خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 20 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 19 مهر 1400 - 19:13
چهارمین همایش بین‌المللی مولانا با عنوان «یگانگی و بیگانگی در اندیشه عرفانی مولانا» در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
مولانا،شناخت،يگانگي،اردبيلي،عرفان،چهارمين،محقق،تصريح،همايش

ایسنا/اردبیل چهارمین همایش بین‌المللی مولانا با عنوان «یگانگی و بیگانگی در اندیشه عرفانی مولانا» در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ۱۹ مهر در این همایش گفت: شناخت کلی از مولانا در بین عموم مردم وجود دارد اما این شناخت در حد مولانا نیست بلکه به‌صورت عمومی و کلی است.
عزیز حبیبی با بیان اینکه شناخت از عرفان هم در بین مردم تقریباً در حد معنای لغوی است، تصریح کرد: اشعار مولانا معانی متعددی و چندگانه‌ای دارد که برای شناخت دقیق آن باید بیشتر روی اشعارش فکر و تعمق کرد.
وی با بیان اینکه به قول دکتر شفیعی کدکنی عرفان چیزی جز نگاه هنری و جمال شناسانه به دین نیست، تصریح کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی موجب پیوستگی فرهنگ‌ها در بین کشورهای منطقه و نزدیک شدن قلوب مردم منطقه می‌شود.
مرتضی ابراهیمی رئیس چهارمین همایش بین‌المللی مولانا و رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: امروز سرمایه اجتماعی یک ضرورت است و اساس این سرمایه اجتماعی عقلانیت بوده و عقلانیت هم نیاز به تولید کالا دارد.
وی اضافه کرد: نیازمند معرفت و عرفان هستیم و عرفان نقطه کانونی دانش بشری است.
ابراهیمی با بیان اینکه فلسفه پیامبر ایجاد تحول درونی در انسان‌ها است، تصریح کرد: ضرورت شناخت درونی روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
رامین محرمی عضو هیئت‌علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا هم گفت: یگانگی با حق و حقیقت و بیگانگی با نفاق و نفسانیت گره‌خورده است.
وی با بیان اینکه یگانگی از سطح هویتی هر فردی شروع شده و تا سطح عرفانی، انسانی و الهی تداوم دارد، تصریح کرد: دنیای ما، دنیای اضداد است و یگانگی و بیگانگی تا آخر حیات ادامه خواهد داشت.
دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا ادامه داد: دی‌ماه سال ۹۹ فراخوان این کنگره منتشر شد و حدود ۱۰۰ مقاله از دانشگاه‌های داخلی و خارجی به این همایش ارسال شده بود که از بین آنها ۸۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
انتهای پیام