خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاهمان به حوزه علوم شناختی نباید تجاری باشد/ استعداد‌های خاص باید به حوزه فناوری‌های شناختی ورود پیدا کنند

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | پنجشنبه، 04 بهمن 1397 - 00:07
علوم،شناختي،اشاره،دنيا،توسعه،نيلي،تصميمات،تصميم،گفتگوي،فهم

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛
گفتگوی ویژه خبری امشب با موضوع علوم شناختی و ابعاد آن انجام شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در گفتگوی امشب مجری به دیدار امروز رهبر معظم انقلاب با محققان و اعضای ستاد توسعه فناوری و علوم شناختی اشاره کرده و از تاکید معظم له بر توسعه این علوم بر لزوم تهیه نقشه بومی برای این علوم خبر داد.
وی در ادامه به مصادیق این علوم اشاره کرده و گفت: علومی، چون هوش مصنوعی، سلول‌های بنیادی، نانو و زیست فناوری و مباحث پیشرفته‌ای را در بر می‌گیرد و هم اکنون کشورمان هم پای کشور‌های توسعه یافته جهان که در این علوم پیش گام هستند، روند این علوم را شروع کرده و پژوهشگاهی در این زمینه در کشورمان تأسیس شده است.
گفت‌وگوی امشب با حضور نیلی دبیر ستاد توسعه علوم شناختی، عادلی فرد از معاونت علمی ریاست جمهوری و سیدی عضو پژوهشگاه ملی ژنتیک انجام شد.
نیلی در ابتدای این گفتگو با اشاره به علوم شناختی و ماهیت این علوم، گفت: علوم شناختی مجموعه علوم و فناوری‌های ا‌ست که برای فهم کارکرد مغز و ذهن به کار می‌رود بنابراین ما درباره پیچیده‌ترین مسئله بشری صحبت می‌کنیم.
وی افزود: همه ما دنیا را براساس درک ذهنی احساس کرده و آن را لمس می‌کنیم پس آگاهی از نحوه چگونگی درک ما از دنیا بسیار اهمیت دارد و اینکه مغز ما چه کارکردی دارد.
از سوی دیگر، فرآیند‌های ذهنی همچون فکر کردن، تصمیم گیری، دچار شدن به اشتباهات، نحوه یادگیری و نحوه جلب توجه ما به دنیا برای فهم بهتر از دنیا نیز در زمره همین علوم هستند.
نیلی ادامه‌داد: اگر بخواهیم به مصداقی از این موضوع اشاره کنیم باید به تصمیم گیری‌های اشتباه و جهت دار بودن تصمیمات خود اشاره کنیم.
اغلب این تصمیم گیری‌ها برحسب عادت و بدون انجام تفکر انجام می‌شود.
هدف علوم شناختی شناسایی علل تصمیمات اشتباه و جهت‌گیری عقل است.
این علوم خاستگاه و علت بروز چنین تصمیمات و جهت‌گیری‌های اشتباهی را ریشه یابی می‌کند و چگونگی بررسی این علوم بر جامعه و زندگی افراد است و نحوه غلبه براین سو گیری‌ها را مشخص می‌کند.
در حال تکمیل...