حال حاضر نیز به قوت خود باقی است.
وی با بیان اینکه قبلا این غربالگری برای همه مادران باردار تحت پوشش بیمه نبوده و به صورت آزاد انجام میشده است، بیان کرد: شیوه نامه جدید که از مردادماه شروع شده و از وزارتخانه نامهای برای علوم پزشکی لرستان ابلاغ شده این است که مادران باردار بالای ۳۵ سال و مادران بارداری که سابقه مشکلات ناهنجاری در خانواده آنها وجود دارد جزو افراد "هایریسک" و پرخطر شناخته شوند و غربالگری بارداری آنها تحت پوشش بیمه قرار گیرد و اعلام نکرده که مابقی غربالگری نکنند بلکه در این نامه آمده است که اجباری برای انجام غربالگری نداریم و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن دو گروه ذکر شده اتفاق خوبی در این مسیر افتاده است.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: مابقی مادران باردار همان روال قبلی را برای غربالگری انجام دهند.
رحیمی اضافه کرد: چنانچه مادران باردار، در مرحله اول غربالگری بارداری "های ریسک" و پرخطر بودند مرحله دوم غربالگری را انجام میدهند و چنانچه در مرحله ریسک آنها پایین باشد نیاز به انجام مرحله دوم ندارند.
وی با بیان اینکه افرادی با ریسک پایین نیز میتوانند دو مرحله غربالگری را انجام دهند اما هزینه آنها زیاد است، یادآور شد: مرحله اول غربالگری بارداری از۱۱ تا ۱۳ هفتگی بارداری انجام میدهند که شامل سونوگرافی و آزمایش است و با تشخیص متخصص زنان و زایمان نوع ریسک مادران مشخص میشود.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: از ۱۷ تا ۱۹ هفتگی بارداری نیز مرحله دوم غربالگری بارداری انجام میشود که در ۱۵ تا ۱۷ هفتگی آزمایشات و از ۱۷ تا ۱۹ هفتگی سونوگرافی را انجام میدهند.
رحیمی گفت: ممانعتی وجود ندارد که مادران باردار اقدام به انجام دو مرحله غربالگری کنند و ما مشاوره لازم را به آنان ارائه میدهیم و از آنها رضایتنامه برای انجام دادن و یا انجام ندادن غربالگری دریافت میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: غربالگری در بخش خصوصی انجام میشود و هزینه مرحله اول یک میلیون تومان و مرحله دوم سه میلیون تومان خواهد بود.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: آزمایش تطبیقی در مرحله اول پنج میلیون تومان است و در مرحله دوم که پرخطر تشخیص داده میشود باید آزمایش آمیوسنتز انجام شود که بین سه تا چهار میلیون تومان هزینه در بردارد.
انتهای پیام