خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقاد استاندار سمنان از "پرتی" زیاد آب در بخش کشاورزی/سیستم‌های نوین آبیاری افزایش یابد

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 17 مهر 1400 - 18:13
گروه استان‌ها- استاندار سمنان با انتقاد ‌از "پرتی" زیاد آب در بخش کشاورزی گفت: سیستم‌های نوین آبیاری افزایش یابد.
استان،كشاورزي،سمنان،آب،سازمان،جهاد،رئيس،دستور،ميرعماد،گياهان ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید محمدرضا هاشمی در نشستی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در سفر مقام معظم رهبری به استان سمنان به پتانسیل عظیم نیروی انسانی در استان و نقش‌آفرینی مردم این استان در هشت سال دفاع مقدس اشاره کردند و همچنین سایر ظرفیت‌های این استان مانند ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و صنعتی و معدنی نیز اشاره داشتند.
وی با بیان اینکه استان سمنان در زمینه کشاورزی ظرفیت بسیاری دارد تصریح کرد: وجود 47 هزار بهره‌بردار پرتلاش و زحمتکش، وجود مراکز تحقیقاتی و کشاورزی، ترویج و آموزش کشاورزی، بیابان‌زدایی، گیاهان دارویی، 2500 فارغ‌التحصیل بخش کشاورزی و ...
بخشی از این ظرفیت‌ها است.
استاندار سمنان با بیان اینکه وجود تشکل‌های مردم‌نهاد هم در این استان یک ظرفیت است افزود: هر جا مردم به‌طور مستقیم وارد شدند ما موفق بودیم در بخش کشاورزی نیز استعداد و بستر برای کار فراهم است.
هاشمی افزود: در حال حاضر مشکل عمده استان کمبود شدید آب است و آن‌ها حدود 89 درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و این در حالی است که آب تولیدشده سالانه حدود یک میلیارد و 280 میلیون مترمکعب است.
وی تصریح کرد: در حوزه ایجاد اشتغال 17 درصد اشتغال استان سمنان در بخش کشاورزی است که با توجه به حجم آب مصرفی در بخش کشاورزی نیاز به واکاوی و بررسی جدی دارد.
استاندار سمنان درباره ظرفیت دامداری این استان نیز گفت: در زمینه دامداری یک‌میلیون و 700 هزار رأس داریم که این ظرفیت بسیار مطلوبی است.
هاشمی از وجود یک هزار و 600 رشته قنات در سراسر استان سمنان خبر داد و گفت: بیش از 600 رشته قنات در استان سمنان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اولویت استان سمنان تأمین آب است تصریح کرد: موضوع چگونه مصرف کردن در بخش کشاورزی نیز موضوع بسیار مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
نماینده عالی دولت در استان سمنان اضافه کرد: 198 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که 36 هزار هکتار در آن سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده است که باید افزایش یابد و از میانگین کشور در حوزه اجرای سیستم‌های نوین آبیاری بالاتر باشیم.
هاشمی درباره مجتمع‌های گلخانه‌ای نیز گفت: در حال حاضر 147 هکتار مجتمع داریم و تا پایان سال باید میزان اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و همچنین تعداد مجتمع‌های گلخانه‌ای افزایش یابد.
وی با تأکید بر لزوم ارائه برنامه زمان‌بندی شده برای اجرای طرح‌های کشاورزی خاطرنشان کرد: باید نقشه راه زمان‌بندی شده در حوزه کشاورزی برای استان سمنان مشخص و برنامه‌های نا پایان سال بر اساس این نقشه راه اجرایی و راستی آزمایی شود.
استاندار سمنان در مورد احیای قنوات نیز گفت: اعتبار مشخصی برای احیای با کمک سازمان برنامه و بودجه استان سمنان در نظر گرفته می‌شود.
وی افزود: کانال‌های آب‌رسانی در بخش کشاورزی هم دغدغه است و پرتی آب در این زمینه زیاد است در حوزه‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی، آب شرب و حوزه صنعت پرتی آب زیاد است.
استاندار سمنان گفت: درباره طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری هم حتماً اداره کل منابع طبیعی برنامه ارائه دهد که چند طرح اجرا شده است و چه طرح‌هایی در دستور کار است.
کاهش سطح محصولات پر آب بر در دستور کار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کاهش سطح محصولات پر آب بر در دستور کار است.
سید حسن میرعماد اظهار داشت: کاهش کشت سطوح جالیز نیز انجام شده است؛ این سطوح مصرف آب زیادی داشت و خوشبختانه کشاورزان به این مهم توجه داشته و سطوح جالیزی خود را کاهش دادند.
وی افزود: در گذشته سطوح جالیز 15 هزار هکتار بود که امسال کمتر از 5 هزار هکتار است و با گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی جایگزین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: این استان دارای ظرفیت مطلوبی در زمینه گیاهان دارویی است و حدود 130 گونه گیاه دارویی در استان سمنان کشت می‌شود.
میرعماد گفت: این گیاهان دارویی هم در عرصه‌های منابع طبیعی و هم در عرصه زراعت قابل کشت هستند.
وی خاطرنشان کرد: میزان سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و در حال حاضر کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی از یک هزار هکتار به سه هزار و صد هکتار افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در استان سمنان جای توسعه بسیاری دارد افزود: بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی استان از سیاست‌ها اصلی ماست.
میرعماد افزود: بالغ‌بر یک‌میلیون و 695 هزار تُن تولیدات جهاد کشاورزی استان در بخش زراعت، باغی و دامی است.
وی با بیان اینکه تأمین‌ آب یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه کشاورزی استان است افزود: بر اساس اسناد بالادستی، مقرر شد که کاهش مصرف 171 میلیون متر‌مکعب آب تا سال 1405 در بخش کشاورزی استان صورت گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه‌ای در دستور کار سازمان قرار دارد تصریح کرد: بیش از 36 هزار و 700 هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.
میرعماد توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در دستور کار است اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که به جهت افزایش قیمت میزان کمک‌های بلاعوض دولت از 85 درصد به 50 درصد کاهش یافته است و بقیه را باید خود کشاورز پرداخت کند.
وی درباره بازسازی و مرمت قنوات نیز گفت: یکی از راه‌های بسیار خوب و مطلوب استفاده از آب‌های زیرزمینی استفاده از قنوات است که احیا و بازسازی در دستور کار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه قنوات عمدتاً در حاشیه کویر است و در تولید و در روستاهای حاشیه کویر مؤثر است و اگر قنوات احیا نشود می‌تواند روستاهای حاشیه کویر تخلیه می‌شود و حفظ و احیای قنوات در حاشیه کویر در دستور کار است.
میرعماد یکی از مشکلات در حوزه قنوات را نبود مقنی در استان سمنان عنوان کرد و گفت: آموزش مقنی با هماهنگی بسیج در دستور کار است.
وی تصریح کرد: کانال‌های آب‌رسانی استان سمنان عمدتاً سنتی است حدود 50 درصد سنتی است و باید در این بخش به‌طور ویژه‌کار شود و باید بخش ویژه انتقال آب از طریق لوله صورت گیرد تا هدر رفت آب کاهش یابد و میزان هدر رفت و تعریق و تعرق نیز کاهش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در حوزه تولیدات دامی ‌ مطلوب بوده و بیش از 70 درصد تولیدات مازاد مصرف استان است.
وی تصریح کرد: مهم‌ترین مشکل در بحث تولیدات دامی، بحث تأمین ‌نهاده‌های دامی است متأسفانه مشکلاتی را ایجاد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در زمینه خرید دام هم اقدامات انجام شده است در استان 11 هزار خرید انجام شده است.
میرعماد گفت: یکی از مشکلات موجود نبودن زیرساخت در کشتارگاه‌ها است و کشتارگاه‌های استان سمنان ظرفیت مناسبی برای کشتار ندارند.
وی درباره میزان جوجه ریزی در استان سمنان نیز گفت: در ماه‌های اخیر بالای 2 میلیون و 200 جوجه ریزی صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: نرخ تسهیلات بانکی بسیار بالا است و این در کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد و باید تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار کشاورز قرار گیرد تا شاهد توسعه بخش کشاورزی باشیم.
میرعماد خاطرنشان کرد: یک هزار و 300 تُن ظرفیت تولید شیلات در استان است و با وجود استخرهای موجود ظرفیت برای ارتقاء دارد.
وی درباره مدیریت امور اراضی نیز گفت: در تأمین اراضی موردنیاز و هم در بخش صنایع کشاورزی و گردشگری اقداماتی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: اقدامات جدی در زمینه مقابله با تغییر کاربری اراضی نیز انجام شده است.
میرعماد گفت: در بحث صنایع تبدیل و تکمیلی، 37 طرح با پیشرفت قابل‌توجه در استان وجود دارد که با تکمیل آن‌ها، تحول مطلوبی در این حوزه ایجاد می‌شود.
انتهای پیام/363/ش