امنیت غذایی مردم تحت تأثیر پاندمی کووید ۱۹ قرار گرفت
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، نسبت به تهدید امنیت غذایی مردم در پاندمی کووید ۱۹ هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد طباطبایی گفت: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه افراد یک جامعه به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال همواره از اهم دغدغههای دولت ها بوده است که عوامل متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی برآن موثر است.
وی افزود: یکی دیگر از عوامل اثر گذار بر این امر شرایط اقلیمی، کم آبی و به تبع آن بروز خشکسالی است که برای برقراری امنیت غذایی در این دوران، باید شیوه تهیه، تولید و مصرف مواد غذایی را به سمت برنامههای غذایی پایدار سوق داد.
طباطبایی ادامه داد: برنامههای غذایی پایدار، برنامههایی هستند که با کمترین، اثرات زیست محیطی به تحقق امنیت غذا و تغذیه کمک و زندگی سالم را برای نسلهای حاضر و آینده فراهم میکند.
وی افزود: برنامههای غذایی پایدار از نظر فرهنگی قابل قبول، از نظر اقتصادی منصفانه و مقرون به صرفه، قابل دسترس برای همه و حافظ و مراقب تنوع زیستی و اکوسیستم هستند که برای تامین امنیت غذایی و اجرای برنامه غذایی پایدار نیاز به مشارکت و مداخلات همه جانبه ای همه سازمان ها و ارگانهای دخیل در این امر است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با ذکر این مطلب که غذایی که انتخاب و مصرف میکنیم نه تنها بر سلامتی ما و سیاره ما، بلکه در نحوه عملکرد سیستمهای کشاورزی و غذایی موثر است، گفت: تبعات اقتصادی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ بر امنیت غذایی و وضعیت تغذیه خانوارها و به تبع آن بر سلامتی افراد تاثیر گذار بوده است و ایجاد سیستمهای پایدار کشاورزی و غذایی با سیاست گذاری و توجه جدی به اصلاح در سیستمهای کشاورزی- غذایی ضروری است.