خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجازه شهرک سازی در روستاها را نمی دهیم/ آموزش تفکیک از مبدا پسماند روستایی

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 14 مهر 1400 - 13:31
مدیرکل امور روستایی گیلان، اراضی زراعی به ویژه شالیزارها را بستر توسعه محصولات کشاورزی با محوریت برنج دانست و تصریح کرد: اجازه آپارتمان سازی و شهرک سازی در روستاهای گیلان را نمی دهیم.
روستايي،گيلان،كشاورزي،حوزه،استان،طرح،كاربري،گردي،بوم،اراضي،ا ...

ایسنا/گیلان مدیرکل امور روستایی گیلان، اراضی زراعی به ویژه شالیزارها را بستر توسعه محصولات کشاورزی با محوریت برنج دانست و تصریح کرد: اجازه آپارتمان سازی و شهرک سازی در روستاهای گیلان را نمی دهیم.
یاور پیرعلایی در گفت وگو با ایسنا، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و پسماند را از دغدغه های اصلی استان گیلان در حوزه روستایی دانست و اظهار کرد: با تشکیل کمیسیون جلوگیری از تخلفات ساختمانی در حوزه شهری و روستایی از سه سال پیش با خرید و فروش غیر قانونی و بدون مجوز اراضی باغی و زراعی استان برخورد می شود.
وی با اشاره به عضویت کلیه دستگاه های ذی ربط در کمیسیون مذکور از جمله دادگستری، افزود: محیط زیست و منابع طبیعی از گذشتگان ما به ارث رسیده و باید به عنوان امانت تحویل آیندگان دهیم لذا اجازه آپارتمان سازی و شهرک سازی در روستاهای گیلان را نمی دهیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان، اراضی زراعی به ویژه شالیزارها را بستر توسعه محصولات کشاورزی با محوریت برنج دانست و تصریح کرد: به هیچ عنوان انشعابات آب، برق، گاز و تلفن به ساختمان های متخلف در روستاها داده نمی شود و طی دو سال گذشته حدود ۲۰۰۰ پرونده تخلف ساختمانی در حوزه روستایی گیلان تشکیل و در ۷۸۰ مورد دستور قضایی قلع و قمع و تخریب بنا داده شده است.
پیرعلایی، با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایه گذاری در روستاها در قالب اخذ مجوزهای قانونی تغییر کاربری، عنوان کرد: بنیاد مسکن متولی تغییر کاربری های روستایی است و لذا روستاییان حتی در حوزه کاربری مسکونی نیز اقدام به کسب تکلیف و استعلام کنند؛ همچنین از روستاییان خواستاریم نسبت به تغییر کاربری های غیر قانونی مطالبه گر باشند.
وی کشاورزی و گردشگری را از برندهای گیلان در حوزه توسعه روستایی و اشتغالزایی دانست و یادآور شد: واحدهای بوم گردی به واسطه سنتی بودن بسیار مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد و استان گیلان در بخش بوم گردی کشور نمونه است، زیرا کمتر استانی پتانسیل های طبیعی و بین المللی همچون کوه و دشت و جنگل و جلگه و دریا و رودخانه و مرز آبی و خاکی را با هم دارد.
مدیرکل امور روستایی گیلان، از افتتاح ۱۲۰ طرح بوم گردی تا پایان سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر ۱۵۰ پروژه بوم گردی را در استان گیلان به بهره برداریم رساندیم.
وی برنج، چای، زیتون و بادام را از محورهای توسعه کشاورزی در گیلان دانست و بیان کرد: ۱۶۰۷ طرح کشاورزی با تسهیلات ۲۰۱ میلیارد تومانی نیز توسط کارآفرینان و تحصیلکرده های روستایی اجرایی شده که در آینده به سکونت دائمی در روستاها کمک می کند.
پیرعلایی، با اشاره تخصیص اعتبار یکی و نیم میلیارد دلاری از صندق ذخیره ارزی جهت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری از سال ۹۶، ادامه داد: تاکنون ۴۲۴۴ طرح در کل استان اجرا و ۴۱۵ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره پرداخت شده است و برای ۶۸۴۳ نفر اشتغال روستایی ایجاد کردیم.
در حوزه نهادهای حمایتی همچوم کمیته امداد و بهزیستی نیز با اجرای ۲۶۵۷ طرح، اشتغالزایی ۳۰۴۳ نفری داریم.
وی از امضای تفاهم نامه دفتر امور روستایی با صدا و سیمای مرکز استان جهت تولید و پخش برنامه های آموزشی و تبلیغاتی تفکیک از مبدا پسماند خبر داد و اظهار کرد: طرح تفکیک از مبدا در یکی از روستاهای شهرستان رشت اجرایی شده و هیچگونه پسماندی از این روستا به مراکز دفن فرستاده نمی شود و لذا باید با همکاری دهیاران این طرح را فراگیر کنیم.
انتهای پیام