تناژ واقعی صادرات محصولات کشاورزی و دامی به طور دقیق در دسترس نیست
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامداران استان اردبیل با بیان اینکه تناژ واقعی صادرات محصولات کشاورزی و دامی به طور دقیق در دسترس نیستگفت: استان اردبیل رتبه ۱۰ دامپروری را در بین استانهای کشور دارد.

ایسنا/اردبیل مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامداران استان اردبیل با بیان اینکه تناژ واقعی صادرات محصولات کشاورزی و دامی به طور دقیق در دسترس نیستگفت: استان اردبیل رتبه ۱۰ دامپروری را در بین استانهای کشور دارد.
قاسم محبی زاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استان اردبیل رتبه اول تولید عدس و کلزا، رتبه دوم سیبزمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر، رتبه هفتم تولید گندم و جو و حبوبات و رتبه ۱۰ دامپروری را در بین استانهای کشور دارد.
وی با بیان اینکه تناژ واقعی صادرات محصولات کشاورزی و دامی به طور دقیق در دسترس نیست، تصریح کرد: برای افزایش صادرات این محصولات باید بستهبندی مناسب و مشتریپسند، راهاندازی شرکتهای صادرات محور، تقویت پایانههای صادراتی و ترخیص سریع محصولات کشاورزی به دلیل عدم ماندگاری بالای آنها و کاهش بروکراسی و کاغذبازی اداری در دستور کار قرار بگیرد.
محبی زاده با بیان اینکه استان اردبیل دارای تنوع محصولات کشاورزی و دامی بوده بهطوریکه ۴ درصد از تولید محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان اردبیل است، تصریح کرد: وجود کشت و صنعتهای مغان و پارس توانسته است ۳۰ درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص دهد.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامداران استان اردبیل اضافه کرد: عدم وجود زیرساختهای ضروری در زمینههای مختلف، کمبود صنایع تبدیلی، بستهبندی و احیای واحدهای راکد و نیمهفعال دامی با درنظرگرفتن تعادل بین نهاده و ستاده که در سطح کلان نیاز به بررسی کامل و اساسی دارد، نبود سرمایهگذاری بخش خصوصی قوی در استان بنا به دلایل عدیده از نظر فرهنگی، اقتصادی و ...
منطقه، عدم استفاده از پتانسیل مدیران شایسته در سطوح مختلف مدیریتی از چالشهای اقتصاد کشاورزی استان محسوب میشود.
نحوه تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برای ارتقای جایگاه اقتصاد کشاورزی استان چهکارهایی باید انجام داد، تشریح کرد: تجمیع اراضی کشاورزی با تشکیل شرکتهای تعاونی، تناوب کشت با برنامه مدون، استقرار کارخانههای دولتی در استان، سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بخشهای مختلف زراعت - باغبانی دامی و استفاده از نیروهای کارآمد و متخصص و مسئولیتپذیر در تمامی بخشها میتواند در این ارتقا نقشآفرین باشد.
محبی زاده با بیان اینکه برای تغییر وضعیت کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی استان در گام اول باید صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی برنامهریزی و اجرا شود، گفت: این صرفهجویی از مزیتهای کشاورزی مدرن است که از طرفی باعث کاهش هزینهها و صرفهجویی در آن میشود.
وی ادامه داد: کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از طریق مراقبتهای ویژه در مراحل کاشت و داشت و برداشت با استفاده از سیستمهای جدید، انبارداری و حملونقل با روشهای نوین - استفاده از بذور و نژادهای پربازده اصلاح شده باتوجهبه شرایط کمآبی ایران برای بهرهوری و توجیه اقتصادی بیشازپیش تولیدات کشاورزی بخش کشاورزی و دامی از دیگر اقدامات لازم برای تبدیل کشاورزی سنتی استان به کشاورزی مدرن است.
انتهای پیام