روایت گروهی جهادی که مادر شهیدی را نجات داد/ سفیدپوشانی که لبخند را بر لبان مردم میآورند
گروه جهادی حضرت فاطمه الزهرا(س) استان اردبیل از جمله گروههای جهادی دانشجویی است که سالهاست در جهت سلامت و بهداشت نیازمندان تلاش میکند و با برگزاری اردوهای جهادی علاوه بر رسیدگی به نیازمندان، کلاس ایثار و گذشت را نیز برای اعضا تشکیل داده است. این گروه در یکی از برنامههای جهادی به صورت معجزهآسا جان مادر شهیدی را نجات میدهد.

گروه جهادی حضرت فاطمه الزهرا(س) استان اردبیل از جمله گروههای جهادی دانشجویی است که سالهاست در جهت سلامت و بهداشت نیازمندان تلاش میکند و با برگزاری اردوهای جهادی علاوه بر رسیدگی به نیازمندان، کلاس ایثار و گذشت را نیز برای اعضا تشکیل داده است.
این گروه در یکی از برنامههای جهادی به صورت معجزهآسا جان مادر شهیدی را نجات میدهد.
خبرگزاری فارس- اردبیل|مهران عقلمند: همه ما همواره نام گروههای جهادی مختلف را شنیدهایم.
گروههایی که در هیاهوی زندگی امروزه بدون چشمداشت مادی در بین مردم حضور یافته و هر آنچه از دستشان برمیآید برای آنان انجام میدهند.
این گروهها به دلیل آنکه در بطن مردم و به خصوص اقشار محروم و ضعیف جامعه حضور مییابند سرشار از خاطرات تلخ و شیرین هستند.
از چشیدن طعم واقعی و تلخ محرومیت در مناطق محروم گرفته تا شیرینی خدمت رسانی به مردم و رفع مشکلات آنان دایره خاطرات گروههای جهادی را تشکیل میدهند.
مدتی پیش با یکی از اعضای گروه جهادی که از دانشجویان انقلابی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تشکیل یافته دیداری داشتم و وی در این دیدار، خاطرهای جالب را برایم تعریف کرد و آن هم نجات جان مادر شهیدی بود که توسط اعضای این گروه جهادی انجام یافته بود.
همین موضوع سبب شد تا به سراغ سه نفر از اعضای این گروه جهادی (فردین اسدیان مسؤول گروه جهادی، علی دادپور و رضا فراهانی از اعضای این گروه جهادی) رفته و شرح دقیق ماجرا را از زبان خودشان بشنوم.
بی معطلی وارد موضوع شده و از آنان در مورد خاطره جالبشان پرسیدم و این دانشجویان نگاهی به یکدیگر کرده و در نهایت یکی از آنها (رضا فراهانی) گفت: من تعریف میکنم.
این دانشجوی فعال و جهادی توصیف خاطره را این چنین شروع کرد: در شب یلدای سال گذشته به همراه اعضای گروه و جمعی از دوستان تصمیم گرفتیم که بستههایی را آماده کرده و در مناطق محروم و حاشیه شهر اردبیل حضور پیدا کنیم و این بستهها را در بین خانوادههای بی بضاعت پخش کنیم.
از اینرو تعدادی از خانوادههای بیبضاعت شناسایی شده و بستههای معیشتی را آماده کردیم.
سپس به گروههای سه و چهار نفره تقسیم شدیم و برای هر گروهی تعداد مشخصی بسته غذایی در نظر گرفته شد و برای ما نیز ۲۰ بسته در نظر گرفته شده بود.
بالاخره به محل مورد نظر رفته و بستههای غذایی را طبق لیست پخش کردیم و موقع برگشتن، رابط محله گفت، یک خانه در این محله هست که مادر شهیدی که پسر ۱۷ سالهاش در زمان جنگ شهید شده، حالا به تنهایی در این خانه زندگی میکند و بهتر است سری به این مادر شهید هم بزنیم.
به همین خاطر دم در خانه این مادر شهید رفتیم و هر چه در زدیم کسی در را باز نکرد.
بعد از چند دقیقه صبر کردن میخواستیم برویم که دیدیم در باز شد.
پیرزنی که احوال خوشی نداشت، پشت در بود و با لحنی شیرین و به سختی گفت؛ «بالا خوش گلیب سوز.
بویروز ائوه.
الله سیزی یتیریبدی» خوش آمدید بفرمایید خانه.
خدا شما را رسانده.
وارد خانه شدیم و دیدیم که این مادر شهید احوال خوشی ندارد و به زور خود را دم در رسانده و در را برایمان باز کرده بود و وقتی دیدیم که وضعیت این چنین است سریعا او را به بیمارستان بردیم و وی پس از چند ساعت به بخش آی سی یو منتقل شد و به همین دلیل حتی یکی از بچههای گروه نیز چند روزی همراه این مادر شهید در بیمارستان ماند.
در طول این مدت نیز در کنار مراقبت از این مادر شهید به دنبال پیدا کردن نشانی از اقوام وی بودیم.
خوشبختانه پس از چند روز این مادر شهید با بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شد و به خانه خود رفت.
پس از گفتوگویی که با مسؤولان دانشگاه و بیمارستان داشتیم هزینه درمانی از وی گرفته نشد.
پس از این ماجرا همچنان برخی مواقع به دیدار این مادر شهید میرویم.
حتی در روز مادر مراسمی برگزار کردیم و از این مادر شهید تجلیل به عمل آوردیم و وی همیشه به ما میگوید اگر آن روز شما نبودید کسی به فریادم نمیرسید و شما مرا نجات دادید.
این واقعه حس و حال خاصی داشت و هیچ وقت از یاد بچههای گروه جهادی فراموش نمیشود.
اینکه حضور ما باعث نجات این مادر شهید شده بود، در نوع خود بسیار جالب توجه بود و فقط یک جمله میتوان در خصوص این رخداد گفت که، مطمئنا هیچ کار خدا بیحکمت نیست.
آری این روایت خاطره ای شیرین و جالب از یک گروه جهادی متشکل از جوانان مخلص و بی ریا بود و خاطرهای که نشان داد فعالان گروههای جهادی از هر لحظه خود برای خدمت به مردم بهره میبرند و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نمیکنند.
پس از شنیدن این خاطره شیرین و جالب به گفتگویم با این دانشجویان جهادی ادامه دادم تا از اهدافشان برایمان بگویند؛ از اینکه چرا فعالیتهای جهادی را انتخاب کردهاند و چه خدماتی به مردم ارائه میدهند.
بگویند که چطور میشود دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی سختیهای فعالیتهای جهادی را به جان میخرند تا به مشکلات مردم رسیدگی کنند.
فارس: گروه جهادی را از چه زمانی تشکیل دادید و از چند نفر از دانشجویان عضو این گروه هستند؟
اسدیان: من سال پنجم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هستم و گروه جهادی فاطمه الزهرا(س) از چندین سال گذشته در این دانشگاه فعال بوده و هم اکنون نیز مسؤولیت این گروه بر عهده حقیر است.
در زمان انجام فعالیتهای جهادی فراخوانی در دانشگاه داده میشود که اغلب تا ۱۵۰ نفر از دانشجویان در این فعالیتهای جهادی مشارکت میکنند و اما در کنار آن حدود ۵۰ نفر از دانشجویان پای ثابت کار بوده و همواره با این گروه جهادی همکاری دارند.
فارس: از اهدافتان برای انجام فعالیتهای جهادی بگویید؟
اسدیان: کادرسازی و تربیت نیروهای انقلابی و بالا بردن روحیه جهادی از جمله اصلیترین اهداف ما بوده و در مجموع در گروههای جهادی و بسیج دانشجویی اصلیترین هدف روحیه جهادی در بین دانشجویان و آشنایی آنان با مشکلات مردم بوده تا برخی از محرومیتها را به عینه ببینید و حس کنند.
دانشجویانی که سختیها را تحمل میکنند و گاها مسافتهای طولانی را برای خدمترسانی به مردم و مناطق محروم طی میکنند تا بتوانند گرهی از مشکلات مردم را باز کنند.
تمامی این موارد در راستای کادرسازی و افزایش روحیه جهادی بوده است.
محرومیتزدایی دومین هدف اصلی گروههای جهادی و بسیج دانشجویی است.
بنابراین هدف اول این تشکل بسیار مورد توجه است تا در آینده نیز این روحیه جهادی کمک حال جامعه باشد، چرا که هر فردی که روحیه جهادی داشته باشد، پس از دوران دانشجویی در هر جا و هر مکان و پستی هم باشد، با روحیه جهادی میتواند بر مشکلات غلبه کرده و قدم در راه حل معضلات جامعه بردارد.
فارس: چه خدماتی در این گروه جهادی به مردم ارائه میدهید؟
اسدیان: خدماتی که در این گروه جهادی ارایه میشود شامل خدمات پرستاری، پایش قندخون، فشار خون، شناسایی بیماریها جهت پیشگیری از آن، تزریقات، مشاوره دارویی، معاینات مامایی، خدمات دندانپزشکی همچون ترمیم، جرمگیری، کشیدن دندان و ...
بوده و در صورت نیاز نیز پس از این خدمات افراد به پزشکان متخصص برای ادامه روند درمان بیماریهای خود ارجاع داده میشوند.
در کنار خدمات پزشکی و درمانی فعالیتهای جهادی دیگر همچون پخت غذای گرم و پخش آن در مناطق محروم، پخش بستههای معیشتی در قالب کمک مؤمنانه و ...
نیز انجام میدهیم.
اخیرا نیز در حال برنامهریزی برای برگزاری کلاسهای درسی کنکور در مناطق محروم برای رفع مشکلات دانشآموزان کنکوری هستیم که در آینده نزدیک این فعالیت جهادی را نیز با همکاری دانشجویان انجام خواهیم داد.
فارس: گفتید در برخی از موارد، افراد را برای درمان بیشتر به پزشکان متخصص ارجاع میدهید، آیا پزشکان متخصص نیز با گروه جهادی شما همکاری دارند؟
اسدیان: بله، تعدادی از اساتید دانشگاهی و همچنین سایر پزشکان نیز با این گروه جهادی فعالیت دارند و گاها در فعالیتهای جهادی نیز حضور مییابند.
اما در کنار آن در صورت نیاز، بیماران و افرادی که نیاز به معاینات بیشتر داشته باشند به این پزشکان ارجاع داده میشوند.
فارس: در ایام شیوع ویروس کرونا نیز اقداماتی در گروه جهادی خود انجام دادید؟
فراهانی: بله، در این ایام، قرارگاه مبارزه با کرونا توسط بسیج دانشجویی ایجاد شد و در طی این دوران اقدام به تولید مواد ضدعفونیکننده به همت خود دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل کردیم و در کنار آن با همکاری سایر دانشجویان اقدام به سمپاشی در سطح شهر نمودیم و در حوزه تولید ماسک نیز وارد عمل شدیم.
اسدیان: البته در کنار آن در حوزه کمکهای مؤمنانه نیز حاضر شده و به همت دانشجویان و اساتید دانشگاه بستههای معیشتی تهیه و توزیع کردیم و پس از آن نیز در بحث واکسیناسیون نیز وارد عمل شدیم.
به طوریکه هم اکنون ۲۶۰ نفر از دانشجویان در مراکز تجمیعی واکسیناسیون حضور پیدا کردهاند و همین امر سبب شد تا واکسیناسیون با روند خوبی پیش برود.
فارس: فعالیتهای جهادی خود را اغلب در چه مناطقی انجام می دهید؟
و چرا در چنین دورانی که شاید برخی از افراد به دنبال آسودگی و آرامش هستند شما کار جهادی و سختیهای آن را انتخاب کردهاید؟
اسدیان: به نظر من فعالیتهای جهادی تکلیفی است که بر گردن ما بوده و اغلب کسانی که در گروههای جهادی فعالیت میکنند، انس بسیاری با این فعالیتها گرفتهاند و احساس نیاز بسیار برای انجام فعالیتهای جهادی در خود دارند.
افرادی در گروه جهادی هستند که پس از اتمام اردویی به فکر برپایی اردوی جهادی دیگر میباشند و شوق خدمت به مردم سبب شده تا انگیزه بسیاری برای ادامه فعالیتهای جهادی داشته باشند.
اغلب اردوهای جهادی را در روستاهای اطراف شهر برگزار کردهایم و حتی به سایر شهرستانهای استان همچون شهرستان گرمی نیز سفر داشتهایم.
اما به تازگی حضور در مناطق حاشیه شهر را در برنامه خود قرار دادهایم.
چرا که یکی از محرومترین مناطق که از هر گونه امکانات شهری و روستایی محروم مانده، مناطق حاشیه شهر هستند و از این رو نیاز بسیاری برای رفع محرومیت در این مناطق حس میشود.
هدف ما هم از برگزاری چنین اردوهای جهادی همین هست که دانشجویان با مشکلات جامعه خود به خوبی آشنا شوند.
شاید عدهای هستند که اصلا تا به امروز به مناطق حاشیه شهر نرفته و وضعیت سکونت این افراد را ندیدهاند و به همین دلیل درک صحیحی از فقر ندارند و اما پس از حضور در این مناطق مشکلات را به خوبی درک و حس کرده و به همین دلیل حتما در آینده و پس از فارغالتحصیلی نیز به کارهای جهادی و خیر ادامه خواهند داد.
فارس: به نظر شما چرا بعضا دید منفی به پزشکان وجود دارد؟
و شاید همین امر سبب شده تا برای برخی از مردم فعالیتهای جهادی توسط پزشکان و دانشجویان پزشکی که روزی در کسوت پزشکی حاضر خواهند شد آنچنان قابل باور نباشد.
آیا شما پس از فارغ التحصیلی نیز به فعالیتهای جهادی ادامه خواهید داد؟
علی دادپور یکی دیگر از اعضای این گروه جهادی در پاسخ به این سوال گفت: در هر شغلی چنین مواردی وجود دارد.
اما چون قشر پزشک با سلامت انسان سر و کار دارد بیشتر جلوی چشم بوده و چنین مواردی بیشتر نمایان میشود.
در حالیکه پزشکان بسیار زیادی نیز هستند که آنچنان توجه زیادی به مادیات نداشته و در کار خیر پیش قدماند.
حتی تعدادی از این پزشکان و اساتید دانشگاه خود ما نیز، در گروه جهادی که تشکیل دادهایم همکاری دارند و همین امر نشان از روحیه جهادی و خیرخواهانه این پزشکان دارد.
و انشاالله بنده نیز پس از فارغ التحصیلی حتما به فعالیتهای جهادی ادامه داده و هر چه از دستم بر بیاید برای مردم و اقشار ضعیف و بیبضاعت جامعه انجام خواهم داد.
رضا فراهانی نیز در این خصوص بیان کرد: گاها به دلیل جاهطلبی افراد با چنین موضوعاتی مواجه میشویم و این موضوع در هر صنف و قشری وجود دارد و فقط مختص یک قشر خاص نیست و یکی دیگر از دلایل آن به بینش افراد باز میگردد که این هم میتواند با تربیت و آموزش دانشگاهی برطرف شود و در مجموع پزشکان بسیاری نیز هستند که دست در کار خیر دارند و حتی بیش از سایر اقشار جامعه در کار خیر پیش قدم هستند.
اسدیان هم با تایید نظرات هم گروهیهای خود در خصوص برنامهاش برای ادامه فعالیتهای جهادی گفت: قطعا یکی از برنامههای بنده نیز این است که پس از دوران فارغالتحصیلی چنین کارهای جهادی را ادامه دهم و اکنون نیز در حال برنامهریزی هستیم تا فعالیتهای جهادی به صورت منسجم و سیتماتیکتر پیش برود و در واقع امروز ما شروع این کار جهادی را از دوران دانشجویی و دانشگاه پیریزی کردهایم و انشاالله در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
فارس: گروههای جهادی همواره با مشکلاتی مواجه هستند، شما چگونه بر این مشکلات غلبه کردید؟
اسدیان: من معتقدم دست الهی است که اردوهای جهادی را یاری میدهد و کمک حال آن است، چرا که این گروههای جهادی که اغلب متشکل از جوانان انقلابی هستند با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
از کمبود منابع مالی گرفته تا برخی مشکلات که به سبب بروکراسیهای اداری پیش میآید.
اما چون هدف اصلی این جوانان خدمت به خلق خدا و اقشار بیبضاعت جامعه است همواره خداوند کمک حال گروههای جهادی بوده است.
فراهانی: مشکلات بسیاری در گروههای جهادی وجود دارد و اما اغلب این مشکلات به گونهای حل میشود که احساس میکنیم دست خدا بوده که بر مشکلات فائق آمده و کمک حال گروههای جهادی شده است.
ما نیز همواره با مشکلاتی مواجه بودهایم که به لطف خدا تا به امروز تمامی آنها برطرف شده است.
فارس: فعالیتهای جهادی چه تاثیری در زندگی شما داشته است؟
اسدیان: در کارهای جهادی به لحاظ اینکه گرهی از مشکلات مردم به دست جوانان برطرف میشود روحیه و انگیزه خاصی به آنان برای ادامه زندگی میدهد و تاثیر بسیار زیادی در روحیات انسان میگذارد.
مردم روستا و اطراف شهر افرادی صاف و ساده و بی ریا هستند.
یادم میآید یک بار پس از انجام اردوی جهادی مردم روستا جمع شده و یک نامه تشکر برای اعضای گروه جهادی ما نوشتند که این موضوع روحیه بسیار بالایی در اعضای گروه برای ادامه فعالیت خود ایجاد کرد.
یک بار دیگر در یکی از روستاها دختر بچهای پیش ما آمد که یکی از دندانهای او به طور نامناسب درآمده بود و زیبایی این دختر بچه را تحت تاثیر گذاشته بود که با تلاش دوستان توانستیم دندان این دختر بچه را ترمیم کنیم و لبخند را به صورت این دختر بچه روستایی باز گردانیم و تمامی این اقدامات معنویات را در زندگی ما بیشتر و بیشتر میکند.
فارس: به نظر شما چرا باید فعالیتهای جهادی در جامعه ترویج یابد؟
دادپور: یکی از اهداف اصلی گروههای جهادی امر مطالبهگری و ترویج آن در جامعه بوده و در کنار آن با توجه به نیاز موجود در جامعه فعالیتهای جهادی یکی از راهکارهای مهم برای رفع برخی از مشکلات مردم و شناسایی موانع و فرهنگسازی مطالبهگری بوده و از این رو نیاز به افزایش فعالیتهای جهادی بیش از پیش احساس میشود.
اسدیان: نقش مردم در حل مشکلات جامعه رفته رفته پررنگتر میشود و از این رو بحث فعالیتهای جهادی اجتناب ناپذیر است.
همانطور که میدانید یکی دیگر از اهداف گروههای جهادی شناسایی ریشه مشکلات و ارجاع آن به مسؤولان برای برطرف کردن آن بوده و در کنار آن نقش مطالبهگری یکی دیگر از مهمترین اهداف گروههای جهادی است و فرهنگسازی مطالبهگری باید در جامعه روز به روز بیشتر شود و این موضوع یکی از اهداف اصلی گروههای جهادی است.
بنابراین هر فردی در هر صنف و جایگاهی میتواند هر آنچه از دستش بر میآید برای مردم انجام دهد و این چنین فرهنگ و روحیه جهادی نیز در سطح جامعه نهادینه میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، وقتی نام گروههای جهادی را میشنویم، اغلب تصور مردم به فعالیتهای عمرانی و ساختمانی معطوف میشود؛ اما چنین گروههای جهادی نیز هستند که در حرفه خود سعی در رفع مشکلات مردم دارند.
این جوانان و دانشجویان جهادی نشان دادند که در هر لباس و شغلی میتوان به کار جهادی پرداخته و قدم در راه رفع مشکلات مردم برداشت.
انتهای پیام/۳۴۶۳/ی