خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سازشکاران عرب حتی یک گلوله به ملت فلسطین ندادند/ جنگ منطقه‌ای چگونه رخ می‌دهد؟/ مصاحبه با محمود الزهار

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 10 مهر 1400 - 12:59
عضو مطرح جنبش حماس تاکید کرد مقاومت روز به روز در حال پیشرفت است و هرگز اجازه نخواهد داد به اصول ملت فلسطین خدشه‌ای وارد شود و تلاش‌ها و طرح‌های دشمن صهیونیستی و توطئه‌گران همدست آن هم محکوم به شکست است.
الزهار،محمود،تسنيم،مقاومت،اسير،اشغالگران،نبرد،فلسطين،مسئله،ر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نوار غزه، «محمود الزهار» از اعضای مطرح جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و از رهبران برجسته این جنبش در نوار غزه به شمار می‌رود.
الزهار در گفتگو با «یوسف فارِس» خبرنگار تسنیم در غزه به سئوالات مختلف درباره مسئله فلسطین پاسخ داده است که محور اصلی آن نبرد اخیر شمشیر قدس و پیامدهای آن است.
وی در این مصاحبه اختصاصی از نبرد بسیار بزرگی در آینده سخن گفت که نام آن را «وعده آخرت» گذاشت.
الزهار همچنین نابودی رژیم صهیونیستی را یک مسئله حتمی و قطعی بر اساس آیات و روایات دانست که نتیجه مهم آن، تبدیل امت اسلام به نیروی تاثیرگذار در جهان دانست که قادر به ایجاد تمدنی بر پایه عدالت و داد و نه اشغالگری خواهد بود.
الزهار در بخش دوم و پایانی مصاحبه ضمن انتقاد از رژیم‌های سازشکار عرب که به علنی کردن عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پرداخته‌‌اند، در عین حال خاطر نشان کرد که این حکومت‌ها سال‌ها به صورت سری و پنهانی با اشغالگران رابطه داشته‌اند و حالا آن را علنی کرده‌اند.
عضو مطرح حماس همچنین از روابط بسیار خوب با جمهوری اسلامی ایران خبر داد که مهمترین حامی ملت و مقاومت فلسطین و دیگر ملت‌های تحت اشغال و خفقان و سرکوبگری در جهان است.
مهمترین محورهای بخش دوم و پایانی مصاحبه با محمود الزهار
-صهیونیست‌ها افسانه دروغینی را در جهان ساختند و غرب می‌خواست از دست یهودیان راحت شود، غرب هم از فساد مالی و اخلاقی یهودیان به ستوه آمده بود.
-غرب از یهود و تاریخ یهود و فراتر از آن از هر جایی از تاریخ که به یهود اشاره کند، نفرت دارد.
-تحولات نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها همچنان ناکام خواهند ماند و بدتر از گذشته شکست خواهند خورد.
-اگر کسی تصور کند ما نسبت به پیش از جنگ ضعیف‌تر شده‌ایم،در اشتباه است.
- اقدامات ما ان شاءالله به ثمر خواهد نشست و این دوره با نبرد «وعده آخرت» پایان خواهد یافت.
-صهیونیست‌ها با فشار مقاومت از نوار غزه خارج شدند.
-تنها راه پیش روی ما این است که تمام تلاش و توان خود را برای پاکسازی فلسطین از لوث صهیونیست‌ها به کار گیریم.
-اگر صهیونیست‌ها به تجاوزات خود ادامه دهند، مقاومت ساکت نخواهد نشست.
-اسرائیل هیچ زبانی را نمی‌فهمد مگر زبان اسیر در برابر اسیر، بنابراین معادله روشن است: اسیر در برابر اسیر.
-همه کسانی که مخالف اسرائیل هستند باید متحد شده و در نبرد وعده‌ آخرت مشارکت کنند.
-رابطه ما با ایران و محور مقاومت بسیار خوب است و هیچگاه بد نبوده است.
-سازشکاران عرب حتی یک گلوله به ملت فلسطین نداده‌اند.
-حکام عرب پیش از علنی کردن رابطه خود، سال‌های طولانی رابطه سری با اشغالگران داشتند.
مشروح بخش دوم مصاحبه با محمود الزهار از رهبران جنبش حماس
خبرگزاری تسنیم: نخست وزیر اسرائیل تلاش کرد پس از نبرد شمشیر قدس شیوه جدیدی را در برخورد با نوار غزه تحمیل کند تلاش کرد خود را به عنوان شعبده‌باز(ناجی صهیونیست‌ها) نشان دهد و اینکه عملکرد متفاوتی نسبت به نتانیاهو ارائه کند.
از زمان پایان نبرد شمشیر قدس تا امروز، بنت(نخست وزیر رژیم صهیونیستی) به کدامیک از اهداف خود دست یافته است؟
محمود الزهار : این شخص(بنت) را باید یک آمریکایی در نظر گرفت.
باید از او پرسید چه چیزی باعث شد تا تو از آمریکا بیایی و در کشور ما زندگی کنی؟
عقیده دینی باعث شده؟
آیا از نظر تاریخی اجدادتان بر دین شما بودند؟
مگر اجدادتان هم‌دین شما یعنی صهیونیست بودند.ما(اعراب) هم در اندلس بودیم.
ما(اعراب) در خیلی از سرزمین‌ها بودیم، پس اگر ما هم بخواهیم تاریخ گذشته را زنده کنیم؛ بیایید به عصر اشغالگری بریتانیا برگردیم یا به زمانی که در اسپانیا بودیم.
ما(اعراب) در سال 1492 از اسپانیا بیرون آمدیم، پس حالا(اگر ادعای صهیونیست‌های غاصب منطقی و قانونی است) اسپانیا را به ما بازگردانید، چرا که از نظر تاریخی در آنجا بودیم.آیا این سیاستی است که در جهان دنبال شده است؟
یا شما(صهیونیست‌ها) افسانه دروغینی را در جهان ساختید.
غرب می‌خواست از دست شما یهودیان راحت شود؛ غرب می‌خواست از دست یهودیان راحت شود، لذا یک منطقه را به عنوان وطن قومی یهود اعلام کرد.
در واقع غرب هم از فساد مالی و اخلاقی یهودیان به ستوه آمده بود.در نتیجه هدف آن خلاص شدن(از دست یهودیان) در پوشش انساندوستانه بود، اما در حقیقت، غرب از یهود و تاریخ یهود و فراتر از آن از هر جایی از تاریخ که به یهود اشاره کند، نفرت دارد، اما تحولات پس از جنگ که آخرین آن،راهپیمایی‌های‌ بازگشت بود، نشان می‌دهد که(شما صهیونیست‌ها) در آنچه قبلا ناکام بودید، بعد از این هم ناکام خواهید ماند اما بدتر از گذشته شکست خواهید خورد.
اگر کسی تصور کند ما نسبت به پیش از جنگ ضعیف‌تر شده‌ایم،در اشتباه است.
خدا را شکر ما به صورت مستمر در حال پیشرفت هستیم و معتقدم آنچه ما در عمل نشان دادیم به وضوح ثابت می‌کند که هرگز اجازه نمی‌‌دهیم به اصولمان خدشه‌ای وارد شود و نباید به این اصول خدشه‌ای وارد شود، یکی از این اصول، حقوق بشر است که ما آن را بسیار مهم می‌دانیم.
در نتیجه تلاش‌های دشمن شکست خواهد خورد و اقدامات ما ان شاءالله به ثمر خواهد نشست تا این دوره در نبرد «وعده آخرت» پایان یابد و اینکه عصر جدیدی را به اذن خداوند رقم بزنیم.
تسنیم : با پایان جنگ، اشغالگران محاصره شدیدی را بر نوار غزه تحمیل کردند و ما چندین سال به عقب برگشتیم، اما طی دو روز اخیر، شاهد کاهش فشار محاصره و بهبود اوضاع بودیم، مانند توافق برای ورود مواد ساختمانی یا کمک‌های مالی قطر این تسهیلات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
محمود الزهار: ما از گذشته می‌دانستیم که آنها فشار (محاصره) را در دستورکار قرار داده‌اند و این نکته جدیدی نیست.آنها(صهیونیست‌ها)چگونه از غزه خارج شدند، با فشار مقاومت خارج شدند.«پیش از شما مللی بودند و رفتند، پس در اطراف زمین گردش کنید تا ببینید چگونه تکذیب‌کنندگان(وعده‌های خدا) هلاک شدند».(آیه 137 آل عمران).
«این بیانی است برای عموم مردم، و هدایت و اندرزی است برای پرهیزکاران»(آیه 138 آل عمران) «و سست نشوید و غمگین نگردید .شما برترید اگر ایمان داشته باشید»(آیه 139 آل عمران).در حقیقت ما مؤمن هستیم.
تسنیم: یعنی اسرائیل تحت فشار افکار عمومی، تسلیم شد؟
محمود الزهار: آنها نسبت به انسانیت هیچ مسئولیتی ندارند،اما میزان فشاری که بر آنها وارد می‌شود را درک می‌کنند.
تسنیم: آیا نمی‌ترسید که ارائه تسهیلات اخیر، مقدمه‌ای برای ترور باشد؟
محمود الزهار: آیا نمی‌ترسید؟، این پرسشی تاریخی است که یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر بدان پاسخ داده‌اند.
ابن کثیر(از راویان اهل سنت) می‌گوید: «یهودیان نصف خودشان را کشتند.
پیامبرانشان را هم می‌کشتند.» از من می‌پرسید آیا نمی‌ترسی؟
من از همه چیز می‌ترسم، اما اگر از آنها می‌ترسیدیم.ما آنها را از این منطقه(نوار غزه) بیرون نمی‌کردیم .
ضمن اینکه غرب هم آنان را از سرزمینشان بیرون کرده است.
ما در محاسبات خود این نکته را در نظر می‌گیریم که اینها(یهودیان) حتی به خودشان و پیامبرانشان نیز رحم نکرده‌اند و خیانت کرده‌اند.
تسنیم: یعنی تمام گزینه‌ها، دکتر محمود مطرح است؟
محمود الزهار: تنها راه پیش روی ما این است که تمام تلاش و توان خود را به کار بگیریم تا اشغالگران را بیرون برانیم و از تمام نقاط سرزمین فلسطین ریشه‌کن کنیم .
تسنیم: به نظر شما شاهد تداوم آتش‌بس یا ازسرگیری تنش خواهیم بود؟
محمود الزهار: همه اینها وسیله هستند نه هدف!
وسیله یعنی اینکه مقاومت تصمیم می‌گیرد.
ما از وسیله‌ها حرف نمی‌زنیم در حالی که ممکن است یک دقیقه دیگر طرف اسرائیلی دست به اقدامات تنش‌زا بزند و وارد فضاهای دیگری شود.
در نتیجه ما (به اشغالگران) اعلام می‌کنیم «اگر بازگردید(و دوباره فتنه کنید).
ما نیز (برای مجازات شما) برمی‌گردیم (اشاره به آیه 8 اسراء).
اگر به محاصره برگردید؛ ما هم به عملیات‌های شکستن محاصره بازمی‌گردیم.
اگر به دوره فشار بازگردید، ما هم می‌توانیم به شما سخت بگیریم.
تسنیم: و اگر به قدس حمله کردند؟
محمود الزهار: هر کس به شما تعدی کرد، به همان مقدار مقابله کنید (بخشی از آیه 194 بقره).این قاعده کاملا روشن است.
ما نیاز به قانونی که به ما این مسئله را یاد دهد، نداریم.قرآن به ما راه را آموخته است.
ما به عنوان یک جنبش اسلامی همان را دنبال می‌کنیم.این آموزه‌ها امروزه از نظر سکولارها هم ضروری تلقی می‌شود، زیرا تجربه آن را ثابت کرده است.
ما اکنون در این زمینه مشکلی در داخل نداریم.
تسنیم: اخبار فراوانی مبنی بر حل مسئله قرارداد مبادله اسرا به گوش می‌رسد.
شما در این راستا چه اطلاعاتی دارید؟
محمود الزهار: من قصد دارم درباره اصول صحبت کنم نه درباره جزئیات .قاعده و اصلی که از همان ابتدا در پیش گرفته‌ایم این است که رژیم اسرائیل اسرای ما را رایگان(بدون گرفتن امتیاز) آزاد نخواهد کرد، زیرا مسائل انسانی برای آنها اهمیت ندارد.هرگز نشنیده‌ایم که یک اسیر فلسطینی را به علت بیماری سرطان یا نیاز خانواده‌اش آزاد کرده باشند؛ بلکه برعکس، هر گاه بیماری شدت یافت.
فشارهای اشغالگران بر زندانی نیز تشدید شد.
هر گاه فشار فقر بر اسیر و خانواده‌اش تشدید شد.
فشار اقتصادی بر تمام جامعه تشدید شد.
هر کس روی انسانیت (اشغالگران) حساب کند، اشتباه کرده است.
ضمن اینکه تمام مسائل بین‌المللی قوانین جهانی و حقوق بشر در حد حرف است.
در واقعیت اثری از آنها نیست
اسرائیل هیچ زبانی را نمی‌فهمد مگر زبان اسیر در برابر اسیر، بنابراین معادله روشن است: اسیر در برابر اسیر.
ما این قاعده و اصل را به کار گرفته‌ایم ما اسیر یهودی در اختیار داریم.
با او بر پایه اخلاق خودمان رفتار می‌کنیم، اما هرگز او را در ازای پول یا تجارت یا دارو و...
آزاد نمی‌کنیم.بلکه معادله واضحی است: اسیر در برابر اسیر!.
(صهیونیست‌ها)می خواهند در ازای تسهیلات انسانی وارد معامله شوند.تسهیلات انسانی، حقوق اولیه ماست و بر سر آن معامله نمی‌کنیم.
تسنیم: می‌توانیم بگوییم ما امروزه از این مباحث عبور کرده‌ایم؟
محمود الزهار: ما حتی در توافق مبادله شالیت(نظامی صهیونیست)هرگز حاضر نشدیم شروط مربوط به زندگی عادی را در برابر آزادی اسرا قرار دهیم.
هرگز هیچ شروط مربوط به زندگی را قرار ندادیم، زیرا این شروط و تسهیلات از طریق مقاومت محقق می‌شود، اما آزاد کردن یک یا چند اسیر(صهیونیست) که نزد ما هستند.تنها در مقابل آزادی تعداد بیش‌تری از اسیران نزد آنها ممکن خواهد بود.
تعداد اسرا یکی دو مورد نیست؛ بلکه آمار دقیق آنها را بر اساس سن، وضعیت سلامتی، نیازهای پایه‌ای و...
در اختیار داریم.این ما هستیم که اسامی را (برای قرارداد مبادله)مشخص می‌کنیم نه آنها.
تسنیم: دکتر محمود الزهار هنگامی که به پرونده اسیران فکر می‌کند.
آرزو دارد شکل قرارداد مبادله چگونه باشد؟
محمود الزهار : باید تمام آنچه ارائه می‌کنیم (فهرست اسرا)، کاملا مورد موافقت قرار گیرد و حتی یک نفر هم کم نشود
تسنیم: یک قرارداد مبادله بزرگ؟
محمود الزهار: قرارداد باید، بزرگ باشد
تسنیم: قرارداد بزرگ خواهد بود؟
محمود الزهار: باید قرارداد بزرگی باشد.
می‌خواهم اطلاعاتی را در اختیارتان بگذارم.این قرارداد باید بر اساس تمام شروط و ویژگی‌های مد نظر ما باشد.
فهرست مدنظر ما شامل اسرای مسن و بیمار، اسرایی که خانواده‌هایشان به آنها نیاز دارند.
ما این شروط را تعیین می‌کنیم و درخواست‌ها از داخل زندان‌ها به دست ما می‌رسد.
سپس ما درباره آنها و شدت نیازشان تحقیق می‌کنیم و در مرحله بعد اسامی را برای تبادل اسرا ارائه می‌‌کنیم.
تا این لحظه تغییری در پرونده تبادل اسرا پیش نیامده است.
ما نمی‌توانیم تجربیات اخیر را از آینده جدا بدانیم.
تجربه ما از آنها مانند تجربه پیامبرمان حضرت موسی(ع) و همه پیامبران است.
هر پیمانی که بستند گروهی آن را می‌شکنند؟(بخشی از آیه 100 بقره)
تسنیم: یعنی اسرائیل می‌خواهد مانع‌تراشی و وقت‌کشی کند؟
محمود الزهار: هر کس(در تل‌آویو) روی کار می‌آید، برای خودنمایی می‌خواهد شروط جدیدی را معین کند تا خود را بهتر از دولت پیشین (صهیونیست‌ها) نشان دهد.
بنابراین، به مقاومت، ملت فلسطین و اسرای دربند خود فشار بیشتری وارد می‌کند تا بتواند امتیازی بگیرد،ما هرگز چنین فرصتی را به آنها نخواهیم داد.
تسنیم : بعد از نبرد شمشیر قدس، سید حسن نصرالله رهبر حزب‌الله پیشنهاد داد موضوع مقدسات به وحدت و یکپارچه شدن جبهه‌های مختلف پیوند بخورد یعنی اگر اشغالگران به مقدسات تعدی کنند جنگ منطقه‌ای رخ خواهد داد..
محمود الزهار: این گزینه به طور جدی در دستورکار است.
این حرف‌ها مطرح است چنین مسائلی همانند قدس منجر به جنگ خواهد شد.
نیروهایی که در دروازه‌های دمشق و بیت المقدس حضور خواهند داشت.
تا عملیات آزادسازی این سرزمین صورت بگیرد.
درباره نیازها و دلایل چهار مسئله اساسی و انسانی صحبت می‌کنم که شامل انسان با تمام حقوق، سرزمین با تمام مرزهایش ، مقدسات اسلامی و مسیحی و عقیده اسلامی و مسیحی است و حتی یهودیان و نه صهیونیست‌ها یا اشغالگران در سایه پرچم اسلام از همه حقوق بهره‌مند خواهند بود، در نتیجه مسئله اساسی محدود به سرزمین یا آوارگان نیست، بلکه انسان در معنای عام ، سرزمین در معنای کامل، عقیده و مقدسات.
تسنیم : پیش و پس از نبرد شمشیر قدس،رابطه شما با ایران و محور مقاومت چگونه است؟
محمود الزهار : بارها اعلام کرده‌ایم باید با هر کسی که علیه اشغالگران باشد،متحد شویم.
بدون اینکه وارد جزئیات شویم،کسانی که از رژیم اسرائیل متضرر می‌شوند.
همه اینها باید صف واحدی تشکیل داده و در کنار هم تلاش کرده و متحد شده و در نبرد وعده‌ آخرت مشارکت کنند.
زیرا این نشانه شرافت است.
تسنیم: روابطتان با آنها (ایران و مقاومت) چگونه است؟
محمود الزهار: روابط ما بسیار خوب است و هیچگاه بد نبوده است.
نیرویی که از مقاومت حمایت می‌کند یا نیرویی که دشمنِ دشمن ماست.
دشمن دشمن ما، دوست ما است، از نظر ما، مسلمانان برادر هم هستند.
به یکدیگر ظلم نمی‌کنند و او را رها (خوار) نمی‌کنند.
در نتیجه آنچه ما را به هم پیوند می‌دهد در واقع قانون خداوند و سنت شریف نبوی است، لذا ما بر اساس معادلات سیاسی به مسئله نگاه نمی‌کنیم، بلکه همواره بر پایه بینش صحیح پیش می‌رویم و گام اشتباه برنمی‌داریم.
دستان ما تنها بر روی ماشه (اسلحه) شرافتمندانه است تا به هدف نهایی خود دست یابیم.
تسنیم: به نظر شما حرکت پرشتاب برخی کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل تا چه اندازه می‌تواند تفاوت میان دوستان و دشمنان به عبارت دیگر میان همپیمانان(مقاومت) و توطئه‌گران را نشان دهد؟
محمود الزهار: حقیقتا من از کسانی هستم که از این مسئله خرسندیم!
تسنیم: خرسند از روابط دولت‌های عربی با رژیم اشغالگر؟
محمود الزهار: نه، بلکه خرسندم از برملا شدن علنی و رسمی رابطه‌شان با اسرائیل!
تسنیم : چرا؟
محمود الزهار: زیرا در گذشته هم با اشغالگران رابطه داشتند؛ اما آن را علنی نمی‌کردند.
قبلا هم رابطه داشتند، اما برای اولین بار این رابطه علنی و آشکار می‌شود .
شما موضع سازشکاران در خصوص مسئله فلسطین را ملاحظه کنید.
کدام یک از آنها حتی یک گلوله به ملت فلسطین داده است؟
هیچ کدام.
کدام یک از آنها حتی یک مقاله در حمایت از مقاومت نوشته بود؟
هیچ‌ کدام .
پس آنها پیش از علنی کردن رابطه خود، سال‌های طولانی رابطه سری داشتند.
من می‌گویم حتی از 10 یا 20 یا 30 و حتی 40 سال پیش رابطه داشته‌اند.جنگ سال 1948 فاش کرد که دولت‌های عربی نمی‌توانند مانع تشکیل دولت(اشغالگران) شوند.
دولت ایجاد شد و قدرت گرفت و کسی جلودار آن نبود.در نتیجه من می‌گویم آن را شرى براى خود تصور نکنید بلکه براى شما در آن مصلحتى است(آیه 11نور)چرا‌؟
به خاطر اینکه(خداوند در قرآن می‌فرماید)«خداوند هرگز مؤمنان را بدین حال کنونی که برآنید وانگذارد تا آنکه (با آزمایش) بدسرشت را از پاک گوهر جدا کند»(آیه 179 آل عمران).
چطور؟
الان از بچه‌های خردسال تا افراد سالخورده در آستانه مرگ می‌توانند به راحتی تشخیص دهند چه کسی حامی و همراه مسئله فلسطین است و چه کسی به مسئله فلسطین خیانت کرده است؟چه کسی با قوم یهود است و چه کسی در برابر آن مقاومت می‌کند؟
وضعیت کاملا روشن است،اینکه بتوان ناپاک را از پاک به راحتی تشخیص داد.من اعتقاد دارم ما به این مرحله رسیده‌ایم.
تسنیم: در پایان این سئوال را مطرح می‌کنم:آقای دکتر، می‌خواهیم به آزادگان جهان درباره وضعیت لجستیکی مقاومت بعد از شمشیر قدس اطمینان بدهیم؛ به ویژه با توجه به اینکه اشغالگران محاصره خفه‌کننده را تحمیل کرده‌اند.به نظر شما آیا به توانمندی مقاومت در نبرد اخیر خدشه‌ای وارد شدمقاومت تا کجا می‌تواند ترمیم و بازسازی خود را انجام دهد؟
محمود الزهار: برعکس من فکر می‌کنم این مسائل باعث تقویت مقاومت می‌شود؛ در گذشته اگر کسی می‌خواست به مقاومت کمک مالی کند.
این دروغ القا می‌شد که کمک‌ها در راه خوشگذرانی و فساد هزینه می‌شود.
این در حالی است که ثابت شده که این پول‌ها در راه و هدفی والا و ارزشمند هزینه شده است ،‌بنابراین هر کس به مقاومت کمک می‌کند،درک می‌کند که کمک‌هایش در مسیر درست هزینه شده است.
انتهای پیام/