خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیام تسلیت رییس موزه هنرهای معاصر برای درگذشت منیر فرمانفرماییان

مهر | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 02 اردیبهشت 1398 - 00:21
احسان آقایی رییس موزه هنرهای معاصر تهران در پیامی در گذشت منیر شاهرودی فرمانفرماییان تسلیت گفت.
هنر،منير،تزئيني،هنرهاي،ايران،فرمانفرماييان،علاقمندي،مدرنيسم، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام احسان آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران آمده است:
«منیر شاهرودی فرمانفرماییان بر بلندای تلفیقی دلچسب و چشم‌نواز از سنت و مدرنیسم ایستاده است.
آشنایی با هنر مدرن از طریق تحصیل در دانشگاه و کاوش، مطالعه و دلبستگی به هنرهای تزئینی و سنتی ایرانی، چنین جایگاهی را به او بخشیده است.
در هیاهوی دهه‌های سی و چهل شمسی که اوج تقابل سنت گرایان و مدرنیسم بود و طرفداران هریک سعی در تشکیل گروه و خلق اثر یا نگاشتن مانیفست برای اثبات حقانیت خود داشتند، منیر فارغ از این هیاهو خود را در فضایی ملهم از علاقمندی به دستاوردهای فرمالیسم و مینیمالیسم از یک سو، و گره چینی‌ها و آینه‌کاری های معماری ایرانی و اشکال هندسی و علم اعداد بازمی‌یافت.
آثار او ترکیبی از شکوه و تجرید در هنر تزئینی ایران است که مختص او و تکرار ناپذیر است.
منیر شاهرودی فرمانفرماییان از پیشتازان چهره‌های شاخص ایران در عرصه‌ی جهانی هنر است و نمایشگاه‌های وی در موزه‌های معتبر معاصر و مدرن جهان، موید این پیشتازی است.
علاقمندی وی به امور خیریه و عام‌المنفعه با اهدا آثاری ارزشمند در حمایت از کودکان سرطانی به مؤسسه محک همچنین تعداد قابل توجهی از آثار شاخص خود به دانشگاه تهران برای ایجاد موزه، بعد دیگری از شخصیت این هنرمند را در سالیان اخیر آشکار ساخت.
بر این باورم نگاه منحصر به فرد او به هنر و انسان توأم با عمری طولانی و پربرکت، این بانوی هنرمند را جایگاهی رفیع در تاریخ هنر ایران بخشیده است و هنردوستان در هر برهه‌ای از تاریخ آینده این سرزمین پرافتخار، این امکان را خواهند داشت که از هنر او بهرمند شوند و هنرهای تزئینی کشورشان را بازشناسند.
این بیت حافظ شاید به کمال، مصداق هنرمندی چون اوست:
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما»