نگرانی مردم و اطمینان مسئولان، دو روی سکه بازگشایی مدارس یزد
در حالی که سال تحصیلی جدید از ابتدای مهرماه در استان آغاز شده که خانوادهها از بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس های درس نگرانند اما مسئولان آموزش و پرورش می گویند خانواده ها باید اطمینان داشته باشند و فرزندان خود را به کلاس درس بفرستند.

در حالی که سال تحصیلی جدید از ابتدای مهرماه در استان آغاز شده که خانوادهها از بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس های درس نگرانند اما مسئولان آموزش و پرورش می گویند خانواده ها باید اطمینان داشته باشند و فرزندان خود را به کلاس درس بفرستند.
به گزارش خبرنگار فارس از یزد، مسئولان میگویند مدارس استان آماده حضور دانش آموزان است و با تسریع در روند واکسیناسیون مدارس همچنین رعایت پروتکل ها می توان به برگزاری کلاس ها به صورت حضوری اطمینان داشت اما خانواده ها که روی دیگر سکه بازگشایی هستند نگرانند.
این در حالی است که امسال هم مانند دو سال گذشته با تداوم شیوع بیماری کرونا آموزش دانش آموزان با اختلالات جدی مواجه شده و تحصیل در فضای مجازی که با مشکلاتی چون گرانی گوشی هوشمند و تعرفهٔ اینترنت همراه بوده حالا افت تحصیلی دانش آموزان و انزواطلبی آنها، بعنوان دغدغه ای جدی، خانواده ها و معلمان را نگران کرده است.
خانواده ها نگران از برگزاری کلاس های حضوری
کارشناسان و مسئولان از دغدغههای آموزش مجازی میگویند و معتقد هستند که باید آموزشها به سرعت حضوری شود در حالیکه هنوز زیرساختهای آموزش حضوری فراهم نیست و آموزش و پرورش دو سال برای فراهم آوری این زیرساخت ها فرصت داشته تا در هر مقطع تحصیلی متناسب با قد و قواره دانش آموزان و درک و فهم آن ها اقدام لازم را انجام دهند.
رعایت فاصله اجتماعی بین دانش آموزان دشوار است، تامین آب شرب هم چراکه از سوی علوم پزشکی کاملاً ممنوع اعلام شده و مشخص نیست مدارس چه اقداماتی را خواهند کرد.
از سوی دیگر خانواده ها نگران واکسیناسیون هستند و هر روز صحبت از واردات واکسن، ثبت نام، واکسنهای تک دوزی و… میشود اما هنوز اتفاقی رخ نداده و اینطور که پیداست اتفاقی هم رخ نمیدهد و حرفی از نحوه اجرای فاصله گذاری اجتماعی در سطح مدارس به میان نیامده و خانوادهها نیز از کم و کیف حضور دانش آموزان در مدارس آگاه نیستند.
همچنین نمی توان به آموزش حضوری بی تفاوت بود چون مجازی شدن آموزش خسارت زیادی به تعلیم و تربیت زد و علی رغم تمام تلاشهای صورت گرفته از سوی معلمان، باید گفت نبود ارتباط معلم با دانش آموز یکی از مهمترین دلایل افت تحصیلی محسوب میشود.
روند راه اندازی مدارس استان
مدیرکل آموزش و پرورش استان در گفت و گو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه راه اندازی مدارس حضوری روندی را اجرا میکند که قاعده مند است، گفت: به تدریج مدارس با حضور دانش آموزان شکل آموزشی به خود می گیرند و بر اساس تدابیر، از ابتدای آبان ماه کلاس ها کاملا حضوری خواهد بود.
محسن موحدی فرد با اشاره به ارزیابی هفته گذشته از آموزش ها افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، کمیته های مدرسه ای تشکیل شده و انجمن اولیا و مربیان نیز برگزار شده و تدریجی شدن آموزش حضوری نیز آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آموزش ترکیبی در حال اجرا است ادامه داد: مدارس بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا به صورت تدریجی و گام به گام بازگشایی خواهند شد و با توجه به سرعت واکسیناسیون، در مدارس پرجمعیت به صورت حضوری و گروه بندی، فرایند آمورش و تعلیم انجام میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه تمام مدارس و معلمان میبایست مسائل بهداشتی و پروتکلها را رعایت کنند اظهار داشت: دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی کرونا برای بازگشایی مدارس به صورت دقیق به تمام مدارس استان ابلاغ شده و مدیران مدارس آنرا اجرا میکنند لذا خانوادهها با اطمینان خاطر فرزندانشان را برای تحصیل به مدارس بفرستند.
وی با اشاره به اینکه در سیستم آموزش مجازی و برنامه شاد نیز تغییراتی حاصل شده و ارتباط بیشتر و بهتری بین دانش آموزان با یکدیگر و حتی با معلم شکل گرفته عنوان کرد: مقوله تعطیلی مدارس و آموزش از راه دور آسیبهای جدی داشته که این موضوع در برنامه شاد به این شکل اصلاح شده اما قطعا جای آموزش حضوری را نمی گیرد.
واکسیناسیون دانش آموزان شروع شده
موحدی فرد همچنین از آغاز واکسیناسیون دانش آموزان بالای ۱۲ سال در سطح استان خبر داد و گفت: ۹۰ درصد معلمان ه دو دز واکسن را دریافت کرده اند و با آغاز روند واکسیناسیون دانش آموزان نیز ۶۵ درصد از دانش آموزان دز اول را دریافت کرده اند که انتظار می رود هفته های آینده بتوان جدی تر مدارس را حضوری برگزار کرد.
وی بیان کرد: توصیه میشود برای قطع زنجیره انتقال ویروس تمام کادر مدرسه از قبیل مدیر، ناظم، معلم، دانشآموز، دفترداران، سرایدار و … حتماً از ماسک استفاده کنند تا شانس ابتلاء به ویروس کرونا به حداقل برسد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان درباره به همراه داشتن بطری آب عنوان کرد: دانش آموزان در صورت احساس تشنگی به هیچ روی نباید از آبخوری مدارس استفاده کنند و لازم است هر دانشآموز بطری آب شخصی به همراه داشته باشد همچنین به دانش آموزان توصیه میشود از لوازم التحریر شخصی خود استفاده کنند و از دیگران ابزاری قرض نگیرند و در صورت بروز علائم بیماری به مدرسه نیایند تا سال تحصیلی ایمنی را داشته باشیم.
به گزارش فارس، در هر صورت سال تحصیلی جدید آغاز شد و موضوع حضوری دایر شدن مدارس امسال رویه آموزش و پرورش محسوب میشود و به نظر میرسد خانوادهها نیز باید در این زمینه برای جلوگیری از افت بیشتر تحصیلی فرزندان خود با آموزش و پرورش همراهی کنند و ذات دوران نوجوانی که گردهمایی و بازیهای کودکانه است و با پروتکلها در تضاد، با گوشزد و آموزش این تضاد را رفع کنند.
انتهای پیام/ص