خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 03 آبان 1400
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

آیا تا به حال از مزه اومامی چیزی شنیده اید؟

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 22 مهر 1400 - 12:41
اگر تا به حال فکر می‌کردید تنها ۴ مزه اصلی در دنیا وجود دارد، باید مزه اومامی را نیز به لیست خود اضافه کنید.
طعم،گلوتامات،مزه،غذايي،ژاپني،گوشت،طبيعي،مونو،طعمي،سديم،سبزيج ...

خلاصه خبر

طعم اومامی و ارتباط آن با گلوتامات
زمانی که شما این غذا‌ها را می‌پزید، گلوتامات طبیعی تجزیه می‌شود و به «ال گلومات» (L-glutamate) بدل می‌شود که غذا را طعم دار و دلچسب می‌کند.
همین امر سبب تولد «مونوسدیم گلوتامات» یا «MSG» شد.
آیا «مونو سدیم گلوتامات» یا اومامی برابری می‌کند؟
مونو سدیم گلوتامات که به عنوان رایج‌ترین اسید آمینه در بدن ما شناخته می‌شود، دارای ویژگی و طعمی متفاوت از شیرینی، شوری، ترشی و تلخی است.
به همین دلیل است که می‌توانیم بگوییم «مونو سدیم گلوتامات» (MSG) به نوعی معادل مزه اومامی است؛ چرا که مونوسدیم گلوتامات وقتی به هر ظرف غذایی اضافه می‌شود، به طور خودکار خوش طعم‌تر می‌شود.
مواد غذایی دارای طعم اومامی
چای سبز به طور طبیعی سرشار از گلوتامات است و به همین علت هم دارای طعمی خوشگوار است که بسیاری را مدهوش خود می‌کند و به خاطر داشتن گلوتامات، از مزه اومامی برخوردار است.
حقایقی جالب از مزه اومامی
به طور طبیعی خوشمزه است
با این حال، آیا می‌دانید که لحظه‌ای که گوشت، غذا‌های دریایی یا سبزیجات خود را می‌پزید، گلوتامات آن تجزیه می‌شود و به (ال گلوتامات) تبدیل می‌شود که طعم همه چیز را بهتر می‌کند.