خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اشعار سعدی دارای حکمت نظری و حکمت عملی است/ شیراز شهر انسان دوستی

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 01 اردیبهشت 1398 - 21:51
شیراز _ نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: سعدی در حکمت نظری و حکمت عملی کم نگذاشته و در هر بعدی از ابعاد حکمت دارای سخن و حرف است.
سعدي،حكمت،شيراز،دژكام،نظري،الله،يادآور،آيت،سخن

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله لطف الله دژکام یکشنبه شب در مراسم یاد روز سعدی افزود: شیراز شهری که به تعبیر بزرگان معنوی هیچگاه از اولیا خالی نمی‌شود و لطافت روح مردمانش باعث می‌شود شخصیت‌های بزرگی مثل سعدی به جهان قدم بگذارند.
وی ادامه داد: معمولاً از ادبیات سعدی سخن گفتیم و در نثر و نظم کسی به پای سعدی نرسیده و اگر سعدی بر قله ادب فارسی ایستاده به دلیل این است که از قله حکمت برخوردار است.
امام جمعه شیراز یادآور شد: حکمت نظری نگاه انسان به جهان و حکمت عملی آنچه که انسان باید بداند و آن را بکار بگیرد در اشعار سعدی موجود است.
آیت الله دژکام تصریح کرد: مگر سعدی در حکمت نظری چه کم گذاشته که برخی سعدی را مرد حکمت عملی می‌داند.
وی افزود: سعدی اصطلاحات سنگین فلسفی را کم به کار برده به همین دلیل مخاطبان بیشتر با او ارتباط گرفتند اما هیچ چیز در شعر سعدی کم گذاشته نشده و تک بیت‌های او کتاب‌هایی از حکمت را بجای گذاشته است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس یادآور شد: تمام بحثی که فارابی و ابن سینا طرح کرده بودند و به اروپا انتقال یافت ناظر بر این است که در خصوص ماهیت خداوند چه می‌گویند.
آیت الله دژکام تصریح کرد: سعدی در حکمت نظری نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد زیرا جهانبینی که سعدی ارائه می‌کند در اشعار سعدی مشخص است.
وی ادامه داد: سعدی ساده سخن گفتن اما حرف را در اوجش تبیین کرده است و از نیست هست کرده است.
امام جمعه شیراز یادآور شد: سعدی در ۲ بیت آغاز و انجام جهان را بیان کرده که این بحث حکمت نظری سعدی است که به معاد و نبوت و ولایت می‌پردازد.
دژکام تاکید کرد: در شیراز انسان دوستی سعدی وجود دارد و این مهم را در اتفاقات بعد از سیل شیراز دیدیم.
وی افزود: یکی از اخلاقیاتی که سعدی از آن سخن گفته قناعت است که باعث لذت زندگی می‌شود.