سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرنوشت روستاهای هدف گردشگری مازندران چه شد؟

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 15 مهر 1400 - 18:13
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با تاکید بر ظرفیت بالای روستاهای مازندران به تشریح سرنوشت روستاهای هدف گردشگری در این استان پرداخت.
مازندران،روستاهاي،روستا،روستايي،گردشگري،امور،اشاره،دهياران،غ ...

ایسنا/مازندران مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با تاکید بر ظرفیت بالای روستاهای مازندران به تشریح سرنوشت روستاهای هدف گردشگری در این استان پرداخت.
محمدرضا غلامی به مناسبت ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طرح هادی یکی از مهم ترین مسائل توسعه‌ای در روستاها است، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسید روستاها در گذشته بیشتر محل زندگی افراد بی بضاعت و کم برخوردار بوده است اما امروز اینطور نیست، اگرچه هنوز در بعضی روستاها محرومیت شدیدی وجود دارد و دچار بحران آب یا کم و کاستی های دیگر به ویژه راه های روستایی یا موضوعات دیگر هستیم که باید ویژه رسیدگی بشود.
وی با اشاره به اینکه امروزه روستا به عنوان کانون تولید محصولات اقتصادی و مرکز مولد در جامعه محسوب می‌شود چرا که تولید و اشتغال در آنجا شکل می‌گیرد، افزود: روستا به عنوان یک مجموعه اقتصادی برای کمک کشور و استان محسوب می شود.
غلامی با بیان اینکه در حل مسائل روستاها، همه دستگاها باید پای کار بیایند، گفت: از بنیاد مسکن انتظار داریم باتوجه به اینکه در ایام بازنگری طرح هادی به سر میبریم، با استفاده از کارشناسان خبره و بهره گیری از ظرفیت و نظرات کارشناسان، روستاهایی که دچار چالش های مهم در مسائلی چون حریم و بافت روستا و ساخت و ساز غیر مجاز قرار دادند را ویژه بنگرند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به اینکه مجری طرح هادی در روستا، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: در بسیاری از روستاه‌ها که تغییر کاربری به صورت بی رویه و غیرکارشناسانه صورت گرفته است نیز پیگیری امور، بر عهده بنیاد مسکن انقلابی است.
غلامی در ادامه با اشاره به اینکه روستاهای مازندران دارای ظرفیت‌های بالایی است و معتقد هستیم نباید روستا به حال خود رها شود، اظهار کرد: امسال برای نخستین بار از دهیاران آزمون به عمل می‌آید و ارزیابی عملکرد آنها در دستور کار قرار گرفت.
وی در پاسخ به این سوال که سرنوشت روستاهای هدف گردشگری در مازندران چه شد، تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ روستا در مازندران، روستای هدف گردشگری محسوب می‌شوند که متولی این امر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است اما در بحث زیرساختها شامل آب، برق، گاز و تلفن اقدامات و جلسات مورد نیاز با دستگاههای خدمات رسان‌ انجام و اتفاقات قابل توجهی در این حوزه شاهد صورت گرفت.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران گفت: در بحث بوم گردی متقاضیان را شناسایی کردیم و به آنها تسهیلات اعطا شده و یا در حال ارائه تسهیلات هستیم با این وجودسازمان میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی باید برای روستاهای هدف گردشگری برنامه داشته باشد.
مدیرکل امور روستایی و شوراها مازندران با اشاره به اینکه در بحث انشعابات گاز در دولت اخیر اتفاق مهمی افتاد و بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار شدند، خاطرنشان کرد: از دستگاه‌های مربوطه انتظار می‌رود در موضوعات زیرساختی همچون آب، برق، گاز، اینترنت و غیره ورود کرده و پای کار بیایند.
غلامی با اشاره به تغییر کاربری‌های فراوان صورت گرفته در روستاهای مازندران، گفت: با وجود فعالیت‌های قابل توجه صورت گرفته از سوی اداره‌کل روستایی و شوراها، اداره کل دفتر فنی امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک شاهد تغییر کاربری بی رویه در روستاهای مازندران هستیم، در این مقوله نیز بخشداری‌ها و دهیاری‌ها و حتی سازمان جهاد کشاورزی باید پای کار باشند تا این روند کاهش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در کشور، در استان مازندران در حوزه آموزش دهیاران اقدام شد و بحث ارزیابی از عملکرد و توانمندی دهیاران گذشته صورت خواهد گرفت، همچنین برای نخستین بار از دهیاران قدیم و جدید مصاحبه تخصصی گرفته می شود و آشنایی با قوانین و مقررات دهیاری از دیگر برنامه های ماست.
انتهای پیام