خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وظیفه اصلی شورای شهر قزوین چیست؟

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 20 مهر 1400 - 12:38
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: ارکان و نظام سازنده شهر اسلامی باید دارای صفاتی باشد که با ابعاد وجودی انسان به‌طور کامل تطبیق داشته باشد، فرهنگ جاری در شهر و اداره زندگی نیز باید بر پایه اصول اسلامی بودن، فرهنگ ایرانی و حفظ اخلاق در جامعه برنامه‌ریزی و تعریف شود؛ در این مرحله که قرار داریم وظیفه اصلی شورای شهر بازطراحی، اصلاح و ارتقاء تمامی شئون و مناسبات نظام‌های سیاسی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که شهر را شکل می‌دهد.
شهر،فرهنگي،اسلامي،نظام،اجتماعي،شوراي،قزوين،انقلاب،فرهنگ،اسنا ...

ایسنا/قزوین معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: ارکان و نظام سازنده شهر اسلامی باید دارای صفاتی باشد که با ابعاد وجودی انسان به‌طور کامل تطبیق داشته باشد، فرهنگ جاری در شهر و اداره زندگی نیز باید بر پایه اصول اسلامی بودن، فرهنگ ایرانی و حفظ اخلاق در جامعه برنامه‌ریزی و تعریف شود؛ در این مرحله که قرار داریم وظیفه اصلی شورای شهر بازطراحی، اصلاح و ارتقاء تمامی شئون و مناسبات نظام‌های سیاسی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که شهر را شکل می‌دهد.
علی دل‌زنده در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: ضعف ما در به‌کارگیری آموزه‌های دینی در نظام آموزشی، نظام اجرایی است و نبود الگوی مشخص از پیشرفت و توسعه، منجر به گسست فرهنگی و نفوذ مؤلفه‌های غیربومی به پیکره شهرهای ایرانی در دهه‌های اخیر شده است، در طراحی فرهنگ منسجم ایرانی و اسلامی توجه به اسناد بالادستی انقلاب اسلامی و بهره‌مندی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه‌های مختلف شهری باید موردتوجه شهرداران و اعضای شورای شهر قرار بگیرد.
وی افزود: متأسفانه خیلی از الگوهایی که به‌عنوان اسناد بالادستی تعریف‌شده در ۱۰ سال اخیر فراموش‌ شده است، دلیل بی‌برنامگی‌هایی که در دولت جدید و شورای شهر جدید می‌بینم را متوجه نمی‌شوم چراکه این اسناد وجود دارد و باید مورداستفاده قرار بگیرد، در این میان روش پیاده‌سازی الگوهای تدوین‌شده و نقشه‌های فرادست انقلاب اسلامی اهمیت بالایی دارد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین اظهار کرد: سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در ۱۰ سال گذشته مغفول مانده است، اهمیت دارد که نظام مدیرت فرهنگی نظام اسلامی، در نظام شهرسازی استانی ما به یک دستور زبان تبدیل و متناسب با شهر قزوین بومی شود، بنابراین نیاز است که شوراها در شهرهای مختلف استان شناخت خوبی از شهر داشته باشند و متناسب بافرهنگ، سند آمایش و اسناد بالادستی استان سند بالادستی کشور را الگوسازی و به دستور زبان تبدیل کنند.
وی بیان کرد: ساده‌سازی این نظام‌های فرهنگی نیازمند مدل‌های کارآمدی است که در کلیه برنامه‌های اجرایی شهرداری و سیاست‌های کلانی که در شورای شهر برنامه‌ریزی می‌شود باید حاکم شود، درعین‌حال متناسب بافرهنگ و سنن مردم قزوین باشد درواقع الگوهای نظری باید به الگوهای عملیاتی تبدیل شوند که با مهندسی فرهنگی اهداف انقلاب اسلامی منطبق هستند.
دل‌زنده یادآور شد: بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی و طبق گام دوم انقلاب دیگر زمان آن فرارسیده که این نظام پیاده‌سازی شود، نباید این فرصت و نگرش طلایی که با اعلام بیانیه گام دوم انقلاب مطرح‌شده را از دست داد.
وی خاطرنشان کرد: ارکان و نظام سازنده شهر اسلامی باید دارای صفاتی باشد که با ابعاد وجودی انسان به‌طور کامل تطبیق داشته باشد، فرهنگ جاری در شهر و اداره زندگی نیز باید بر پایه اصول اسلامی بودن، فرهنگ ایرانی و حفظ اخلاق در جامعه برنامه‌ریزی و تعریف شود؛ در این مرحله که قرار داریم وظیفه اصلی شورای شهر بازطراحی، اصلاح و ارتقا تمامی شئون و مناسبات نظام‌های سیاسی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که شهر را شکل می‌دهد.
این مسئول اظهار کرد: در این چهار سال باید تمرکز جدی و دقیق شورای شهر و مدیریت شهری بر ارتباط سازمان‌دهی شده و پویای نظام‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نظام ارزشی حاکم بر جامعه باشد که بر طبق الگوها و اسناد بالادست پرداخته‌شده است؛ کافی است که این موارد متناسب با فرهنگ و جامعه قزوین بومی‌سازی شوند و در تمامی سیاست‌گذاری‌ها به آن توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه در مدیریت شهری باید کاملاً استراتژیک باشد آنچه باید در این مسیر شاخص باشد چهار حوزه تعقل، ایمان، اخلاق، علم و عمل است که هرکدام باید در چارچوب نظام ارزشی در شهر بازتعریف شود و بر مبنای آن شهر به‌صورت تدریجی در مؤلفه‌های اجتماعی و سپس در مؤلفه‌های فرهنگی درنهایت در کالبد خود اصلاح شود و در تمامی شئون آن را ارتقا دهیم.
دل‌زنده یادآور شد: عقلانیت، حکمت، بصیرت اجتماعی، تدبیر در معیشت مردم، توحید محوری، مهرورزی، عدالت، تقوا، ولایت مداری، عزت و مدارا، کرامت انسانی، انفاق، ایثار، معرفت دینی، معرفت هویتی، دانش تخصصی، مهارت ارتباطی، امربه‌معروف و نهی از منکر، مردم‌سالاری دینی، انضباط اجتماعی و ایجاد روحیه کار و تلاش تیمی باید اصلی‌ترین ارزش‌هایی باشد که در شهر پیاده شود یعنی هر قدمی که در شهر برداشته می‌شود باید ریشه و هدفش در اصلاح و ارتقا این موارد باشد.
وی تأکید کرد: در این صورت است که می‌بینیم تمامی این نظام‌های ارزشی که حاکم و برنامه‌ریزی شدند چه نقشی مهمی در ایجاد اخوت، انسجام اجتماعی، نوع‌دوستی، توسعه ارتباطات اجتماعی، ترجیح منافع دیگران، ترجیح مصالح جامعه بر منافع فردی و گروهی، تقویت خودشناسی، آگاهی تاریخی، گسترش خودباوری، تقویت قانون‌مداری ارتقای کارآمدی نهادهای مختلف و رفاه عمومی دارد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین یادآور شد: تحقق این اهداف نیازمند یک مدیریت جامع فرهنگی و اجتماعی و حرکت به سمت آن است، انتظار می‌رود این نوع مدیریت پس از سال‌ها غفلت موردتوجه شهرداران و اعضای شورای شهر قرا بگیرد چراکه تنها راه برون‌رفت بسیاری از معضلات اجتماعی و تقویت جنبه ملی همین اقداماتی است که باید در فضای مدیریت شهری انجام شود و مغفول باقی نماند.
انتهای پیام