تأسیس تشکلی برای مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب/ تیراژ 100 نسخهای کتاب زیبنده کشور 83 میلیون نفری نیست
عضو هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی از آمادگی این انجمن برای همکاری با معاونت امور فرهنگی برای مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب خبر داد.

علی اکبر تورانیان، عضو هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی با اشاره به برگزاری جلسه هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی با معاون امور فرهنگی گفت: این دعوت از سوی معاونت امور فرهنگی نشانگر آن بود که در رویکرد جدید این معاونت، تشکلها از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: خوشحالی ما از این بود که با مسئولی مواجهیم که کاملا به این حوزه آشناست و به قول کشتیگیرها خاک تشک خورده.
در این جلسه بحثهای دقیق و مهمی را پیگیری کردیم و درباره مشکلات و چالشهای مهم نشر دانشگاهی تبادل نظر کردیم.
تورانیان با اشاره به ضرورت تغییر در رویکرد معاونت فرهنگی گفت: در برهه کنونی وضعیت ناشران بسیار بد و اسفناک است و ناشران در شرایطی که پنجه در پنجه بحران نشر هستند باید تلاش کنند مشکلات نقدینگی خود را بر طرف کنند.
* کاهش تیراژ کتابها به ۱۰۰ یا ۲۰۰ نسخه
عضو هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی ادامه داد: متاسفانه در این شرایط تیراژ کتابها به ۱۰۰ یا ۲۰۰ نسخه کاهش یافته است که زیبنده کشوری با ۸۳ میلیون نفر جمعیت نیست که این همه سابقه فرهنگی دارد و انقلاب آن یک انقلاب فرهنگی بوده است.
* خودکفایی کاغذ با کارخانههای داخلی
تورانیان با اشاره به پیشنهاد پیگیری تولید کاغذ در این جلسه گفت: بحث خودکفایی را در این جلسه مطرح کردیم زیرا ۹۰ درصد کاغذهای ما را کاغذهای وارداتی تشکیل میدهد و با توجه به تحریمها باید به فکر تولید داخلی باشیم تا سیستم نشر ما خودکفا شود.
در چند سال گذشته اگر در حوزه کاغذ خودکفا بودیم، مطمئنا با این همه مشکل مواجه نمیشدیم.
بحث ما این بود که کارخانههای داخلی تولید کاغذ فعال شوند و از ظرفیت این کارخانهها برای تامین کاغذ نشر استفاده کرد.
* تکثیر غیرقانونی کتابهای دانشگاهی
وی ادامه داد: همچنین در این جلسه موضوع تکثیر غیرقانونی کتابهای دانشگاهی را مطرح کردیم؛ هیچ یک از ناشران و مؤلفان، مالک کتابهایشان و منافع آثارشان نیستند و امنیتی در این حوزه ندارند.
ماحصل کارهای یک ناشر و مولف یک شبه به باد میرود و با این کار لطمات جبرانناپذیری به صنعت نشر وارد میکنند.
ما آمادگی داریم در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مقابله با این جریان همکاری کنیم.
وی همچنین با اشاره به تغییر رویکرد در معاونت امور فرهنگی گفت: با صحبتهایی که در این جلسه انجام شد، روحیه گرفتیم زیرا واقعا انگیزه خود را از دست داده بودیم.
این جلسه موجب شد تا بارقه امیدی بدرخشد و از این وضعیت فاجعهآمیز رها شویم و با همکاری بخش خصوصی و وزارت فرهنگ و ارشاد رونقی در بازار نشر ایجاد کنیم.
تورانیان یکی از مطالبات مقام معظم رهبری را «نهضت کتابخوانی» عنوان کرد و گفت: برای احیای این مطالبه از معاونت امور فرهنگی توقع داریم تلاشی انجام دهد تا پاسخ مثبتی به این مطالبه داده شود و اتفاق مبارکی در حوزه کتاب و کتابخوانی بیفتد.
* پیشنهاد تأسیس تشکلی راهبردی در وزارت ارشاد برای برنامهریزی و سیاستگذاری نشر
عضو هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی درباره پیشنهاد تشکیل تشکلی راهبردی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه نشر گفت: ایجاد چنین تشکلی میتواند راه را برای مطالبهگری تشکلها برای ارتقای صنعت نشر مهیا کند و با برنامهریزیهای دقیق و ترویج کتابخوانی شاهد آن باشیم که بار دیگر کتاب در سبد مردم قرار گیرد.
انتهای پیام/