خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سهم آموزش فنی و حرفه‌ای به 30 درصد می‌رسد/ جلسات شورای عالی آموزش فنی دوماهانه می‌شود

فارس | برگزیده، اقتصادی | یکشنبه، 11 مهر 1400 - 00:52
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه سهم آموزش فنی و حرفه‌ای از آموزش‌های کشور به 30 درصد می‌رسد، گفت:‌ جلسات دبیرخانه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای هر دو ماه یکبار برگزار می‌شود.
آموزش،فني،شوراي،مهارتي،اشتغال،رئيس،عنوان،سازمان،تربيت،شورا،د ...

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه سهم آموزش فنی و حرفه‌ای از آموزش‌های کشور به 30 درصد می‌رسد، گفت:‌ جلسات دبیرخانه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای هر دو ماه یکبار برگزار می‌شود.
غلامحسین حسینی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه شورای عالی آموزش فنی و حرفه‌ای از چه زمانی جلسه داشته است، گفت: آخرین جلسه این شورای عالی آموزش تربیت فنی و حرفه‌ای اردیبهشت امسال بوده است که قرار بود در آن جلسه چارچوب صلاحیت‌های حرفه‌ای تصویب شود اما ظاهراً به نتیجه قطعی نرسیدند و موضوع باقی مانده است که تلاش می‌کنیم در جلسه بعدی این شورا یک بررسی دقیق از سوابق و الزامات موجود در قانون و دستور کار آن داشته باشیم.
وی افزود: موضوع چارچوب صلاحیت حرفه‌ای به عنوان موضوع اصلی در نظر گرفته می‌شود و این کاری است که به تازگی برعهده بنده گذاشته شده است و با توجه به اینکه من عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هستم که آخرین مسئولیت من ریاست دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران بود و هم‌اکنون به عنوان عضو شورای مرکزی دانشگاه علمی و کاربردی هستم و نیز با توجه به سابقه کار در وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مسئول دفتر مطالعات و ارزشیابی آموزش و ترویجی بودم امیدوارم با نگاه فرابخشی موضوعات شورای عالی فنی و حرفه‌ای را مطرح کنم و مصوبات این شورا را داشته باشیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عنوان کرد: به عنوان یک وظیفه ملی به شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای می‌پردازم که این شورا بخشی از وظایف سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیست، بلکه سازمان فنی و حرفه‌ای هم به عنوان یکی از اصلی‌ترین متولیان آموزش فنی و حرفه‌ای در این نظام تعریف شده است.
حسینی‌نیا گفت: همچنین تلاش بر این است که دبیرخانه مستقل و ملی برای شورای عالی آموزش تربیت فنی و حرفه‌ای در نظر بگیریم که منجر به اعتلای نظام آموزش جامع تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی کشور شود.
وی افزود: براساس آنچه قانون برعهده ما گذاشته است و در آیین‌نامه ذیل آن آمده است جلسات شورای عالی آموزش فنی و حرفه‌ای را هر دو ماه یکبار برگزار کنیم و جلسات کارگروه‌های تخصصی ذیل آن را هر ماه یکبار برگزار خواهیم کرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: با نگاه مثبتی که رئیس جمهور به موضوع توسعه آموزش مهارتی دارد و همچنین نگاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان رئیس دبیرخانه یا دبیر شورای عالی اشتغال کشور نسبت به اهمیت آموزش مهارتی دارد و نیز معاون اول رئیس جمهور این شورا است که همه این افراد تأکید بسیار جدی بر اهمیت آموزش مهارتی در توسعه شغلی کارجویان و مهارت‌افزایی شاغلان و پایدارسازی شغل آنها دارند.
حسینی‌نیا گفت: با توجه به تحولات سریع تکنولوژی در دنیا باید نظام آموزش تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی از طریق شورای عالی مربوطه دنبال شود.
وی افزود: در قانون آمده است که تا سال 1400 باید سهم آموزش مهارتی در کشور از کل آموزش‌ها به 30 درصد برسد و تلاش ما براین است که در قالب این شورا سهم آموزش مهارتی را افزایش دهیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در مورد اینکه چه برنامه آموزش مهارتی منجر به اشتغال را دنبال می‌کنید، گفت: رویکرد ما در دوره جدید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مبتنی بر تقاضای بازار است و از رویکرد عرضه‌محوری در آموزش فنی به سمت آموزش تقاضامحور حرکت می‌کنیم.
در این راستا آموزش اشتغال برای مشاغل جدید و ارتقای مهارت‌های شغلی شاغلان فعلی در جهت پایدارسازی شغل آنها را دنبال می‌کنیم.
به گفته حسینی‌نیا افزایش ضریب اشتغال مهارت‌آموزان را دنبال می‌کنیم و با همکاری شرکای اجتماعی براساس تفاهم‌نامه‌ها و آموزش منجر به اشتغال را پیگیری می‌کنیم.
وی همچنین گفت: در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هایی که متولی اشتغال هستند یا طرح‌های اشتغالزا را اجرا می‌کنند تلاش داریم همراه با آموزش مهارت باشد.
حتی دستگاه‌های غیردولتی مانند کمیته امداد امام خمینی و یا بنیاد برکت و یا سایر مؤسساتی که فعالیت اشتغالزا دارند یک بسته آموزش در طرح‌های آنها تعریف کنیم که به عنوان حلقه زنجیره تولید و اشتغال باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: برخی از طرح‌ها مانند طرح کارآفرینی مهارت بنیان تعریف می‌کنیم و اجرای آن را به طور جدی دنبال می‌کنیم و نیز طرح آموزش دوگانه همراه با مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار و طرح زیست‌بوم مهارت‌آموزی و کسب و کار برای دانشجویان دانشگاه‌ها و نیز برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها طرح‌هایی اجرا می‌کنیم که منجر به اشتغال ‌آنها شود.
انتهای پیام/ب