فرصتسوزیِ شورایی/ گزارشی از بلاتکلیفی شهرداری و پروژههای رویزمین مانده شهرکرد
شورای شهرکرد بعد از 4 ماه از انتخابشان هنوز هیچ برنامه جدی برای مدیریت شهرکرد ارائه نکرده و حتی نتوانستهاند تکلیف مدیریتِ کلانِ، شهر که همان شهرداری است را مشخص کنند.

شورای شهرکرد بعد از 4 ماه از انتخابشان هنوز هیچ برنامه جدی برای مدیریت شهرکرد ارائه نکرده و حتی نتوانستهاند تکلیف مدیریتِ کلانِ، شهر که همان شهرداری است را مشخص کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، عملکرد منعکس شده شورای شهرکرد در چند ماه ابتدایی نشان داده که برنامه مدون و جدی برای مدیریت معضلات و مشکلات شهر ندارند؛ بیش از ۶۰ روز از آغاز کار رسمی شورای شهرکرد گذشته ولی هنوز در مبارزه با خان اول ماندهاند؛ شورای که قرار بود از دقایق ابتدایی شروع کارشان به مبارزه بیامان با مشکلات بروند ولی همچنان تکلیف شهردارشان مشخص نشده است.
به گفته یکی از اعضا یعنی فاطمه بیگی قبل از اینکه به صورت رسمی جلسات شورا آغاز شود دیدار این اعضای فعال که با کوهی از برنامه و سابقه وارد میدان شدهاند با مدیران ادارات مختلف شروع شد تا با اتحاد بیشتر و استفاده از تجربه و کمکهای مدیران دستگاهها زودتر تغییراتی در شهر ایجاد شود.(اینجا)
زمان موعود فرا رسید، اولین جلسه کاری و رسمی اعضای شورا با موضوع تعیین وضعیت نمایندگان شورا و شهرداری در کمیسیونهای مختلف در ۱۴ مرداد ماه برگزار شد و در این جلسه در خصوص ادامهدار بودن وضعیت بررسی مصاحبهها صحبت شد و قرار بود که نتیجه نهایی انتخاب شهردار تا هفته آینده جلسه مذکور اعلام شود.
(اینجا)
زمان تعیین شده هم گذشت و خبری از انتخاب شهردار نشد، ۳۱ مرداد چهارمین جلسه علنی شورا برگزار شد اما برخلاف اسمش غیرعلنی بودن یعنی در بخش علنی تنها در خصوص وضعیت شهرها، معابر، میدانها و...
صحبت شد و زمانی که بحث به انتخاب شهردار رسید رئیس شورا جلسه را غیرعلنی خواند و خبرنگاران به بیرون هدایت شدند.(اینجا)
بیاعتنایی شورا به آشفتگیهای شهر
کش و قوسها ادامه پیدا کرد اخباری در فضای مجازی مبنی بر انتخاب نشدن شهردار و حواشی آن پخش شد و شورای شهر بدون توجه به همه این اخبار همچنان کار خود را به آرامی پیش میبرد تا اینکه در دهم شهریور ماه به صورت کاملاً غیر منتظرانه خبری توسط رئیس شورا مبنی بر مردود شدن همه گزینههای شهرداری اعلام شد.(اینجا)
انتشار این خبر در حالی بود که زمان تعیین شهردار روزهای پایانی خود را سپری میکرد یعنی الان شورایی که در فاصله زمانی بیش از یک ماه از میان ۴۰ نفر به یک نفر به اجماع نرسیده باید کمتر از سه روز یک نفر را انتخاب کند.
خلاصه دریافت رزومه مجدداً اعلام شد و رزومههایی به شورا ارسال و بعد از سه روز از میان آنها فردی به اسم محمدتقی جاپلقی به عنوان شهردار شهرکرد انتخاب شد.
در ادامه این گزارش در مورد این بلاتکلیفی شورا، با رئیس سابق شورای اسلامی شهرکرد به گفتوگو نشستهایم.
فرهاد رئیسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه شورا دو کار مهم را باید در دستور کار خود قرار دهد، گفت: تعیین شهردار یکی از مهمترین کارهاست که مردم انتظار دارند بعد از انتخاب شورا تغییر و تحول را در شهر ببینند، لذا شورا در همین راستا باید انتخاب شهردار را در اولویت قرار دهد که با توجه به شرایط و نظرات مختلف معمولاً به سمت ابقا کردن شهردار سابق حرکت میکنند و البته گاهی اوقات هم به نتیجه دیگری ختم میشود و شهردار جدیدی انتخاب میکنند.
معمولا در جلسه اول شورا شهردار معرفی میشود
رئیس سابق شورای شهر شهرکرد ادامه داد: البته پروسه تعیین شهردار معمولاً زمانبر است اما در اکثر شهرها قبل از شکلگیری شورا رایزنیها برای انتخاب شهردار رخ میدهد و گزینهها در جلسات غیرعلنی شورا بررسی میشود و در هفته اول شکلگیری شورا شهردار نیز معرفی میشود.
وی افزود: انتخاب شهردار در شهرکرد طولانی شد و یک ماه بعد از اولین جلسه هنوز شورا درگیر انتخاب شهردار بود و در نهایت یک گزینه انتخاب شد که گیر قانونی داشت و رفع این گرههای قانونی با توجه به جمعیت شهرها و نوع انتخاب شهردار نیز زمان بر است.
رئیسی بیان کرد: اما آنچه مهم است این است که قبل از آغاز به کار، رایزنیها را انجام دهند و همه شرایط شخص مورد نظر را مورد توجه قرار دهند و مطمئن شوند که قطعاً این توجهات از سمت شورا لحاظ شده است.
وی اظهار کرد: طولانی شدن انتخاب شهردار ضررهای بسیاری برای شهر دارد که البته در این مدت امورات توسط سرپرست شهرداری که معمولاً شهردار سابق یا معاون شهرداری میباشد انجام میگیرد که اگر شهردار سابق انتخاب شود و بخواهد ادامه فعالیتهای خود را انجام دهد مجموعه شهرداری این شخص را به عنوان شهردار و رئیس اصلی خود نمیدانند لذا در انجام امورات تعلل میکنند و دچار سردی میشوند که این خود نیز مشکلاتی را به همراه دارد.
ابهام مدیریتی باعث تشدید مشکلات مالی شهرداری میشود
عضو سابق شورای اسلامی استان ادامه داد: معمولا شهرداریها با مشکلات مالی روبرو هستند که شهرداری شهرکرد نیز از این مشکل مستثنی نیست چراکه هم رکود را شاهد هستیم و هم ساخت و سازها و فعالیتهای عمرانی کاهش پیدا میکند لذا شهرداری با کمبود بودجه مواجه است که ابهام مدیریتی نیز باعث تشدید آن میشود.
سردرگمی شورا اولویتهای پروژهها را برهم میزند
رئیسی با بیان اینکه اجرای خیلی از پروژهها نیاز به اولویتبندی دارند که به عملکرد شورا برمیگردد، گفت: اگر انتخاب شهردار با مشکل مواجه شود اولویتها نیز به هم میریزد پس برای تحقق اولویتها لازم است ابتدا شهردار تعیین شود تا با سیاستهای بعدی شورا همراه شود.
اتمام ساخت میدان آبی و جاده سلامت در اولویت قرار گیرند
وی ادامه داد: میدان آبی و جاده سلامت پروژههای اولویتدار هستند که ابتدا این پروژهها باید مورد بررسی قرار گیرد و سپس پروژه جدید آغاز شود اما اگر شهردار انتخاب نشود اولویتها نیز تحت الشعاع قرار میگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی محمدی در ادامه این گزارش با بیان اینکه با انتخابات موجی در بدنه مردم بخصوص نیروهای انقلابی شکل گرفت، گفت: مردم با روی کار آمدن نیروهای انقلابی به تحول و بهبود شرایط امیدوار شدند که البته ایجاد این اقبال و امید در نقاط مختلف استان خود نکات مثبت و منفی دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
تحولاتی در حد انتظارات مردم از شورا دیده نشده
معاون مطالبهگری ستاد امربهمعروف و نهی از منکر افزود: توقع مردم از نیروهای انقلابی بالا بود و البته بالاتر نیز رفت اما متاسفانه بعد از چند ماه از تشکیل شورا، تحولاتی را در حد انتظارات مردم ندیدیم و نیروهای جوانی که پرقدرت وارد شورا شدند در ابتداییترین کار که انتخاب شهردار است نیز دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: در گام دوم انقلاب باید منتظر حرکتهای گام دومی باشیم، در گام اول اتفاقاتی رخ میداد که منتظر گام دوم آن بودیم و اکنون در گام دوم یک نکته و حرکت جدیدی است که اگر مدیری از آن غفلت کند دچار سرنوشت مدیران گذشته میشود.
مدیرانی که با بیانیه گام دوم همراه نشوند محکوم به شکستند
محمدی بیان کرد: برداشت ما این است که بروز گام دوم انقلاب حکمرانی مردم است لذا هر مجموعه مدیرتی در استان و کشور نتواند خود را با گام دوم وفق دهد قطعاً محکوم به شکست خواهد بود.
معاون مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اضافه کرد: اگر شورا میخواهد دچار روزمرگیهای مدیران گذشته نشود باید یک بازخوانی در نوع مدیریت شهری داشته باشد و در مورد نوع مدیریت مردم و قیام جوانان بیشتر دقت کنند.
محمدی ادامه داد: شورا باید بررسی کند که چگونه میتواند جوانان را در امورات شهری نظیر مبلمان شهری و موارد اجرایی دخیل کنند البته تاکنون پیشنهادات و الگوهایی از شهرهای دیگر به شورا معرفی شده است.
نیروهای جوان انقلابی با رخوت مقابله میکنند
وی افزود: نه بدنه نیروهای جوان و نه بدنه حاکمیت انقلاب دیگر توان این رخوت و شکست را ندارند و قطعاً با این نوع رفتارها مقابله میکنند و میدان را از آنان پس خواهند گرفت.
اگرروند شورا ادامه داشته باشد، ستاد امربهمعروف وارد میشود
محمدی در پایان گفت: هرچند طبق وظیفه هم مشتاقانه و هم منتقدانه پیشنهادات مختلفی به شورا داده و خواهیم داد اما اگر همچنان این روند ادامه پیدا کند مانند قصه شهردار که وارد شدیم در این حوزه نیز وارد میشویم.
حال باید دید بالاخره این شورای شهری که امید مردم شهرکرد هستند در اولین و مهمترین گام خود چه میکند و چطور مردم را به خاطر این چهارماه سرگردانی و تعلل در کارها قانع خواهد کرد.
آیا رضایت مردم را جلب خواهند کرد؟
آیا تحولاتی در شهر خواهیم دید؟
و خیلی از سوالات دیگر که پاسخشان به عملکرد آینده شورای شهر بستگی دارد.
انتهای پیام/۶۸۰۳۶/س