خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طالبان تجمع زنان در کابل را سرکوب کرد

ایسنا | بین‌الملل | پنجشنبه، 08 مهر 1400 - 12:58
گروه طالبان با تجمع چند زن افغان مقابل دبیرستانی در شرق کابل که خواستار احقاق حقوق دختران و بازگشت آنها به مدرسه بودند، خشونت‌آمیز برخورد کرد.
طالبان،نيروهاي،معترضان،افغان،تجمع،متفرق،كابل،دختران،بازگشت

گروه طالبان با تجمع چند زن افغان مقابل دبیرستانی در شرق کابل که خواستار احقاق حقوق دختران و بازگشت آنها به مدرسه بودند، خشونت‌آمیز برخورد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، محصلان مذکر در افغانستان اجازه بازگشت به مدارس و دانشگاه‌ها را یافتند اما به دختران افغان تاکید شد تا زمان ایجاد "فضای اسلامی" در منازلشان بمانند.
زنان معترض امروز (پنجشنبه) بنرهای اعتراضی از جمله "قلم‌هایمان را نشکنید، کتاب‌هایمان را نسوزانید، مدارسمان را نبندید" در دست گرفته بودند که با یورش نیروهای طالبان مواجه شدند.
نیروهای طالبان با متفرق کردن خشونت‌آمیز معترضان، آنها را از ادامه کار بازداشتند و یک روزنامه‌نگار خارجی را با سلاح هدف حمله قرار دادند و نگذاشتند که او تصویربرداری کند.
همچنین نیروهای طالبان اقدام به شلیک هوایی کردند تا معترضان را متفرق کنند.
این معترضان از گروهی تحت عنوان "جنبش خودجوش فعالان زن افغان" به داخل مدرسه پناه بردند.
یکی از نیروهای طالبان تاکید داشت که این تجمع با مقامات امنیتی هماهنگ نشده بود.
او که نیروهای طالبان را کنترل می‌کرد و خود را رئیس نیروهای ویژه در کابل معرفی کرد، گفت: آنها حق دارند در کشورمان مثل هر کشور دیگری اعتراض کنند اما اول باید به نهادهای امنیتی اطلاع دهند.
به دنبال سلطه طالبان بر افغانستان در اواسط اوت، اعتراضات زنان بالا گرفت اما دولت طالبان هرگونه تجمع را ممنوع دانست و نسبت به برخورد قاطع و اقدام حقوقی به ناقضان هشدار داد.
انتهای پیام