خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر ۱۵ ساله شد

مهر | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 03 بهمن 1397 - 17:21
جمعی از اصحاب قلم و فعالان عرصه فرهنگ و رسانه امروز به مناسبت ۱۵ سالگی موسسه امام موسی صدر، با برپایی جشنی از زحمات حورا صدر مدیر این موسسه تقدیر کردند.
صدر،موسي،امام،موسسه،حورا،گام،اسدزاده،محمدرضا،سيد،متن،مجموعه، ...

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در زمستان سال ۱۳۸۲ با دو هدف عمده ترویج اندیشه‌های امام موسی صدر و همچنین پیگیری پرونده ربودن او تاسیس شد.
این موسسه همچنین از سال ۱۳۸۷ پروانه نشر خود را نیز دریافت کرد و تاکنون عمده آثار امام موسی صدر و همچنین تاریخ شفاهی مربوط به او را منتشر کرده است.
انتشار پژوهش‌های کار شده درباره امام موسی صدر، برپایی نشست‌های تخصصی و همچنین ارائه خدمات علمی و منابع پژوهشی به دانشجویانی که قصد نگارش رساله‌های دانشگاهی خود را درباره امام موسی صدر دارند، نیز بخشی دیگر از فعالیت‌های این موسسه است.
انتشار مجموعه ۱۲ جلدی «گام به گام با امام» که در زمستان سال گذشته و پس از ۱۰ سال کار مداوم نقطه عطفی در فعالیت‌های این موسسه به شمار می‌آید.
«گام به گام با امام» یا «مسیرة الامام السید موسی الصدر» گزارش و روزنگار ۱۹ سال طرح‌های خلاقانه و فعالیت خستگی ناپذیر امام موسی صدر و مرجع کامل و دقیقی از مقالات، گفتارها و گفت‌وگوهای ایشان است.
این مجموعه نخستین اثر کامل در این حوزه است که در اختیار علاقه‌مندان و پژوهشگران قرار می‌گیرد.
متن عربی این مجموعه برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ توسط جنبش امل در لبنان منتشر شده بود، اما فعالیت‌ها، اسناد و روزنگار برنامه‌های امام موسی صدر در ایران را دربرنمی‌گرفت که این موارد در ترجمه فارسی به متن اضافه شده است.
به مناسبت ۱۵ سالگی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر تنی چند از فعالان عرصه فرهنگ و اصحال قلم و رسانه طی برپایی جشنی ضمن گرامیداشت فعالیت‌های ۱۵ ساله موسسه از زحمات حورا صدر، فرزند امام موسی صدر و مدیر این موسسه تقدیر کردند.
در این مراسم کسانی چون سیده زهرا صدر، فرزند آیت‌الله العظمی سیدصدرالدین صدر، موسی اسوار، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مهدی فیروزان، محمدرضا اسدزاده، حمید قزوینی، سید کاظم صدر، پروین داعی پور، پدرام الوندی، سیدعلی کاشفی خوانساری، معصومه جوادی نسب، مهدی فرخیان، علی جعفرآبادی، زهرا ادیب، سید حسین مرکبی، مریم وتر و تنی چند دیگر حضور داشتند.
همچنین در این برنامه کتاب‌های چهل نفر از نویسندگان و اصحاب اندیشه و قلم که اثر خود را برای حورا صدر امضا کرده بودند، توسط محمد محمدرضا اسدزاده به حورا صدر اهدا شد.
از میان این نویسندگان می‌توان به دکتر رضا داوری اردکانی، محمود دولت آبادی، کامبیز درم‌بخش، حبیب احمدزاده، نفیسه مرشدزاده، مرتضی سرهنگی، یوسف علیخانی، سیدعلی کاشفی خوانساری، محمدرضا اسدزاده و...
اشاره کرد.
همچنین لوح تقدیری با متنی از موسی اسوار در این برنامه به حورا صدر اهدا شد.
در بخشی از این متن آمده است:
«بانوی فرزانه، سرکار خانم حورا صدر،
ایمان به انسان و کرامت او،
و تلاش بی وقفه برای او،
و صبر و بردباری مؤمنانه در تنگناها و راهگشایی در بلاها و ابتلاها،
و صداقت در ضمیر و پندار،
و متانت در گفتار و رفتار،
و اعتدال و دقت در فرو نغلطیدن به یمین و یسار،
و فروتنی، در عین مجال برای تفاخر،
و اصرار بر عدل و انصاف،
و حسنِ خُلقِ مثال‌زدنی،
و ایجاد فضای آرامش برای اطرافیان و همکاران،
چه در تعامل‌های شخصی و چه در محیط عمومی،
نه برای یک روز و دو روز و یک سال و دو سال، بل، مستمِراً برای بیش از پانزده سال،
و بسیار بیش از این‌ها؛
مواهبی است کم نظیر که به‌آسانی در یک شخص گرد نمی‌آید؛ و چه‌بسا، حفظِ امانتِ فکری و معنویِ سید موسی صدر هم بدون این ویژگی‌ها ممکن نمی‌بود.»