تزریق یک میلیون دز واکسن در اردبیل
اردبیل- رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از تزریق یک میلیون دز واکسن کرونا در استان اردبیل خبر داد.

شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ما همچنان وضعیت شکنندهای را در بیماری کرونا در سطح استان اردبیل شاهد هستیم به گونهای که در یک هفته اخیر روند ثابتی را در بستریها و ترخیصیها در سطح استان نظارهگر بوده و به نظر میرسد همچنان چرخش ویروس را در مناطق مختلف استان به عینه میتوان مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: همچنان بیش از ۲۰۰ بیمار درگیر کرونا هستند و با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند و فوتیهای کرونا نیز روزانه سه تا چهار نفر است که به نظر میرسد این وضعیت شکننده در صورت عدم مراقبت میتواند به شکلگیری موج جدید این بیماری و افزایش مبتلایان منجر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به سرد شدن هوا، اتمام ماه محرم و صفر و آغاز دورهمیها و همچنین مراسمهای عروسی و بازگشایی مدارس و دانشگاهها اشاره کرد و گفت: با توجه به این شرایط احتمال آغاز خیز ششم کرونا در آبان ماه دور از ذهن نیست و اگر مراقبتهای بهداشتی و رعایت پروتکلها را ساده و سهل بگیریم، قطعاً با خطرات و آسیبهای جدی روبهرو خواهیم شد.
حبیبزاده افزود: در چنین شرایطی بهتر است تمامی افراد جامعه و گروههای هدف واکسینه شده و ما ایمنسازی را به بیش از ۹۰ درصد برسانیم تا احتمال مرگ و میر به حداقل برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در کنار این امر همچنان تاکید ما بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، دوری از تجمعات و همچنین رعایت الزامات حضور در دانشگاهها و مدارس به شکل مراقبتی است تا فضا به درگیری جدید بیماری کرونا منجر نشود.
حبیبزاده تزریق یک میلیون دز واکسن را در استان یادآور شد و اضافه کرد: از این تعداد ۲۸۹ هزار نفر دز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و مابقی تنها دز اول واکسن را زده و رغبتی به تزریق دز دوم ندارند.
وی بیان کرد: به هیچ وجه تزریق دز اول ایمنی ایجاد نمیکند بلکه ضروری است هر دو دز واکسن تزریق شده و بعد از ۱۵ روز ایمنی حاصل شود و در چنین شرایطی همچنان تاکید ما بر رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: تزریق واکسن تنها در کاهش مرگ و میر و جلوگیری از شیوع گسترده بیماری مؤثر خواهد بود و به هیچ وجه درمان قطعی در برابر کرونا محسوب نمیشود.