خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فروش شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته 80 هزار میلیارد تومان بود

فارس | سیاسی | یکشنبه، 01 اردیبهشت 1398 - 11:08
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره فروش شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: فروش این شرکت‌ها در سال 96 حدود 60 هزار میلیارد تومان بود که در سال 97 حتما دارای افزایش 30 درصدی بوده و به 80 هزار میلیارد تومان رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال 98 بیشتر شود.
خصوصي،پژوهش،فناوري،موفق،فروش،GDP،جمهور،معاون

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره فروش شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: فروش این شرکت‌ها در سال 96 حدود 60 هزار میلیارد تومان بود که در سال 97 حتما دارای افزایش 30 درصدی بوده و به 80 هزار میلیارد تومان رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال 98 بیشتر شود.
به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل خانه ملت، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره فروش شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: فروش این شرکت‌ها در سال 96 حدود 60 هزار میلیارد تومان بود که در سال 97 حتما دارای افزایش30 درصدی بوده و به 80 هزار میلیارد تومان رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال 98 بیشتر شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر 4300 شرکت فعال هستند، افزود: چشم انداز ما این است که فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از GDP سهم 5 درصدی داشته باشد.
وی همچنین درباره سرانه پژوهش توضیح داد: زمانی در پژوهش موفق خواهیم بود که به ازای هر میزان سرمایه‌گذاری دولتی، بخش خصوصی 8 تا 10 برابر آن را سرمایه‌گذاری کند؛ همچنانکه در هیچ کشور توسعه یافته‌ای نمی‌بینید که بیش از 1 تا 1/2 بودجه پژوهش آن را دولت تامین کند.
ستاری ادامه داد: اگر گاهی گفته می‌شود سهم پژوهش در فلان کشور از GDP حدود 5 و 6 است، مابه‌التفاوت آن را بخش خصوصی بر عهده دارد؛ بنابراین حتی اگر دولت 0/5 درصد هم در این حوزه پرداخت کند، زمانی موفق خواهد بود که بخش خصوصی هم به میزان 4 تا 5 درصد سرمایه‌گذاری کند.
این عضو هیئت دولت با بیان اینکه نسبت سرمایه گذاری بخش خصوصی به دولتی در پارک‌های علم و فناوری موفق در کشور ما حدود 9 برابر است، گفت: اگر در مجموع کشور نیز به این عدد برسیم موفق خواهیم شد.
وی با تاکید بر تقویت بخش خصوصی، افزود: آن مدلی از بخش خصوصی رغبت سرمایه‌گذاری در پژوهش را دارد که پایه اقتصاد آن دانش‌بنیان باشد؛ شرکتی که بر پایه منابع زیرزمینی توسعه پیدا کرده باشد، هیچگاه در حوزه پژوهش سرمایه‌گذاری درست و حسابی انجام نخواهد داد.
ستاری گفت: ما زمانی موفق خواهیم شد که دولت سهم پژوهش را به 1/2 درصد GDP برساند ولی همزمان بخش خصوصی نیز 6 تا 7 درصد GDP را نیز به این امر اختصاص دهد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تاکید کرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تنها راه چاره‌ای است که باعث ایجاد رغبت در بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری می‌شود.
انتهای پیام/